BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #26027 przez monami
margot - nie wiem, czy będę miała takie super dokładne usg teraz, bo byłam na badaniu 10 lipca. Wtedy Niunia ważyła 2050g ( malusia ) ale w normach się mieściła i wszystko było jak najbardziej ok :)
Podejrzewam, że dziś sprawdzimy, czy nic się nie szykuje w kwestii porodu :P no ale i tak napiszę, co i jak :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #26028 przez margot
Co sądzicie o takiej wanience?
Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu #26029 przez monami
fajnie wygląda, kolorowo. Nie widziałam na żywo, więc trudno mi coś więcej powiedzieć:)
Ja mam zwykłą, z Ikea
Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu #26030 przez iwkaa
margot o lol co to jest?! nigdy czegos takiego nie wiedzialam :) to naprawde wanienka do kapieli???
renia to dobrze ze wrocilas w domu jak to w domu na pewno bedziesz sie lepiej czula a jak to nie byly wody to dobrze i jak skurczy nie masz to tez dobrze lepiej zeby dzidzia doczekala swojego terminu kazy dzien w brzuszku mamy jest wazy a tobie troszke zostalo to tym bardziej bo ja juz 2dni po terminie ;)

14 lata 6 miesiąc temu #26031 przez monami
Renia!!! a my tu już byłyśmy prawie pewne, że Natalka na świecie :)
Witamy, witamy :) Odpoczywaj dużo! a Malutka niech jeszcze sobie posiedzi - ma czas.

14 lata 6 miesiąc temu #26032 przez sylwcia
witajcie dziewczyny i dziewczynki :laugh: witaj w gronie margot dawno mnie tu nie było a tu tyle nowości ledwo doczytałam a i to pewnie pominełam trochę

margot to kogo będziesz mniec??? bo tej informacji nie załapałam
a wanienka ładna z tymi dodatkami ja mam niebieską z babyOK

ja we wtorek byłam na ostatniej wizycie bardzo mnie to zdziwiło tym bardziej że wiem że teraz dziewczyny chodzą co 2 tygodnie jednak lekarz kazał mi po śniadaniu obiedzie i kolacji kłaśc się na 30 minut i liczyc ruchy dziecka ma ich byc 2do 3 jeżeli nie będzie to na ktg do szpitala czy któras z Was też tak ma????

14 lata 6 miesiąc temu #26033 przez monami
ja tez pierwszy raz widzę taką wanienkę z tyloma bajerami :P

14 lata 6 miesiąc temu #26035 przez margot
No wanienka z takim podkładem co by mieć ręce wolne . Zastanawiamy się właśnie czy to praktyczne jest ?

14 lata 6 miesiąc temu #26036 przez monami
hmm...ja mam dziś wizytę i co potem..nie wiem, ale wydaje mi się, ze jeszcze raz mnie doktorro zaprosi :P
co do liczenia ruchów...Zuzia fika jak oszalała, kiedy tylko się położę lub na chwilkę usiądę, więc nie mam co liczyć ;P
każdy lekarz podchodzi swoimi technikami do pacjentek - wiadomo, że w razie czego zadzwonisz lub do niego pojedziesz. Ważne, żeby być w kontakcie z kimś kompetentnym...gdyby coś w razie czego zaczęło się dziać :)

14 lata 6 miesiąc temu #26038 przez margot
hej sylwcia :laugh:
My czekamy na niespodziankę :) Wyprawka unisex B)
Będzie albo Kaja albo Marcel

14 lata 6 miesiąc temu #26039 przez Renia2108
No mam wypoczywac i nie latac po słońcu, pobolewaja mnie troche mocniej w plecach i brzuchu ale KTG bylo chyba ok, ponizej 120 chyba zaczyna sie cos dziac ? A bylo 150-170. A skurczu chyba przegapic sie nie da:P

14 lata 6 miesiąc temu #26040 przez monami
margot - może i się sprawdza... nie wiem, nie miałam z czymś takim do czynienia..jednak ja ufam chyba bardziej jednak dłoniom mojego męża i swoim :) a i wydaje mi się, że dzidzia się czuje bezpieczniej ( przynajmniej na początku ) kiedy w trakcie kąpieli czuje bliskość rodzica :)
ale...to moje zdanie :)

14 lata 6 miesiąc temu #26041 przez sylwcia
mój maluch też kopie intensywnie ale to mają byc ruchy liczone po większych posiłkach i powiem szczerze ze nie ma tych ruchów dużo i nie są tak intensywne a przez cały dzień to taki rozrabiaka kochany ledwo sie dwóch doliczam w tym czasie

14 lata 6 miesiąc temu #26043 przez monami
to Renia ..nie brykaj na słonku :) relaxik w domku lub w zacienionym miejscu :) i wszystko będzie jak trzeba.
KTG skurczu nie przeoczy :)

14 lata 6 miesiąc temu #26044 przez monami
sylwcia - ale to chodzi o to głównie, czy po porcji energii dzidzia się rusza. wiadomo - im bliżej porodu - ruchów jest coraz mniej no i ciasno się robi.
czasem lekarze każą liczyć po posiłkach, bo u niektórych mam dzieciaczki ruszają się intensywniej zwłaszcza po posiłkach.
Dla mojej Zuzi na przykład, nie ma to większego znaczenia czy przed posiłkiem czy po :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka