BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 2 miesiąc temu #42380 przez martela89
paulinka moja też tak miała przez jakieś 2 tyg. Co zasnęła to zaraz się budziła i późno zasypiała. Ale nie wiem co jej było nic ja nie bolało bo nie płakała tylko nie mogła sobie głęboko zasnąć.

Dzisiaj drugi raz dałam małej na noc butle kaszy mannej na mleku modyfikowanym bo często mi sie w nocy budzi i babcia mi poradziła żebym tak zrobiła. I wczoraj zjadła o 20,o 22 zasnęła i wstała o 3 na cycusia czyli 7 godzin bez jedzenia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #42381 przez alutka1011
Kaszy mannej?Ja dopiero za pół miesiąca zacznę robić ekspozycje na gluten(co jest w kaszy mannej) i po 6 mies. zacznę jej podawać.Nie chcę świadomie narażać dziecka.

14 lata 2 miesiąc temu #42385 przez martela89
Moja babcia zaczęła dawać mojemu wujkowi jak miał 7 tygodni .

14 lata 2 miesiąc temu #42386 przez wola82
U mnie jest podobnie tez maly mi sie budzi co jakies 2 godziny w nocy i myslalam o tym zeby na noc dawac mu flaszke sztucznego mleka, zobaczymy jak bedzie dzisiaj,
wydaje mi sie ze byc moze jemu sie chce pic w nocy bo pociagnie pare razy cycusia i zasypia.

14 lata 2 miesiąc temu #42388 przez alutka1011
No tylko wtedy były inne czasy i receptury były inne

14 lata 2 miesiąc temu #42390 przez martela89
Szwagierka też karmiła córe mlekiem z kaszką manna jak była malutka i do tego z normalnym mlekiem.

14 lata 2 miesiąc temu #42391 przez alutka1011
Każdy robi jak uważa dla mnie to troche mało odpowiedziałne zwłaszcza jak widzę co się dzieje z moim sasiadem(nie mówie że wszyscy tak bedą mieć ale nie jest powiedziane że tylko on tak ma) Ja tam wole poczekać z wszystkim do czasu aż bedzie dziecko na to gotowe i będzie moło cos jeść/robić.Nic nie bede napewno robić na siłe.Tyle w temacie...

14 lata 2 miesiąc temu #42401 przez martela89
Mam nie daleko domu sklep z ekologicznym jedzeniem to tam zapytam o kaszę bezglutenową bo wiem,że są takie i może na razie taką będę jej dawała :)

14 lata 2 miesiąc temu #42404 przez alutka1011
No popytaj lepiej nie eksperymentować na dzieciach naszych największych skarbach.Ja jak narazie mleko zagęszczam kleikiem ryżowym bo tak mi pediatra poradził i daję jej zupki.Kaszka nie bardzo zasmakowała :(

14 lata 2 miesiąc temu #42405 przez martela89
Ale moja po kleiku kupki nie może zrobić,nie może nic co zawiera ryż :(
Dla tego muszę coś innego poszukać.

14 lata 2 miesiąc temu #42407 przez alutka1011
Napewno się coś znajdzie.Moja miała do 3 miesięcy takie problemy z kupką ale odkąd musiałam jej dawać bebilon jak ręką odjął i w nocy przesypia 10-11godz :lol:

14 lata 2 miesiąc temu #42412 przez Groszek
Ech kaszka :) Wczoraj pierwszy raz podałam... i sobie z mężem myślimy że teraz trochę bez jedzenia posiedzi bo opchną całą porcję... i co?? Dalej był głodny, marudził żeby cyca dać :lol: dostał i był szczęśliwy. A wygląda jak na budyniu chowany

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557
Załączniki:

14 lata 2 miesiąc temu #42422 przez Renia2108
Mi tez przesypiala juz po jakies 6-7-8 godzin nawet i co ? Teraz zasnie o 20 i wstala mi przes 24 :/ A budzila sie najwczesniej kolo 2... Spi fakt po te 3-4 godziny ale spala dluzej... Moze sie juz nie najada tym mlekiem samym.. Musze zapytac pediatry co i jak z kleikiem, juz pisalam ze raz dalam to niespokojna byla... Zobaczymy moze sa jakies bezbialkowe.

14 lata 2 miesiąc temu #42437 przez Millerna
Reniu u mnie tak samo jest... Był czas (piękny czas), że Krzyś przesypiał właściwie całą noc (od 22 do 5-6 rano)
A teraz znów domaga się cyca co 3-4 godziny w nocy. Nawet jak dostanie kaszkę na wieczór, albo butle mleka. Nie wiem czym to jest spowodowane :dry:

14 lata 2 miesiąc temu #42446 przez wola82
A moze te nasze dzieciaczki potrzebuja teraz wiecej jedzonka, bo sie rozwijaja i traca iecej energi przez te swoje charce :blink: . Ja juz sobie to tak tlumacze, bo tez mialam czas ze przesypial prawie cale noce a teraz co 2 godz. Dzisiaj bylo lepiej bo co 4 i nawet do 9 spalismy, a codziennie to sie o 7 budzi.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka