BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 2 miesiąc temu #41887 przez martela89
Ja się właśnie boję,że będzie ją bolało,a nie chce jej zdawać świadomie bólu :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #41892 przez paulinkaaa2202
słyszałam że czym większe dziecko to jest bardziej kumate i jest większy problem bardziej krzyczy i płacze...

Ja po zimie przebije małej. Tylko nie wiem czy te co dostałam można od razu je założyć przy przebiciu bo słyszałam coś o jakiś leczniczych bo je się nakłada na pistolet ale nie wiem jak wyglądają

14 lata 2 miesiąc temu #41897 przez alutka1011
Z tego co wiem to raczej żadna kosmetyczka nie przebije dziecku uszu do roczku(trzeba mieć jakies wszystkie szczepienia nie pamiętam na co bodajże na żółtaczke)Maja też od chrzestnej dostała kolczyki.

14 lata 2 miesiąc temu #41905 przez Madzia89862
zazwyczaj pierwsze kolczyki sa w ksztalcie kuleczek zlote. i je sie wlasnie zaklada na pistolet. a uszka przynajmniej u nas mozna przebic jak malestwo ma 10 mies

14 lata 2 miesiąc temu #41956 przez iwkaa
alutka to zro zdjecia ubranek i wyslij link gdzie zamawialas to moze tez sie skusze jak cos nam sie spodoba:)

14 lata 2 miesiąc temu #41973 przez alutka1011
allegro.pl/z-szafy-pauli-sliczny-zestaw-...kow-i1299444691.html tu jest link z tymi ubrankami w rzeczywistości wyglądają dużo lepiej i sprzedający dorzucił gratisy :)

14 lata 2 miesiąc temu #41987 przez Gosiaczek31
Ale się ruszyło na forum :laugh: Też kupuję ubranka na allegro. Właśnie czekam na pajaca światecznego z napisem moje pierwsze świeta.

Kubuś ma na policzku jakieś krostki, które mu nie chcą zejść.to wygląda jak takie placki z krostkami. Smarowałam już chyba wszystkim. Doktorka podejrzewa skazę i kazała tylko natłuszczac. Dzisiaj mu się jeszcze bardziej rozjątrzyło. nie jadłam nic nowego wiec nie wiem od czego to moze byc. Spotkałyście sie z czyms takim?

14 lata 2 miesiąc temu #41992 przez martela89
Słyszałam o skazie białkowej ale nie wiem jak się objawia. Wydaje mi się,że robi się to od nabiału ale nie jestem pewna.

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #41998 przez Groszek
Witajcie :)
Ja miałam 6 miesięcy jak rodzice przekłuli mi uszy, a było to 21 lat temu :lol: kolczyki noszę do tej pory. Bólu nie pamiętam bo teraz to pewnie bym się nie odważyła, bo panikara ze mnie straszna...

Martela ta pościel dla Vanesski jest cud miód malina :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557
Załączniki:

14 lata 2 miesiąc temu #42005 przez Renia2108
Martela posciel śliczna! :)

My na chrzest kolczykow nie dostalismy i malej nie bede raczej przebijac, zostawie jej wybor dla siebie, jak bedzie starsza i bedzie chciala to przebijemy a jak nie to nie :)
Tez tak mialam , mama mi nie przebijała potem sama chcialam to przebila wtedy. My dostalismy na chrzest taka zlota bransoletke z imieniem :)

Martela a skaza bialkowa moze byc od wszystkiego co ma w sobie bialko a szczegolnie krowie. Czyli tych przetworów moze byc masa. Ogolnie co ma bialko ale te krowie najbardziej uczula.

14 lata 2 miesiąc temu #42018 przez paulinkaaa2202
ja też często kupuję na allegro i nie tylko ciuszki... Ale powiem szczerze że zawsze nowe boję się kupować używanych bo nie wiem w jakim są stanie wiadomo że na zdjęciu może wyglądać inaczej niż w rzeczywistości.

Często wybieram po opiniach albo super sprzedawcach na razie się nie zawiodłam (odpukać) :P

14 lata 2 miesiąc temu #42033 przez MoNiaaa
ja tez czasem cos kupie na allegro.ostatnio kupilam kombinezon. jak przyjdzie to sie pochwale :)

http

]

14 lata 2 miesiąc temu #42040 przez alutka1011
Zgadzam się z Renią tez pozostawie ten wybór córce zaniedługo jeszcze matki będa robic makijaż i tipsy :silly: Mi się jeszcze nie zdarzyło żebym była nie zadowolona z zakópów na Allegro a jakbym miała wszystko kupować nowe to ani za 10 lat się nie wprowadzimy do nowego domu a planujemy za 2-3 lata :lol:
A może spróbuj przemyć zwykłym rumiankiem buźkę.

14 lata 2 miesiąc temu #42042 przez Renia2108
Bedzie chciala kolczyki to zrobimy i juz :) A jak nie to nie. Po co ma miec dziurki kilka lat jak bedzie dorosła to moze nie chciec i bedzie miec pretensje ze ma przeze mnie dziury w uchu. Ja chcialam to mi zriobiono i potem wiecej sobie przeklulam a teraz i tak zadko nosze kolczyki :/ W tych innych dziurkach...

Ja tez na allegro kupuje, uzywanych jeszcze nie bo zawsze dosc wysokie ceny sa albo nie pasuje mi rozmiar...

14 lata 2 miesiąc temu #42054 przez alutka1011
Ale to ciiiiszaaaa......Reniu ja sobie zawsze wybieram rozmiar od do i daję sobie cene do tej kwoty jaka bym chciała przeznaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka