BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #26857 przez monami
Ooo...chyba dziś pierwsza jestem...
W takim razie mówię dzieńdoberek :).. a że pusto...tu...więc wracam poleżeć :)
Milutkiego dnia :)

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #26858 przez Renia2108
Monami jeszcze ja jestem :D:D

Nie jestes sama ;)

Monami wyczytalam że mialas skurcz wczoraj, powiedz mi jaki to ból ? Calego brzucha czy jak ? Mnie pobolewa dzis strasznie, sie obudzilam z bólu , ale plecy mnie paskudnie bola, jak juz wstalam i troche sie przeszlam to przeszlo ale masakra po prostu, i brzuch tez tak jak na okres tylko z 10 razy mocniej... I takie pobolewanie mocne chwilowe w pachwinie, pod brzuchem samym, niewiem czy mała tam mi coś pcha ze tak boli czy co..
Bo lekarz mowil ze glowka bardzo nisko juz jest i szyjka krociotka ale rozwarcia jak narazie brak..

14 lata 5 miesiąc temu #26859 przez margot
Cześć wam ! No to melduję się jako trzecia B) Dzień dobry ! Mi podobnie jak Reni nie działało wczoraj forum przez cały dzień. Ale widzę ,że żadnych porodów nie przegapiłam. Mnie wczoraj bolały plecy i się zastanawiałam czy to nie skurcze krzyżowe. Monami napisz napisz jak te skurcze wyglądały.
Renia ja też mam niby króciótką szyjkę , tak było 3 tyg temu, jutro idę do gina :) i nie mogę sie doczekać co tam u dzidzi :kiss:

Miłego dnia mamusie!! :kiss: :kiss:

14 lata 5 miesiąc temu #26863 przez monami
Hej...

ten ból to było takie mega parcie na dolne partie ciała..nacisk + ból jak na miesiączkę... trwało kilkadziesiąt sekund..potem lżej a później powtórka z rozrywki.

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #26867 przez Gosia
Hej dziewczyny!

Monami nie wygłupiaj się my idziemy razem no wiesz :)

Paulinka i iwka teraz :laugh: a Wam się już dziewczyny brzuszki poobniżały?

Mnie też martwi basik bo to rzeczywiście do niej niepodobne oby wszystko było w jak najlepszym porządku!!! Ona się nam nami pastwi a my tu umieramy z niepokoju!!!

Acha spakowałam torbę do szpitala :laugh:

14 lata 5 miesiąc temu #26869 przez martela89
Hej dziewczyny :)
Ja też torbę mam już spakowaną,bo ja pomyślałam,że mogło by się coś zacząć,a ja nie spakowana to aż się przestraszyłam :ohmy:
A skurczy to ja dostaje jak za dużo pochodzę,okropny ból :)

14 lata 5 miesiąc temu #26875 przez martela89
A wczoraj w końcu rozłożyłam łóżeczko i poukładałam ciuszki w komodzie w dziecinnym pokoju.
Teraz muszę wyprać pościel i resztę ciuszków i koniec :lol:

14 lata 5 miesiąc temu #26879 przez Gosia
No to teraz masz na co popatrzeć. Nasze też już stoi przygotowane :laugh:

Ja wczoraj dużo polatałam po sklapach i w ogóle i wieczorem też się dziwnie czułam, tzn. głowa mnie bolała i mała tak wyrabiała, że szok. Jak usiądę z prawą nogą podkurczoną to zaraz mnie w biodro duga żebym inaczej siadła :laugh: Mała cwaniara już sobie rządzi.

14 lata 5 miesiąc temu #26881 przez Renia2108
Hehe no Gosia cwaniara :D Mojej sie chyba podoba jak leze na boku bo wtedy mniej broi :D A jak na plecach to kopie jak szalona hehe :D

14 lata 5 miesiąc temu #26888 przez paulinkaaa2202
I też ja jestem :)
wczoraj myślałam że się zaczyna mega skurcze co kilka minut w dole kręgosłupa i czasami w dole brzucha masakra jak przestawało to i tak bolało ale trochę mniej myslałam że nie wytrzymam :( ale dzisiaj przeszło więc nie wiem o co chodzi

Jeszcze nad ranem jak wstawałam o 4 i o 8 zauważyłam taki ciągnący się śluz aż go miałam między nogami tylko był koloru żółtego bo ja prawdopodobnie mam jakąś infekcję i teraz nie wiem czy to był czop czy zwykła wydzielina, ale nigdy jej tak dużo nie było więc może możliwe że to czop

Jutro idę do ginekologa mam nadzieję że coś się zmieniło :P
i też do lekarza rodzinnego muszę przedłużyć zwolnienie bo ginekolog już mi nie wypiszę eeee mam nadzieję że ten wypiszę

14 lata 5 miesiąc temu #26891 przez iwkaa
hej dziewczyny to widze ze kazda juz doswiadczyla roznych pobolewan przed porodem ja w nocy tzn w sumie juz nad ranem mialam skurcze ale nie regularne no i przeszly wiec moze juz niedlugo taki ucisk czulam na dole brzucha i takie twardnienie brzucha na kila sekund i przechodzilo ale bolalo okropnie a jaki mialam sen!!!: to do reni naszej z forum :laugh: snilo mi sie ze urodzila wlasnie dzisisj w nocy takze kobietko uwazaj na siebie :laugh: i wstawilas tu nam na forum to swoja natalke tak dobrze pamietam??? bedzie taka slodziutka!!! :kiss: a my z zazdrosci nie moglysmy wytrzmac ;)

14 lata 5 miesiąc temu #26893 przez Renia2108
Hehe Iwka to jeszcze bede chyba w dwupaku dluzej bo sny przewaznie na odwrot sa :D
Mi sie snila kolezanka co urodzila trojaczki na moich oczach a za chwile ja mialam rodzic ale blizniaki :D
No ja bym sie nie obrazila jakbym zaczela rodzic , juz bym tak chciala malutka z tej strony :) Ale dla jej dobra niech sobie jeszcze troche posiedzi w brzusiu :D

14 lata 5 miesiąc temu #26895 przez paulinkaaa2202
widziałam wcześniej zalogowaną Basik i nic nie napisała :(

Basik odezwij się ! widziałam cię :P

14 lata 5 miesiąc temu #26896 przez iwkaa
to moze faktycznie ma jakies problemy z netem albo pisze dla nas jakas obszerna wiadomosc :)

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #26898 przez basik_twins
w szpitalu powiedzieli ze jutro wywołują o 8 rano a za 20 dwunasta wody mi odeszły urodziłam 100% naturalnie
daram sie jakby mnie ze skóry obdzierali w 3h zrobiłam z4cm rozwarcia na 9 i po 10 min juz parłam

Oliwka 10 skórczy
Maja w jednym podeszła pod kanał a w drugim wyszła cała wystrzeliła jak z procy razem z wodami lekarka ledwie ja złapała

21.07.2010

Oliwia Ewa 6:38 2400g

Maja Patrycja 6:48 2300g

Jest cudownie a Szymon odszedł i ma inna ale trzymam sie dobrze na nic nie mam czasu wiec raczej kolejny raz napisze za kilka dni

piersia nie karmie bo male za słabe strasznie spadły na wadze ale odciagam medela elektryczna po 15 min 4h nie sciagania z obu cyców naraz 230 :D

karmie butla i macierzynstwo jest piekne

miałysmy troche problemow wczoraj na wieczor dopiero wyszlysmy Oliwka zółtaczka lampy itd Maja z waga zeszła jej prawie do 10% tj na zgon ale juz jedza i jest dobrze
obecnie waza 2300 i 2200 nie całe

sa mini i wcale sie nie boje ich dotykac :D nie ma sie czego bac
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka