BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 7 miesiąc temu #21928 przez alaq
no iwka super
chudziny to mają zajebiaszczo, tylko brzuch idzie do przodu i spokój.
U mnie to mój brzuch wygląda jakbym nie była w ciąży bo taka gruba jestem hehe
a chwalcie się chwalcie swoimi brzusiami, zawsze z ciekawością je oglądam:)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7073
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=13274

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 7 miesiąc temu #21935 przez paulinkaaa2202
ooo alaq widzę że masz rocznego Krzysia i drugie maleństwo w brzuszku gratuluje :) a już wiesz co będziesz miała?

14 lata 7 miesiąc temu #21936 przez basik_twins
Kochana ale Ty jestes już po ciazy jednej
zobaczymy jakie my bedziemy w tym czasie co Ty
Podejrzewam ze nie jedna bedzie miec problemy
A z doswiadczenia dobrze wiesz ze nawet jak sie rozstyjesz to puzniej i tak i tak ciazowy brzusio bedzie ;)

14 lata 7 miesiąc temu - 14 lata 7 miesiąc temu #21938 przez MoNiaaa
Paulinko a masz watpliwosci bo po prostu boisz sie nowej sytuacji itp czy wam sie nie uklada?wiadomo ze zdarzaja sie gorsze dni i klutnie ale jak wiesz ze sie kochacie i chcesz z nim stworzyc rodzine to nie masz sie czego dac. mi jakos po slubie lepiej psychicznie mniej sie przejmuje i spokojniejsza jestem choc mamy tlyko cywilny :)

http

]

14 lata 7 miesiąc temu #21939 przez MoNiaaa
iwka ty naprawde chudzinka jestes...no pieknie jestej chyba z was najgrubsza..:(:( okropnie sie czuje taka wielka jak wieloryb :( buuuu

http

]

14 lata 7 miesiąc temu #21940 przez basik_twins
Monia dawaj fote :side:

14 lata 7 miesiąc temu #21947 przez paulinkaaa2202
no właśnie Monia dawaj fote to porównamy, ale z tego co pamiętam to chyba mniej przytyłaś ode mnie i jak będziesz miała jak zmierz obwód brzuszka to się przekonamy :P

Monia ja sama nie wiem raz wydaję mi się że go kocham, a raz że wpakowałam się w wielkie gówno za przeproszeniem i że już go nie kocham. Może to hormony może nie... Wszystko zaczęło mnie denerwować co on robi, jak siedzi, jak oddycha, jak śpi, jak je itp. Kiedyś było inaczej a odkąd mieszkamy razem jest inaczej i chyba na gorsze. Poza tym mało czasu ze sobą spędzamy on cały czas w pracy a ja sama w domu doły łapie.... czasami się cieszę że mieszkam z rodzicami choć wieczorami nie jestem sama

14 lata 7 miesiąc temu #21950 przez MoNiaaa
az wstyd dawac fotke z takim wielkim tylkiem i grubymi nogami..:( ale jak uda mis ie po pracy wejsc w domu na kompa to dodam bo wczoraj nawet robilam:P

http

]

14 lata 7 miesiąc temu #21951 przez MoNiaaa
hmm nie wiem co ci doradzic u mnie chyba bylo lepiej odkad razem mieszkamy a teraz mam go 3 dni na dwa tygodnie i wiem jak to jest jak sie jest samej.niby z rodzicami mieszkam ale to nie to samo i strasznie tesknie i mi go brakuje...:( Paulinka jak masz az takie watpliwosci to mozesz slub przelozyc zawsze a sie upewnisz czy to on jest tym jedynym. ok zmierze sie i dodam zdjecie postaram sie dzis :)

http

]

14 lata 7 miesiąc temu #21953 przez paulinkaaa2202
no widzisz :) nie martw się ja też jak ktoś mi robi zdjęcia to mówię obciąć nogi... ostatnio mierzyłam kilka rzeczy wiadomo w brzuch nie wejdę ale nawet spodni czy spódnicy nie założe bo zatrzymuję się na biodrach tak mi urosły jak ostatnio sobie obwód ud mierzyłam i bioder to aż mnie zatkało...

Ja bym tam wolała żeby wszystko w brzuch poszło bo z bioder i ud jest strasznie ciężko zrzucić kiedyś byłam szeroka jak szafa a teraz jak szafa czterodrzwiowa ale cóż nic na to nie poradzimy :(

A Monia ile już przytyłaś? ja 17kg lekarz mówił że jeszcze 5kg na pewno przytyje. I co się śmiał że zbliżam się do jego wagi ale mnie pocieszył :D :(

14 lata 7 miesiąc temu #21956 przez basik_twins
Monia przeciez widziałaś moje foty chcesz negliz moj na pocieszenie? :)
Mam takie jedno w staniku i gaciach ale musialabym sobie ryj wyciac bo spuchnienty i w ogole tragedia taka ze zaden gruby tylek nie bedzie gorszy od tego ujęcia ;)

Paulinko to ze denerwuje nas kazdy szczegol to ponoc hormony ale z reszta to ja sama nie wiem
ja juz nic nie wiem
mam takie wrazenie ze nie wiem nawet czy moj chce ze mna byc
a wolalabym wiedziec nawet najgorsza prawde byle przed urodzeniem dziecka
dzieci znaczy
zeby wiedziec na czym stoje i moc sobie spokojnie 'przezyc to' jakosa nie zeby byly dzieci ciezko i jeszcze miedy nami hu wi co

14 lata 7 miesiąc temu #21960 przez paulinkaaa2202
No moim zdaniem nie ma sensu się ze sobą męczyć tylko ze względu na dziecko/dzieci. Bo później szkoda dziecka jak odczuwa złe emocje, słyszy krzyki itp. A później widzi jak rodzice nie mogą się na siebie patrzeć, wydzierają się na siebie i krzyczą.

Ja powiedziałam sobie zobaczymy jak urodzi się dziecko, czy się coś zmieni czy się zainteresuję tym dzieckiem, czy będzie się opiekować... Jeśli nic się nie zmieni i nawet nie zainteresuję się dzieckiem to pakuje jego rzeczy i niech spada do mamusi.

Też myślałam że lepiej cywilny, zawsze jakby coś jest wyjście, a kościelny już jest gorzej. Ale cała rodzina się cieszy, ma być wesele, poprawiny to dziwne jakby było to z cywilnym cała ta impreza. Zawsze marzyłam o białej sukni, kościele i takich pierdołach, a teraz jakby mnie to nie dotyczyło. Nie interesuje mnie sukienka ani żadne przygotowania. Plus jest taki że wszystko jest załatwione, ale nie wpłaciliśmy żadnej zaliczki więc nic nie stracimy no tylko za fotografa i kamerzystę jest zaliczka a tak to nic...

Zobaczymy za miesiąc jak to będzie...
Tobie też Basik proponuję poczekać do narodzin dziewczynek wtedy zobaczysz czy coś się zmieni w jego zachowaniu i postępowaniu

14 lata 7 miesiąc temu #21961 przez MoNiaaa
ile przytylam to powiem wam we czwartek bo do lekarza ide a w domu nie mam wagi ale 15 juz przekroczylam napewno i ostatnio moja gin sie doczepila ze za duzo przytylam przez ostatni miesiac...ale jak tu slodkiego sobie odmowic jak sie ma ochote??
a mam na udach i z boku brzucha takie szramy nie pozbede sie tych rozstepow...:( najgorsze u mnie sa nogi zawsze mialam grube a teraz jak balony porazka!!!
basik ty masz dwojke to wiadomo ze tez inaczej wiem ze kazdej juz po malu przeszkadzaja te kg i mam nadzieje ze uda nam sie wrocic do figury sprzed ciazy

http

]

14 lata 7 miesiąc temu #21967 przez paulinkaaa2202
No Monia z tego co piszesz to masz podobnie jak ja, tylko (jak na razie) nie mam rozstępów na brzuchu, ale za to mam strasznie na pośladkach i na całych udach tak jak piszesz takie ciemne grube krechy. A nogi tez miałam zawsze grube a teraz jak bańka to prawda. Najlepiej włożyć jakąś sukienkę to tak się nie wbija w nogi

Ja ostatnio do ginekologa dlaczego tak dużo przytyłam, czy to może przez to że duże dziecko, wody itp. A on bo nie można się tyle obżerać :D no ale tak jak mówisz jak mam sobie odmówić coś słodkiego ja bez tego żyć nie mogę. Albo nie jeść poźno ale jak czuję się głodna to co mam zrobić :P

A wiecie czego jeszcze się boję jak się mała urodzi będę karmić jak przeżyję żeby nie zjeść nic słodkiego :ohmy: :huh: matko tego się tak strasznie boję że nie dam rady i zjem jakieś słodycze a potem dzidzia będzie przeze mnie cierpieć :(

14 lata 7 miesiąc temu #21969 przez basik_twins
Dlaczego nikt nic nie robi z tą cholerą zaśmiecającą forum :angry:
O reklamy sie czepiaja a tak to ich nie ma
halo nasi kochani moderatorzy bo wasze ciezarne sie denerwuja ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka