BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 2 miesiąc temu #41122 przez alutka1011
U nas Maja tylko w nocy śpi swoim pokoiku a tak to w salonie albo w wózku albo na łóżku.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #41134 przez Renia2108
Wola jakby te nozki posluszenstwa nie odmawialy to juz dawno by latala pewnie heh. Alutka ja Natale tule ile wlezie ale ucze ja wlasnie spania samej zeby sie nie przyzwyczaila bo ciezko potem takiego 10-15kg kloca nosić :P Malutkie to wiadomo lekkie to bez problemu a tak ?

My pokoiku osobnego nie mamy , spi z nami w sypialni. Pokoj bedzie kiedys jakis trzeba skombinowac.. tylko jak?!

14 lata 2 miesiąc temu #41138 przez alutka1011
No cięzko będzie zdaję sobie sprawę że tym mogę ja rozpiescić(zresztą już jest)ale jakoś wole ja tak tulić do snu :)
A jak w dzień usypiam Maje w wózku to smoka wypluwa i wkłada paluszka i od razu śpi :laugh:

14 lata 2 miesiąc temu #41139 przez MoNiaaa
julka tez czestoi wybiera paluszki od smoczka. ja niestety musze ja sporo lulac zanim zasnie. a my sie tez bardzo czesto przytulamy i calujemy :)

http

]

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #41142 przez poziomka32
My niestety nie mamy jeszcze mieszkanka tutaj - w przyszłym roku, więc Mały śpi w z nami w pokoju a starsza córcia ma swój> w nocy jak go nakarmię, to odkładam do łóżeczka i sam zasypia - gorzej w dzień, tutaj muszę go czasem nosić ewentualnie leżaczek z wibracją - kładę, włączam wibrację ustawiam leżaczek na kwiatki, które mam na komodzie - mały w nie patrzy i zasypia. Co do smoczka to nie przepada za bardzo za nim. Zazwyczaj ja mu do buźki a on hop językiem wypluje - i na tym koniec :lol: Ale wiecie co...ma dziąsła delikatnie rozpulchnione...ząbki zaczynają o sobie dawać znać!!! Wiem, jest malutki - ma 6 tygodni dopiero skończone - ale to już może być - moja starsza córcia jak miała 2 m-ce i 3,5tyg to miała dwa ząbki na dole - więc jej brat gorszy nie będzie widzę :P Tak wkłada mi ręce do buzi i pieluszkę, albo jak mam go na rękach to ubranie wkłada do buzi moje, swoje..obojętne byle by coś było. Na początku myślałam, ze on taki głodny jest - ale zaglądam wczoraj mu do buzialka...a tu dziąsełka widać powiększone delikatnie...i ryczy mi wieczorami..:( Poza tym już mam małego Aniołka - wczoraj chrzest mieliśmy :)
Jutro wybieram się na zakupki - mój Młody wyrósł z większości ciuszków - kupuje mu teraz na 68-74cm Otworzyli u nas sklep PEPCO - nawet fajne ciuszki mają i niedrogie.

14 lata 2 miesiąc temu #41146 przez paulinkaaa2202
Ja w dzień to różnie wózek albo leżaczek bujaczek mała usypia jak się ją pokołyszę, czasami włożę ją do łóżeczka coś pogada pośmieje się włoży sobie paluszka i śpi :)

na wieczór po kąpieli i po cycusiu wkładam ją do wózka kołyszę bujam robię kilometry w salonie a czasami zasypia przy cycku odłożę ją i czasami się budzi więc znów kołysanie. Później idę do siebie kładę ją do łóżeczka i śpi do rana. Zje, przebiorę ją powygłupiamy się i znowu się zdrzemnie :P

Smoka nie jestem w stanie jej nauczyć paluszek najlepszy normalnie uspokajacz...

Poziomka duży twój maluch ja mojej kupie ciuszki na 74 cm

14 lata 2 miesiąc temu #41147 przez alutka1011
Nie wiem czy moja taka mała czy wasze takie duże jest z lipca a ma 65 cm tylko 68 już małe bo w ośrodku to tak dziwnie mierzą...i jej zakładam 72

14 lata 2 miesiąc temu #41153 przez MoNiaaa
o matko co wy takie wielkie dzieci macie????ja Julce zakladam 62 dopiero:P

teraz mam straszny klopot z kombinezonem bomi wyrosla i nie wiem jaki rozmiar kupic a chcialam na allegro. bo jak sa podane rozmiary to niby wszystkie 68 a wymiary sie strasznie roznia i juz sama nie wiem jak oni to mierzyli i nie wiem jaki mam kupic zreszta nic ladnego nie moge znalesc:( a wy gdzie kupowalyscie kombinezonik??? Julka tez ma 65 cm ale w 62 rozmiar wchodzi

http

]

14 lata 2 miesiąc temu #41156 przez alutka1011
To mnie pocieszyłaś Monia nie tylko moja taka drobinka chudziutka :silly: ja mam 72 albo 78 ale taki co można rękawki i nogawki podwinąć.

14 lata 2 miesiąc temu #41159 przez paulinkaaa2202
na moja kombinezony są dobre na 68cm tylko teraz ma ortezę i takie kombinezony odpadają :( dobrze że koleżanka mi pożyczyła taki jakby kombinezon- śpiworek.

Ja ci Monia proponuję kupić 68 na pewno będzie dobry :)

No moja mała jest ponad normą w grudniu jedziemy na szczepienie ale tak myślę że spokojnie waży 7kg i mierzy 70-71cm tak sadzę zobaczymy niedługo ona w miesiąc czasu przytyłam ponad 1kg

14 lata 2 miesiąc temu #41162 przez MoNiaaa
a mi wszyscy mowia ze Julka duza a tu sie okazuje ze najmniejsza.ja sie boje ze 68 bedzie za duzy :silly: ale nic fajnego nie moge znalesc :(

http

]

14 lata 2 miesiąc temu #41164 przez alutka1011
No monia nie najmniejsza.Najmniejsza to chyba moja Maja(bo jak twoja bedzie mieć 4 mies to pewnie będzie większa od mojej) :( Mi wszyscy mówia że będzie wysoka i szczupła po tatusiu :) ale teraz to juz nie wiem

14 lata 2 miesiąc temu #41169 przez paulinkaaa2202
nie martwcie się są różne dzieci mniejsze i większe....

Alutka jeśli chodzi o rozmiary to nie ma takich jak piszesz.... jest 74 a potem 80

wklejam tabelkę rozbraja mnie ona nie ma co sugerować się miesiącami każde dziecko jest inne
Załączniki:

14 lata 2 miesiąc temu #41171 przez alutka1011
No fakt sprawdzałam teraz 74 ;)

14 lata 2 miesiąc temu #41174 przez MoNiaaa
no julka prawie sie miesci w normie 1 rozmiar za mala ale moze sprobuje jej zalozyc wieksze i zbacze:P bo rozmiar rozmiarowi nie rowny:P ale raczej na 62 zostanie jeszcze :)

http

]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka