BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 2 miesiąc temu #41424 przez paulinkaaa2202
Dziewczyny to jak w końcu z tym neurologiem byłyście czy nie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #41430 przez alutka1011
Hehe Renia to masz tak samo jak ja wole rodzić bo mam uraz z dzieciństwa co chodziłam do sadysty a nie dentysty!Ja nie byłam u neurologa.

14 lata 2 miesiąc temu #41440 przez MoNiaaa
mojA mama i teciowa tez ciagle by nosily julke.niestety moja mama pojechala doi niemiec jak julka miala ok 1.5 miesiaca i teraz dopiero na swieta wroci al chyba sie juz stesknila za nia jak wroci to jej chyba z rak nie wypusci :P

a moja tescowa jak tam idziemy to ciagle na rekach nosi na zmiane ze szwagierka :P ale w sumie dzieci sa po to zeby je kochac i rozpieszczac oczywiscie w granicach rozsadku. jak sie naucza chodzic to juz nie beda chcialy u nas na kolanach byc ani na raczkach tylko podrozowac po mieszkaniu :P jak wroce do domku wrzuce zdjecie z babciami

http

]

14 lata 2 miesiąc temu #41446 przez iwkaa
ja nie bylam u neurologa i jak narazie sie nie wybieram nie zauwazylam nic niepokojacego wiec chyba nie ma takiej potrzeby pozatym bylam ostatnio w pracy i kolezanka dosciadczona mama 3 dzieci i tym samaym mgr fizjoterapi powiedziala ze odruchy ma w porzadku wiec nie mamy powodu

14 lata 2 miesiąc temu #41450 przez Renia2108
Ja tez u neurologa nie bylam. Wydaje mi sie ze wszystko jest wporzadku. W czwartek jedziemy do kardiologa, udalo nam sie zalatwic przez znajomego lekarza w Katowicach :D Bo tak do Zabrza mam termin na 7 marca. Masakra

14 lata 2 miesiąc temu #41505 przez Kasiekk
Chciałabym zapytac Was jako juz doświadczone mamy.. a mnie dopiero to czeka (jestem na podtrzymaniu więc moze nie dotrwam do stycznia) co wg Was powinno sie kupic do wyprawki z kosmetyków ? najbardziej interesują mnie kosmetyki do pupy :)

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #41506 przez Renia2108
Kasiek wiesz co ci powiem, moja ma 3 miesiace i nie uzywam do pupy obecnie nic. Oliwka smaruje po kapieli i zero odparzen a na pcoztku ja mialam Nivea na odparzenia ale sie nie spisała bo odparzenia byly jeszcze wieksze chyba od tego :/ Potem lekarka mi przepisala Linomag ale jest takie cos z cynkiem (mialam probke) w aptece mozna kupic jak sie nie myle z misiem rozowym cala seria. Wiec bym radzila ci to albo ten Linomag ale juz na odparzenia a moga byc bo dzidzia kupke robi co chwile , teraz juz wiem kiedy jest kupa i natychmiast przebieram wiec odparzen nie ma. A z innych kosmetykow ja ogolnie Nivea uzywalam. nie kupuj duzo, ja nakupial mtego mase i wszystko lezy. Taki bialy to jest tak jakby zel do mycia i do wlosow w jednym, to sie sprawowalo od razu. Fajne i wydajne niedawno dopiero drugie kupowalam. Wiecej mi sie wydaje nie potrzeba. Przynajmniej janie uzywam no chyba ze oliwke z Jonson ta taka w zelu ale podobno duzo dzieci uczula wiec trzeba probowac.

Kasiek ja tez niby na podtrzymaniu bylam tak jak ty, na tabletkach i mialam lezec, nie lezałam ale sie oszczedzałam, lekarz straszyl juz chyba z 5 tyg wczesniej ze szyjka miekka i niedlugo ourodze i co ? Urodzilam dzien przed terminem:d

14 lata 2 miesiąc temu #41510 przez MoNiaaa
ja tez nakupilam kosmetykow i teraz leza.obecnie uzywam tyklko mydelka oliwki i sudokremu a linomag taki zielony uzywalam do buzki jak malej wyszly takie chrostki po nim od razu jej zeszly i ma sliczna buzke.

http

]

14 lata 2 miesiąc temu #41515 przez Renia2108
Monia ja mam Linomag taki z appteki bialy w tubce. Ale prawdopodobnie te o ktorych pisalam tez sie nazywaja Linomag ale reki uciac nie dam, nawet dzis na nie patrzałam. Mydelka tez u mnie leza jeszcze :P Czas chyba je uzyc wkoncu :P

Dziewczyny ja tak inny temat niz dzieci co myslicie o tym ? moda.allegro.pl/futerko-futro-kurtka-jap...tis-i1332087876.html mysle zeby kupic bo sie zakochalam a niewiem czy warto ? Taka niska cena ?

14 lata 2 miesiąc temu #41517 przez alutka1011
Ja też używałam sudokremu ale tylko na początku a teraz tylko raz za czas jej posmaruje i jest ok.A to futerko śliczne jeszcze za taką cene!

14 lata 2 miesiąc temu #41519 przez Renia2108
Wlasnie alutka chcialam szare ale kolezanka tez chce i niewiem co robic czy wziac czarne... W sumie nie ogladalysmy tego razem tylko osbno na to wpadlysmy, niewiem co robic. buty mam szare wiec bylabym za szara... Ale we dwie chodzic w tej samej ?

14 lata 2 miesiąc temu #41532 przez martela89
Ja też kosmetyków kupiłam dużo,a używam żelu do mycia ciałka od stóp do głowy, oliwki,balsamu do ciałka,sudokremu do pupci (ale to tylko po kupce) i kremu do buźki z firmy emolium(krem specjalny) to jest do suchej buzi.

14 lata 2 miesiąc temu #41556 przez alutka1011
Renia powiedz koleżance że juz zamówiłaś szare to może zrezygnuje :lol:

14 lata 2 miesiąc temu #41559 przez monami
Groszku - pewnie, że tak - musiałabyś mi tylko przesłać na maila zdjęcie do przeróbki no i powiedzieć mniej więcej czego chcesz.
Na wątku o fotomontażu jest kilka przykładów - zerknij sobie :)

14 lata 2 miesiąc temu #41561 przez Gosiaczek31
Renia futerko śliczne :) Zamawiaj szare i nie patrz na kolezanke.

Ja używam płynu do kąpieli Johnson bedtime, na poczatku uzywałam Oilatum, oliwkę z Hippa, bambino do buźki i sudocrem do pupy. Warto kupić wodę morską do noska. Zapas kosmetyków mam chyba na cały rok bo dużo dostałam, zwłaszcza do pupy :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka