BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 7 miesiąc temu #21673 przez basik_twins
A ja uwazam ze to kompletna bzdura z ta druga ciaza kazda ciaza jest inna i mozna sie zdziwic a wzłaszcza porod bo tak ironicznie to porod to przeciez tak łatwa do przewidzenia rzecz ze naprawde

A napewno jest sie bardziej spokojniejszym bo juz raz te skorcze czulas wiesz co sie z toba dzieje i z takimi o rzeczami napewno sie czuje kobieta pewniej

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 7 miesiąc temu - 14 lata 7 miesiąc temu #21674 przez monami
paulinka - heh ja słyszałam, że wskazane są barwy intensywne :P masz fajne kolorki - jest świetnie.
co do tych literek...to..ja jeszcze poczekam chwilkę :) po następnym USG zamówię :)
dziś włączyłam sobie nagranie z USG i patrzyłam milion razy..no i siusiaka nie ma :P hehe..więc chyba Zuzia Zuzią zostanie :)

14 lata 7 miesiąc temu #21676 przez MoNiaaa
dziekiz a linka :)

http

]

14 lata 7 miesiąc temu #21678 przez monami
bardzo proszę :)

14 lata 7 miesiąc temu - 14 lata 7 miesiąc temu #21698 przez basik_twins
Tak teraz sobie myśle że jak Monia to tak odebrała to Ty Marletko tez mogłaś mnie zle odczytać

Mi broń Boże nie chodziło o to że

'ohhh daj spokuj ja chodze tak cały czas i żyje to ty tez wes nie przesadzaj'
czy cos w tym stylu...

tylko ze jezeli mi sie nic nie dzieje tzn ze Tobie też może się nic nie dziać :) Taka informacja wcale nie oznacza ze bedzie koniecznie zle uszy do góry nie dołuj sie skarbie

Wiem co to znaczy usłyszeć taką informacje - jeszcze Twój jest daleko.... ale nie dołuj się pogadaj z dzidzią i jej wszystko wyjasnij zrozumie i zaczeka :)

Ja jak sie dowiedziałam ze tutaj czekaja az mi sie jeszcze wieksze rozwarcie zrobi zeby wziasc na podtrzymanie a polski gin z ktorym sie konsultuje (kolega taty który pracuje w szpitalu) powiedział ze w PL już bym na podtrzymaniu lezała miałam ochote ich zatłuc!
Pobiec i kazać założyć krążek przepisać leki cokolwiek.
Nikt nie zrozumie takiej obawy jesli sie jej nie ma dosłownie.
Ale mowie Ci ja odrobiłam 0,5cm szyjki z blizniakami a to duzo lezac dwa dni ze stopami lekko uniesionymi ponad linie bioder. Bedzie dobziu :*

Masz jeszcze leki na podtrzymanie nie ma co myśleć czarno

14 lata 7 miesiąc temu #21704 przez Gosia
monami napisał:

Gosia - ciesz się :) Ciąża bez "atrakcji" to rewelacja. Jak coś boli...to troszkę czasem człowieka może dobić :P Na szczęście silne jesteśmy i damy radę. Pomyślcie..który facet by to zniósł...?

No oby tak było do końca :laugh: Bo wiesz nie mów hop

14 lata 7 miesiąc temu #21707 przez Gosia
Martela uważaj na siebie! Jeszcze nie czas na maleństwo! Tak jak Ci mówią dziewczyny ja powtórzę. Rozmawiaj z maleństwem i stanowczo powiedz dzidziusiowi że jeszcze troszeczkę musi posiedzieć w brzuszku.

14 lata 7 miesiąc temu #21713 przez martela89
paulinka nie wiem czym było to spowodowane ja nie pracuje ani nie mam się czym stresować po prostu mała chciała wyjść,jest ułożona główka w dół i gotowa. Jestem teraz na bardzo silnych lekach minimum do 36 tygodnia.

14 lata 7 miesiąc temu #21714 przez martela89
basik broń boże nie odebrałam tego źle :) Leżałam w szpitalu od poniedziałku do dzisiaj i nic mi to nie pomogło ciągle na kroplówkach,a rozwarcie jest dalej więc wyszłam wolę odpoczywać w domciu niż dołować się w szpitalu. A mój wraca w niedzielę :)

14 lata 7 miesiąc temu #21727 przez Emme
Marta widzę, że dzidzia ciekawa tego świata :)
Odpoczywaj, póki jeszcze masz na to czas, niczym się nie stresuj, a co ma być to i tak będzie.

Ps: niedługo wybieram się w Twoje strony :)

14 lata 7 miesiąc temu - 14 lata 7 miesiąc temu #21754 przez basik_twins
Ty a ja sie dopiero doczytałam że Ty jesteś Martela :lol:

Ale ze mnie leniwa analfabetka a ja do Ciebie cały czas Marleta :lol:

Co za porażka :blush:

14 lata 7 miesiąc temu #21755 przez paulinkaaa2202
A wy dziewczyny co kupiłyście do prania ciuszków jakiś płyn czy proszek? I jakiej firmy?
Ja się zastanawiam nad JELP Sensitive ze środkami zmiękczającymi...

A też macie takie coś w nocy że jak leżycie na lewym boku jest w miarę spokojnie, a położycie się na prawym boku i maleństwo zaraz szaleje? tak jakby chciało powiedzieć "mamo tak mi nie wygodnie" :D

14 lata 7 miesiąc temu #21756 przez basik_twins
No u mnie to bywa roznie zalezy jak sie male uloza czasami jest tak ze sie na jednym poloze to mala wali caly czas w "materac" zmieniam strone i jest spokuj
ale za jakis czas mnie kosci miednicze bola i musze mzienic strone i wtedy jak mala dalej wali to jej tłumacze ze ma pecha i musi sie dostosowac bo to ja jestem mama a ona dzidzia i jak ja sie nie wyspie to jej tez bedzie zle wiec i tak jestem górą :lol: hehe

Ja pralam w lovela proszku dla niemowląt

14 lata 7 miesiąc temu #21757 przez paulinkaaa2202
hehe no ja dzisiaj całą noc się przewracałam z jednej strony na drugą tak miednica mnie boli ohhh ahhh ;/

Lovela słyszałam od położnej że ma jakiś składnik co uczula można zgłupieć każdy mówi co innego i bądź tu mądry :huh: a kupowałaś płyn czy proszek?

14 lata 7 miesiąc temu #21758 przez paulinkaaa2202
dobra teraz zauważyłam że napisałaś proszek :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka