BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 7 miesiąc temu #22286 przez paulinkaaa2202
taki właśnie jest nasz cudowny kraj !

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 7 miesiąc temu #22287 przez iwkaa
dobra i stowa miesiecznie co prawda tak jak piszesz nawet na pampersy nie wystarczy ale dobre i tyle mi to nawet tyle sie nie nalezy:(

14 lata 7 miesiąc temu #22288 przez basik_twins
Ja przed 7 rano byłam ale echo takie ze poszłam poza tym tak mnie krzyz boli ze nie moge ani siedziec ani lezec boli i boli tak mam wrazenie ze coraz mocniej i mocniej ale tez przestaje na jakis czas i w sumie nie krzyz w tym dołku tylko troche pod nim miednica ale jeszcze nie boli chyba na tyle mocno zeby to miało byc do porodu poza tym ja tydz i 2 dni musze jeszcze poczekac

14 lata 7 miesiąc temu #22289 przez MoNiaaa
wiadomo kazdej rzeczy sa zwolennicy i przeciwnicy przekonamy sie same co nam najbardziej pasuje :)

http

]

14 lata 7 miesiąc temu #22290 przez MoNiaaa
basik tylko tydzien ci zostal??? wyobrazacie sobie tak realne jak dzieciaczki juz beda na tym swiecie...albo dzien porodu jak sie wszystko zacznie i na porodowce..?jakos czasem do mnie to nie dochodzi i ze to nie ja bede musiala urodzic:P

http

]

14 lata 7 miesiąc temu #22291 przez paulinkaaa2202
no ja też z tego co słyszałam i czyytałam to polecają ten ręczny AVENT. Ja ostatnio się napaliłam i chciałam kupić bo z okazji dnia matki dołączali jakieś produkty gratis o wartości chyba 100zł, ale mnie przekonali że może być mi niepotrzebny i pieniądze wyrzucone w błoto. A jeśli na prawdę będzie potrzebny to kupię. Moja mama jakoś sobie poradziła a karmiła mnie do 1.5 roku :P ja by,m chciała tak karmić okres 6-9 miesiecy. Ale zobaczymy w praniu jak będzie :P

14 lata 7 miesiąc temu #22292 przez basik_twins
Iwka mi mój nakupował z 10 gazed PL o dzieciach porodach itd i sie teraz bede wymądrzać :lol:

Tam jedna Pani pisała że z małą do pediatry poszła a cycuszki jak orzeszki no i ze
-karmi Pani mlekiem modyfikowanym?
-nie z piersi
-z obu przy jednym karmieniu
-nie z jednej
-mała placze po karmieniu kaprysi
-nie najada sie, j mam duzo pokarmu
-aha (wiadomo z jaka mina to aha było)

takze kochana cycki zreszta rosna dopiero przy karmieniu pozniej lekko sie zmniejszaja bo sie pokarm normuje
przynajmniej cycki bedziesz miec normalne mi poszły niesamowicie i ciekawe co bedzie jak przestane karmic i wróce do swojej wagi
Pewnie byłabyś spokojniejsza gdyby Ci urosły - tez tak miałam, dobrze ze rosna bedzie pokarm
Pokarm i tak i tak jest na dzien dobry jak sie dobrze cyckiem zajmiesz i bedzie miał kto Cie dopbrze poprowadzic oczywiscie to pokarm bedzie :)
Bo jak Ci jakas pizda za przeproszeniem w szpitalu powie ze nie bedziesz miec mleka bo masz male cycki zeby nawet nie przystawiac bo to bez sensu a ty sie tym przejmiesz i zdołujesz to nie bedziesz miec pokarmu!
Bo z pokarmem jest jak .....
z czarami w bajkach
jestes wesoła wyobrazasz sobie ze masz mnustwo wspaniałego pokarmu to go masz
Jak sie dołujesz ze beznadzoieja pokarmu nie ma zanika hujowy to tak bedzie

Wiec zaraz tutaj widze zmiane nastawienia! ;)

14 lata 7 miesiąc temu #22293 przez paulinkaaa2202
Monia też tak mam;D jakby mnie to w ogóle nie dotyczyło wyjdzie samo i tyle :D a jakiś poród itp ja to o mnie chodzi?? niemożliwe :D w ogóle jak jest możliwe ze przez 9 miesięcy rośnie i sobie siedzi w brzuszku mały człowiek to jest dopiero kosmos :D

14 lata 7 miesiąc temu #22295 przez MoNiaaa
no to Paulinko dzieckiem zdrowia chyba jestes jak tyle czasu na mleku mamy :D moja mama podobno tylko kilka tygodni karmila;/ oby to nie dziedziczne bylo :P tez bym chciala troche pokarmic :)

iwka czemu ci sie nie nalezy??zarobki wam przekraczaja?z tego co mowilas to Ty chyba nie pracujesz chyba ze maz zarabia wiecej

a ciekawe co z martela oby tylko odpoczywala w domku :)

http

]

14 lata 7 miesiąc temu #22296 przez basik_twins
A puzniej bedzie taki sam duży i rozumny jak my :lol:

I też się rozmnoży a my bedziemy mu pomagać :lol:
Ale mnie napier.... ten krzyz :(
zwariuje

14 lata 7 miesiąc temu #22297 przez MoNiaaa
hehe a juz myslalam ze to tylko ja tak mam ze czuje sie jakby to gdzies z boku sie dzialo :P wszystko jakos samo sie dzieje i jeszcze nie wyobrazam sobie tego tak realnie.a dnia porodu to juz wogole...jak sie zacznie i wogole zebym z nerwow nie zapomniala co robic:P

http

]

14 lata 7 miesiąc temu #22299 przez basik_twins
W niedziele jej mężunio z Holandi wrocił z tego co pamiętam to jak wraca to na dwa tyg podejzewam że może się ulotnić na dłużej dziewczyna ;)

14 lata 7 miesiąc temu #22301 przez basik_twins
A co do snów Monia mi sie po tej 7 przysneło na moment jak lezałam i mi sie sniło że mi cesarke zrobili :(:(:(:(:(

masakra

a ja sie cały czas nastawiam na naturalny

14 lata 7 miesiąc temu #22302 przez paulinkaaa2202
Dasz radę pomoże ci instynkt macierzyński... :)
Oj Basik ból pleców krzyża i ledźwiowy jest paskudny :(
niech twój przyjeżdza i cię masuje!!! co on sobie myśli choć mnie nikt nie masuje :(
Jakoś trzeba dać radę!!!

14 lata 7 miesiąc temu #22304 przez basik_twins
Mój już z PL wrócł w zeszłą niedziele
Zaczyna mi ból wchodzic wyzej jakas tragedia poprostu moze rzeczywiscie juz mam jakis koniec siedzenia chodzenia i w ogole
kurcze...
ale najgorsze ze leze n boku oczywiscie to krzyz odpoczywa a mnie nawet wtedy bole łapia ale nie takie mocne
to chyba sie zaczyna cos dziec na porod ale jeszcze nie to co trzeba bo jest do zniesienia

ide se zrobic jajecznice :lol:
Całą ciąże jej nie jadłam boże tak powiem jej nie tolerowałam a teraz cos za mna chodzi :)

z/w

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka