BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 7 miesiąc temu #21612 przez MoNiaaa
kurde to moja cos leniwa na termin mamy na 9 sierpnia...jakos mialam przeczucie ze sie wykluje jeszcze w lipcu ale w takim razie to ja nie wiem...chyba musze ja wziac na powazna rozmowe bo tak byc nie moze :silly: juz bym wolala wiedziec ze jest gotowa w razie "W"

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 7 miesiąc temu #21613 przez monami
Gosia - ciesz się :) Ciąża bez "atrakcji" to rewelacja. Jak coś boli...to troszkę czasem człowieka może dobić :P Na szczęście silne jesteśmy i damy radę. Pomyślcie..który facet by to zniósł...?

14 lata 7 miesiąc temu #21614 przez MoNiaaa
oj chyba zaden facet by tego nie zniosl...powinnysmy im przywiesic taki ciezar jak my mamy na caly dzien zeby nie mogli sciagnac to by zobaczyli :P choc ostatnio moj kolega jak wyszedl do nas na 4 pietro to mowil ze mnei podziwia jak z takim ciezarem sie wdrapuje po tych pietrach :P

http

]

14 lata 7 miesiąc temu #21615 przez monami
Monia - przekręci się, nawet nie będziesz wiedziała kiedy :) Jeszcze ma chwilkę :) Niektóre maluchy przecież w ostatniej chwili robią "zwrot".

14 lata 7 miesiąc temu #21616 przez basik_twins
a mnie boliu pod krzyzem miednica i poziomo nie pionowo i lekarka mi powiedziałą ze ..... uzyła słowa i pokazała rekami.... hmmm....

taki łuk ze oba konce ku dołowi a wypięty w góre

mam nadzieje ze skumacie

i powiedziała ze tojuz na poród

a ja właśnie strzelam generalke w kuchni bo nikt tego za mnie nie zrobi moj niech sie lepiej zajmie remontem niz sprzataniem bo czasu nie ma
Tylko do okna kogos poprosze kiedys mi było głupio ale teraz jestem w stanie o to kogos poprosic no ale nie zdziwie sie jak w rzeczywistosci i tak ja to zrobie

do przyszłej niedzieli ma wszystko byc ready cała chata procz salonu łącznie z wysprzataniem bo jak po przyszlym weekendzie zaczne rodzic to nikt podtrzymywac ciazy nie bedzie bo w srode koncze 34 to juz z blizniakami taka natura :dry:

wiecie...
wczesniej słyszałam ze
wole teraz popracowac do pozna zeby pozniej moc byc w domu jak bedziesz miala duuuzy brzuch i bedziesz musiala lezec....

A teraz ja powinnam tylko leżeć i zmywam kafelki i podłogi :(
Jestem tak rozżalona że sobie nie wyobrazacie

z tym kurwa wielkim brzuchem zapierdalam na kleczkach
wyc mi sie chce!

14 lata 7 miesiąc temu #21617 przez monami
basik....uważaj na siebie... Nie masz nikogo tam, kto mógłby Ci pomóc..? Kurcze no. Nie możesz się przemeczać :/

14 lata 7 miesiąc temu #21618 przez paulinkaaa2202
NO to prawda znam z opowieści że dzieci potrafią się przewrócić kilka dni przed porodem, ale na pewno przewróci się wcześniej.

Monia ja mam na 6 sierpnia i też mi się wydaje że urodzę szybciej pod koniec lipca nie wiem dlaczego :D

Monami znam pepco i to prawda ceny mają super :) tylko coś ostatnio są same body w takich smutnych kolorach białe w jakieś postacie, całe różowe albo niebieskie. Ja bym chciała takie kolorowe w paski żółte albo zielone. Tak samo kaftaniki takie na zapięcie z boku żeby nie wkładać przez główkę też nie mają ciężko trafić

14 lata 7 miesiąc temu #21619 przez MoNiaaa
oj basik ty bidulko a ja nazekam na prace...ale nie najwazniejsze jest zeby bylo posprzatane tylko zebys sie dobrze czula to moze odpusc troche i maz po pracy neich troche popracuje w domku.przy remontach kupe roboty jest i wierze ze masz dosc...jak do porodu tzn ze w kazdej chwili mozesz zaczac rodzic???? musisz sie nam codziennie meldowac na forum zebysmy wiedzialy czy to juz i zapamietaj wszystko dokladnie i nam opowiedz!!! kurcze nam tez sie zbliza duzymi krokami porod :ohmy: juz bym chciala miec to za soba a tak sie boje

http

]

14 lata 7 miesiąc temu #21620 przez monami
No ja wczoraj zerknęłam w PEPCO i były kolorowe, ładne..ale to może też zależy od sklepu..nie wiem. Masz rację - kolorowe ciuszki są fajniejsze :)

14 lata 7 miesiąc temu #21621 przez paulinkaaa2202
Ty chyba jesteś niepoważna !!!!
Myjesz kafelki na klęcząco kobieto daj sobie spokój !!!!!!!!!!!
JA WIEM że porządki i w ogóle musi to jakoś wyglądać ale czasami trzeba to olać twoje zdrowie i dziewczynek jest najważniejsze!!!
Że dajesz rady przecież to niesamowity ból w kręgosłupie ja zrywałam truskawki i ledwo później żyłam

Odpocznij połóż się

14 lata 7 miesiąc temu #21622 przez basik_twins
Mam jedna kolezanke ale z małym dzieckiem i ledwie u siebie wyrabia
i tak by przyszła pomoc czy chce czy nie chce ale dzis jedzie do PL na urlop tygodniowy a ja nie mam czasu
szwagierka kiedys by przyszla jakbym zadzwonila ale mi sie dosłownie pali a ona pracuje odbiera dziecko 4 miesieczne ze zlopka i sie nim musi zajac u siebie ugotowac posprzatac bo chlopa ma takiego a nie innego
a 'mamusia' jak ja mam ja o to poprosic??
Czesc pmylabys mi wszystko? Poza tym watpie zeby miala czas albo cos tam byu wymyslila zeby ładnie wygladało a ja musze miec to zrobione jak najszybciej wiec zosyalam sama
a wczesniej tez tego zrobic nie moglam bo sie remontowalo caly czas zostalam ze wszystkim na ostatnia chwile

14 lata 7 miesiąc temu #21624 przez monami
Monia... też się boję...yyyy..Jak sobie pomyślę, to aż mnie skręca. A najbardziej mnie wkurza, jak ktoś mi mówi : "Nie ty pierwsza i nie ostatnia" Nic a nic mnie to nie pociesza...

14 lata 7 miesiąc temu #21627 przez basik_twins
Jak moj po pracy bedzie sprzatał to hu zrobi a nie remont na czas dokonczy a trza domalowac jedna sciane w pokoju dzieciencym rurke przerobic od kaloryfera bo zmieniamy na wiekszy i uchwyty podłoge polozyc wykladzinke i wsio
wtedy w tym pokoju zostaja tylko okna z ramami drewnianymi do szorowania bo te okna u nas na cala sciane bo od ogrudka

Pozniej u nas w pokoju trzeba wszystko wynoiesc zeby zmienic wykladzine umyc okna tak samo wstawic zlozyc lozeczko dziecience
dokupic koszyki do przewijaka i blat ktorego sie tez chyba nie doczekam bo taki wspanialy tato mial robic wlasno recznie
nie mowie jeszcze o tym ze trzeba przedpokuj wszystkie drzwi skonczyc malowac bo mi dzieci tego wdychac nie beda!
A on jeszcze codziennie razem z weekendem musi pracowac do puzna i nie weznie dnia wolnego a zakupy ze dwie ostatnie dyuze trzeba bedzie zrobic zeby było dobrze
ja go normalnie pobije
powiedzialam mu dzisiaj rano ze jak sie nie wyrobi to trudno bedzie musial z jeden dzien wolnego wziasc i w domu robic od rana do nocy tak jak u kogos bo dla mnie tego nie robi

14 lata 7 miesiąc temu #21628 przez MoNiaaa
no dokladnie ten tekst towarzyszy mi od dluzszego czasu. moze i nie pierwsza ale to nasze pierwsze dzieci i nie wiemy czego sie spodziewac i kazda sie boi i to normalne pozniej bedziemy madrzejsze a rzadne opowiadanie nie oddadza prawdziwego bolu i porodu. czemu tak wspaniale przezycie i wydarzenie musi byc zwiazane z takim bolem...?

basik masz odpoczywac walnij te sciery najwyzej bedzie maly balagan trudno.oby pokoj dziewczynek byl gotowy bo one musza miec czysciutko!!!

http

]

14 lata 7 miesiąc temu #21633 przez iwkaa
biedne niektore z was widze sa kurde dobrze ze ja w nocy spie bez bolu :laugh: tylko bedze sie ok 4-5 po chodze chwile po mieszkaniu cos przegryze i za pol godziny ide dalej spac i wstaje 9-10 kurcze to ten ciezar tak na was dziala wspolczuje wam jedyne co mi dolega narazie to bol w stawach palcow u obu rak ale podejrzewam ze to tez mam po pracy bo jestem masazysta i przedtem to nic nie bolalo moglam 15 osob dziennie przemasowac a teraz bol jest ogromny ani wyprostowac do konca nie moge ani zgiac to przez ta opuchlizne po nocy

a jesli chodzi monia o wozek to ja dalej sie jeszcze nie zdecydowalam na kolor tragedia:(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka