- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpień 2010
Mamusie sierpień 2010
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham moją księżniczkę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- basik_twins
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 21.07.2010 - Najpiękniejszy dzień w moim życiu
- Otrzymane podziękowania: 0
No ja sie martwie bo ja mam tzn mialam w 27 tyg na 1,5 cm rozwarcie
brzuch mnie pobolewa jak na okres caly czas i mi sie cisna ale w tym kraju to mnie nikt na podtrzymanie jeszcze nie weznie poza tytm zaraz 34 i blizniakimoga sie juz w naturalny sposob wykluc nie to co w PL podtrzymac zeby posiedzialy do 37 jak najdłuzej bo to zdrowe
takze ja w tej sytuacji jestem od miesiaca jakiegos no moze nie az takiej bo rozwarcie troche mniejsze no i jeszcze nie wiadomo z tymi bolami wiadomo kazda inaczej odczuwa
odpoczywaj marletko wiesz jak ja wyzdluzalam sobie szyjke
nawet jak naboku lezysz duza poducha pod stopy tak zeby byly uniesione lekko ponad linnie bioder i daj se dwa dni i juz bedzie lepiej
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
Dosyć długo cię nie było to teraz tylko odpoczynek, odpoczynek, wyleguj się w łóżeczku za wszystkie czasy odpoczniecie sobie we dwie
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
obie do lozka prosze odmaszerowac ewentualnie laptopik na kolanka i prowadzic dyskusje z nami to rozluznia i relaksuje
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- basik_twins
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a zabrzmiało tak? To sorka
no sztres
No wiadomo ja sie tak kiedys smiałam ze ja posiedze do 39 a Pulina urodzi w 38 i ze to pare dni wczesniej bedzie czy cos mi sie naknocilo teraz.... juz sama nie wiem no ja najwyzej zrobie tak ze wysprzatam wszystko tak zeby zucało sie na oczy kuchnia lsni max jak mi wyszlo
i jak wroci z pracy bede chodzic jak polamana i tak juz chodze bo mnie wlazlo w krzyz juz i jestem taka pokraczna ale ja to mam takie zalazki ADHD sprzed ciazy dlatego to raz dwa ja naprawde nie mam wyjscia a pokoju nie sprzatne bo nie mam jak przed wykladzina itym wszystkim musze czekac az on najpierw zrobi swoje zebym ja mogla
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nawet nie wybrałam jaką torbę wezmę do szpitala nie mam pojęcia jakie wziąć ciuszki dla maleństwa a jakie dla siebie jestem w proszku...
Położna ze szkoły rodzenia mówiła że torba powinna być przyszykowana w 37 tyg. Ale ja tam wolałabym zrobić wcześniej...
W środę jadę na zakupy, kupie pampersy, wanienkę, przewijak, pościel, kosmetyki i takie pierdoły, a wózek mam zamiar zamówić 30 lipca chyba trochę za późno tego się obawiam
Ale podobno większy strach jest przed drugim porodem bynajmniej tak moja kuzynka twierdzi bo przy pierwszej ciąży nie wiesz dokładnie jak wszystko przebiegnie i nie wiesz jakiego bólu można się spodziewać a przy drugiej ciąży jesteś zorientowana jak to będzie wyglądać i strach jest coraz większy. Kuzynka ma roczną córeczkę zamierza starać się o kolejne chyba za 2 lata i mówi że już teraz boi się jak cholera
Więc może to cię pocieszy
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja tez wlasnie nie spakowana jestem ale za to pampersy mam i wanienke i przewijak tylko kosmetyki i wozek i moge przyjac mala do domku
mam wlasnie problem z postawieniem ewentualnie wozka bo mamy tylko 1 pokoj bo mieszkam z rodzicami ale juz tak bym chciala go miec
- monami
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zuzia-30.08.2010 ♥
miałam dziś robić dekorację do pokoiku Zuzi..takie literki - imię na ścianę. Już miałam wszystko gotowe, miałam wycinać literki, potem je malować..ale ale..
Znalazłam na allegro ludzi, którzy się tym zajmują i wyjdzie taniej i szybciej, niż ja sama bym to miała robić. Kiedyś sporo siedziałam w decoupage, bawiłam się tym..ale teraz jakoś mi brak sił...no i chyba lepiej, żeby tych farb nie wdychać.
także chyba..zamówię sobie gotowe imię
Same popatrzcie:
można dowolnie wybrać wzór i kolor
- basik_twins
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jakas paranoja
Paulinko ja mam juz torbe ale niestety pakujac ja wyszły braki w rozmiarze 56 i trza w ta niedziele lub jutro skoczyc na male zakupki juz ostatnie wszystko mam spisane zeby juz pozniej nie musiec nigdzie jechac
Kazdy szpital oferuje co innego dlatego trudno cos doradzic napewno wez po dwa body na dzien jakby miało byc sikająco i brudnawo w pierwszych dniach polspioszki cienkie i kaftanik cienki albo całościowe spiochy na kazdy dzien i z jedne grubsze skarpetki na kazdy dzien pare + na raczki lub specjalne rekawiczki
Czapeczka pierwsza sie ubrudzi najprawdopodobniej od krwi i mazi plodowej wiec wez dwie bez wiazania i jedna cieniutka z wiazaniem na wyjscie ze szpitala kocyk jakby bylo zimno lub chlodno w dzien wypisu jakas bluze alla sweterek dla dzieciaczka co porobi za kurteczke bo nawet jak chlodno bedzie to i tak nie na tyle by kisic dziecko w skafandrze
Mam na dzieje ze ciut pomoglam
a sama mialam wczesniej taki problem
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- monami
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zuzia-30.08.2010 ♥
ale...wystarczy w wyszukiwarkę allegro wpisać : literki imię
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Basik najgorzej że nie wiadomo jaka będzie pogoda czy będzie skwar czy będzie w miarę ciepło dajmy na to te 20C czy będzie zimno i deszczowo i nie wiadomo co wziąć ;/ No ja mam same czapeczki zakładane muszę kupić jakieś wiązane i kaftaniki bo w ogóle nie mam aaa szkoda gadać dużo zostało tego do kupienia
Monami fajny pomysł z tymi literkami, ale ja tak szaleć nie mogę bo np zrobię takie coś a wyjdzie chłopak wtedy będą jaja z reszta moje łóżeczko jest na końcu pokoju przy skosie i na tej ściance kupiłam naklejki takie z postaciami jest Kubuś Puchatek, Tygrysek, Kłapouchy i Prosiaczek Zamierzam to przykleić w przyszłym tygodniu to cyknę foto i wam pokaże
A właśnie bo gdzieś czytałam że ciemne kolory źle działają na dziecko to prawda?
Bo mój pokój ma ściany żółte, zielone, pomarańczowe i taki bordowy. I tam gdzie jest łóżeczko jest kolor żółty a na skosie czyli z tyłu głowki jak bedzie leżeć jest ten bordowy może tak być ?