- Otrzymane podziękowania: 46
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpień 2010
Mamusie sierpień 2010
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
ja zwiedzialam porodowke i oddzial mamy leza caly czas z dziecmi a za sala dla mam jest takie miejsce co myja i przewijaja dzieci i sciana pomiedzy jest przeszklona wiec widac co i jak robia z dzieckiem mam nadzieje ze trafie na dyzur jakies fajnej i milej poloznej bo bywaja takie ze nic ci nie wytlumaczy tylko z geba o wszystko a to moje pierwsze dziecko wiec skad mam wiedziec co i jak????
oby tylko moj mezulek byl w domu jak sie malej zachce wychodzic bo jak sobie wyobraze ze sama z tym wszystkim bede to juz wogole popadam w dola i sala do porodow rodzinnych jest o niebo lepsza...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- basik_twins
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 21.07.2010 - Najpiękniejszy dzień w moim życiu
- Otrzymane podziękowania: 0
I tak wyjścia nie mamy jakoś to zniesiemy
A nie zawsze trzeba nacinac dlatego sie mówi o goleniu pipki bo wtedy wszystko dobrze widac jak sie naciaga bo mozesz sie naciagnac ładnie i nic nie trzeba a nacinaja tylko jak widza ze mozesz popekac
Kidys nacinano bo mysleli ze to zapobiega puzniejszemu tzw 'wypadaniu narzadow' ale z biegiem lat zauwazono ze nacinaja a i tak nic sie nie zmienilo wiec teraz nacina sie tylko w razie potrzeby
Ja sie martwie ze cosik pujdzie nie tak i bede miec cesarke
Nie wiem jak ja z 30, 40cm nadmiaru skóry zrzuce po cesarce
Tak to sie naturalnie sciaga bo macica sie obkurcza i ciagnie skóre za soba albo si ejeszcze boje ze jedna sie urodzi a druga tak przy tym zestresuje ze gdzies ucieknie i druga trzeba bedzie wyciagac przez cc I bede i tu i tu i ciekawe jak ja wtedy dojde do siebie
Chciałabym naturalnie może mi Bozia da Głupi ma szczesie nie?
To moze sie załapie
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
no jasne ze zadzwonie jak go nie bedzie ale on jest w delegacji kolo poznania a ja mieszkam w tarnowie to jest ok 7 godz jazdy samochodem.... wiec moze nie zdazyc albo bedzie juz po wszystkim.i ja juz zaczynam panikowac kto mnie zawiezie do szpitala i kto mnie jakos wesprze a jakos nie lubie sluchac rad ludzi ktorzy nigdy w ciazy nie byli i nie maja pojecia o tym co przechodze jakos mnie to irytuje bo co on/ona moze wiedziec
a tak po za tym to ja nadal w pracy moja meczarnia trwa..
- basik_twins
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czy na wpierdal czekasz hehe
No ja tez nie lubie takich komentarzy mam znajomo co jest ratownikiem medycznym a sie zachowuje jakby wszystkie dziay wystudiowała no i oczywiście z ginekologia włącznie
albo szwagierka ostatnio mnie przyirytowała tylko bo mowie ze Maja sie zawsze ociaga i raz podgoni do Oliwki raz jest znaczna roznica i znowu nadgania i znowu sie ociaga i ja sie znow musze biedna zastanawiac czy tym razem nadgoni
no i odrazu potok i lawina porad babuni ze nie mozesz tak myslec dzieci roznie rosnie gdzies tam ktos blizniaki i raz jedno rosnie szybciej raz drugie
a ja jej ze wiem tyle ze mam taka roznice ze jak sie ciut powiekszy to moze byc ze łożysko nawala i wtedy trza bedzie wyciagac mimo ze płucka jeszcze nie w opelnej formie
i od razu nie mozesz tak myslec daj spokuj bedzie dobrze takim tonem wiesz....
az chce sie wykrzyczec nie masz zielonego pojecia co przechodze , musiałabyś byc w danej sytuacji zeby wogole moc sie domyslec co ja czuje i przechodze
tym bardziej ze nie chodze i sie nie zamartwiam cała ciaze własnie jestem spokojna a jak cos sie dzieje zle to wiadomo ze sie martwie na kazdym kroku mam ryzyko i naprawde trzeba byc postawionym w takiej sytuacji zeby wiedziec co ja przechodze jak Maja bryka cały dzien a Oliwka kopnie ze dwa razy i jak sie chce rodzic w 27 tc
no ale szwagierka chciala dobrze no bo w sumie to co innego mi miała powiedziec... moze w inny sposob ale przeciez jest jaka jest
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja mam 21 lat a moja siora jest 2 lata mlodsza i czasem jak rozmawiamy cos o ciazy czy jej mowie ze cos tam sie dzieje albo nawet o jakis rzeczach jakie potzrebuje dla siebie czy dla dziecka to ona zawsze cos powie ze wie lepiej bo ogladala gdzies albo slyszala itp a ja wtedy sie tak wsciekam ze łoo. albo moja kolezanka zawsze jak czekalam na piersze kopniaki to mowila ze jesczze bede miala dosc bo ona ma kolezanke i jej dziecko pod koniec nie dawalo spokoju i to takie meczoce itp...a ja sie wlasnie ciesze jak mala sie rusza nawet jak czasem gdzies zaboli to jest najwspanialsze uczucie teraz ona jest w ciazy i sama sie przekona jak to jest a nie ze radzi i komentuje cos o czym pojecia nie ma;/
- basik_twins
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chyba ze dwa razy tu pisałam ze
dziewczyny co za tragedia male salta cala noc robily nic prawie nie spalam ide sie teraz zdzemnac ale myslisz ze nie mialam tego samego wieczora ochoty na powtorke ?
a i rwie brzuch jak szaleja obie bo ciasno jeszcze jedna od drugiej jak sie rozepcha to jakby 3 w srodku były ale Radochi po pachi
- Gosia
- Wylogowany
- rozmowna
- Maja nasze największe szczęście 16.08.2010r.
- basik_twins
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mnie tak kiedys z jednej i drugiej strony kuło przez pol godz myslałam ze padne ale co tam od czasu do czasu przecierpiec takie cos dla tych kilku boskich piruetów
- Gosia
- Wylogowany
- rozmowna
- Maja nasze największe szczęście 16.08.2010r.
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
- Otrzymane podziękowania: 2
Ale cały czas się zastanawiam a jak będzie chłopiec co ja z tymi ciuszkami zrobię ale ja cały czas ślepo wierzę i czuję że to dziewczynka!!!
Moje mało kopie najczęściej mnie po żebrach, a tak całymi dniami czuję jak się wypina dupą raz w lewo raz w prawo, a mój brzuch coraz to różniejsze postacie przyjmuję
A poród chyba jeszcze o tym nie chce myśleć. Nie wiem czy to prawda ale jak ma się mocne bóle kręgosłupa w ciąży to przy porodzie ten ból może promieniować do kręgosłupa i to jest straszny ból i strasznie ciężko już mój kręgosłup odmawia mi posłuszeństwa cierpną mi nogi i ręce, a dzisiaj nie spałam pół nocy tak mnie biodra bolały jakby ktoś je rozpychał i z jednej i z drugiej strony ;/
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- basik_twins
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzień dobry hehe
No Monia mi moje też łapami po pipce szperaja
Gosia wózek gancegal - super
a ze ciezki - wazne by tobie było dobrze
a z tymi bólami krzyza to ja słyszałam znowu ze jak przy okresie bola nerki czy krzyz na okres to najprawdopodobniej bo w 100% sie nie sprawdza ale w wiekszosni ma sie bole krzyzowe przy porodzie
Ja mam lordoze drogie panie ja jedyne co uslyszalam od mojej matki jak opadl temat rodzenia
wykrzywiła sie jakby miala zaraz pasc i powiedziała
"Jezus Maria dziecko ale Cie bedzie bolało"
Mniejsza o
wazne by naturalnie i zdrowe dzieci
tak zeby sie wszsytko otem ładnie schodziło goiło a z bolem najleprze jst to ze poboli i przestanie, nie?
- monami
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zuzia-30.08.2010 ♥
No to Paulinka... zakupki udane - i dobrze.
Ja też ostatniej nocy prawie nie spalam...myślałam, że w kosmos odlecę..tak mnie plecy bolały...i te manewry..z boku na bok.. :/
W dodatku coś mi się stało w nadgarstek...coś mi w stawie przeskakuje i przy tym taaaaaki ból :/ Kurcze..nie wiem..ale wydaje mi się, że może ciężar aparatu teraz jakoś po czasie wychodzi. W pracy dźwigam prawą dłonią aparat ważący około 4 kg...nadgarstek pracuje non stop - wiadomo. Ale troszkę mnie martwi ta moja łapa.... buuuu i boli.
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
- Otrzymane podziękowania: 2
obudziłam się o 3.30 nie spałam do 7 zasnęłam budziłam się co chwilę i o 9 wstałam ale nie chciało mi się włączać laptopa.
Monia a twoja mała jest już obrócona główka do dołu? może jeszcze nie dlatego cię nie kopie po żebrach, albo już tak ale jest na tyle wyrozumiała że cię oszczędza na pewno jeszcze tego doświadczysz
- basik_twins
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Odrazu zareaguj (jakieś okłady czy cuś na poprawe krażenia tzw wodne kąpiele) bo w ciazy sa problemy z tym nadciśnieniem w nadgarstku zeby Ci sie nic nie zrobiło
Musisz bardzo uwazac