BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 1 miesiąc temu #42928 przez paulinkaaa2202
A właśnie dziewczyny jak ubieracie maluchy na noc??

ja ubieram body z długim rękawem i na to ciepły pajacyk i skarpetki, mała się okrywa i najgorsze są rączki dzisiaj jak wstała miała lodowate :( :huh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #42929 przez wola82
Ja zakladam body z krotkim rekawem i na to cienki pajacyk i do tego nakrywam kocykiem a on i tak sie odkrywa :angry: i zawsze jak spi to jest cieply. A zimne raczki nie musza znaczyc ze dziecku jest zimno.
Ale tez sie zdarza ze ma zimne raczki zwlaszcza jak sobie lezy i sie bawi.
Czasami tez wkladam mu na noc spiworek, to wtedy wkladam mu body z dlugim rekawem i na to spiworek.
A jaka macie temperature w pokoju w ktorym spia dzieciaczki?
Bo u mnie jest 22 i nie wiem czy nie powinna byc troszeczke nizsza.:S

14 lata 1 miesiąc temu #42931 przez Renia2108
Mi Natalka jak spi to ma cieple raczki, a jak sie bawi to tez lodowate... A karczek w normie. Niewiem od czego to zalezy, raczej powinna miec zimne jak spi bo sie nie rusza a jak sie bawi to wlasnie cieple...

Ja teraz w domu mam chlodnawo, mysle ze bedzie max 20 st. A ubieram na noc jakies body z dlugim rekawem i połspiochy albo spiochy plus kaftanik. Tak zeby wszystko miala dlugie.

A w dzien dziwczyny jak ubieracie ? U mnie tak samo jak w nocy jest..

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #42932 przez wola82
W dzien zakladam mu body z dlugim rekawem i na to spiochy lub spodenki i skarpetki. Karczek jak mu dotykam to jest ok czasami nawet mi sie wydaje ze za cieply ale nie spocony.
Ja mam najwiekszy problem z ubieraniem Lukaszka jak wychodze na spacer nigdy nie jestem pewna czy mu nie bedzie zimno lub za cieplo :unsure:
A jak ubieracie w taka pogode dzieciaczkom kombinezonek to nakladacie jeszcze oslone na wozek(jak nie pada)lub folie?
Renia a z tymi raczkami tez sie ostatnio zastanawialam dlaczego jak spi to ma cieple a jak sie bawi to zimne, ciekawe to jest.

14 lata 1 miesiąc temu #42937 przez martela89
Na noc ubieram Vanessie body z długim rękawkiem i pół śpiochy. Rączki ona zawsze ma zimne,tak jak ja :)
W dzień tak samo.

A na podwórko to ubieram jej body z długim rękawem,pół śpiochy na to pajacyk i kurteczkę i wsadzam ją w śpiwór do wózeczka i nakładam osłonkę :)

Kombinezonu jej nie zakładam bo w śpiworku było by jej za ciepło :)

14 lata 1 miesiąc temu #42942 przez Groszek
U nas 18 stopni :) Mały ma body z długim rękawem i pajaca :) rączki ma zimne, ale ma to po nas :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 1 miesiąc temu #42950 przez paulinkaaa2202
no ja w pokoju mam 20 C ale dzisiaj w piecu temperatura spadła nie wiem dlaczego obudziłam się a tu 15C masakra. Mała rączki miała lodowate nie zimne jak zawsze mam nadzieję że nie zmarzła...

14 lata 1 miesiąc temu #42956 przez Renia2108
U mnie tez ma czasem lodowate az raczki, niewiem czemu. Dziwne to, a karczek jest cieplutki. U mnie kolo 20 bedzie, moze 19, niewiem w termometrze baterie padly wiec teraz niewiem.

Kurde to jest maly lobuz, caly dzien spac prawie nic nie chciala, zmierzła jak stara baba a teraz zasnela jak sie kapac ma isc... Normalnie ona na zlosc nam robi chyba :( Zawsze mi zasypia przed kapaniem... i musze ja budzic :/

14 lata 1 miesiąc temu #42986 przez martela89
Moja ma już swój rytm dnia zakodowany :)
O 19.30 się kapiemy,o 20-20.30 śpi ok 21-22 budzi się na butlę i śpi do ok 3.00 i tak codziennie.
Chyba,że ma zły dzień i nie może usnąć to idzie spać później ale tak ma rzadko :)

14 lata 1 miesiąc temu #42993 przez Gosiaczek31
My dzisiaj biliśmy na spacerku mimo że było bardzo zimno. Kubuś w ogóle jest zminolubny w przeciwieństwie do mnie :laugh:
Na noc ubieram mu tylko cienkiego pajaca i przykrywam kołderką. A mamy ok 19 st. Jak ubierałam go cieplej to zawsze się budził odkryty. Przyznam się ze ja czasem marznę w nocy a Kuba cieplutki :lol: Tylko rączki standardowo zimniutkie.

Dziewczyny mnie wywiało 400km od rodzinnych stron. W przyszłym tygodniu jedziemy do rodziców i zostajemy juz do świat. Kuba będzie pierwszy raz jechał pociągiem :silly:

14 lata 1 miesiąc temu #42996 przez iwkaa
moja Maje tez juz jest zakodowana codziennie o tej samej godzinie spi i je
ja jej ubieram na noc pajacyk i przykrywam kolderka i sie nie odkrywa jak narazie to u mnie jest nacieplej bo ok 24C teraz moze przez te mrozy mniej o jeden stopien bo jak spi przez 3 godz przy otwartym oknie to troszke chlodno sie robi ale potem nadrabiamy kaloryfery az sie gotuja:) ja uwielbia cieplo i nie wyobrazam sobie innej tem a w dzien maja nosi body z krotkim rekawkiem na to bluzeczka z dlugim i spodnie i skarpetki zawsze ja ubieram tak samo jak ja chodze ubrana a na zewnatrz jak wychodzimy to w kombinezonie ale przykrywam ja jeszcze kocykiem grubym lub zakladam oslonke na wozek

14 lata 1 miesiąc temu #43000 przez Groszek
Michał pierwszy raz jechał pociągiem jak miał tydzień :) ma za sobą 12 godzinną podróż z Jeleniej do Warszawy :) także pkp obce mu nie jest :)

14 lata 1 miesiąc temu #43006 przez Gosiaczek31
Groszek jak dałaś rade z takim maleństwem? Wiadomo jakie są warunki w pkp.

14 lata 1 miesiąc temu #43023 przez Groszek
Gosiaczek na krótkich trasach (Jelenia Góra-Szklarska Poręba, czy Harrachov, Wrocław) To normalnie na kolanach, lub siedzeniu :) Michał strasznie lubi jeździć, więc problemu nie było... na długiej trasie konduktor wpuścił nas do przedziału dla matki z dzieckiem . było nas wsumie 4 dorosłe osoby i 3 dzieci :) wszystkie spały na siedzeniach, albo tak jak Michał w chuście, jak w hamaku :lol: Jak ktoś chciał się dosiąść to mówiliśmy że zarezerwowany i tyle :)

14 lata 1 miesiąc temu #43043 przez Renia2108
U m,nie w nocy zimno jak diabli bylo :( W piecu wygasło wiec masakra, mala przykryta byla mocno, i my tak samo.. normalnie lodówa :/ A pali sie caly dzien w piecu i i tak bylo chlodno.. Potem wzielam ja do siebie pod gruba koldre i przytulilam to cieplutko juz bylo :)

a dzis lece do fryzjera nareszcie :d Bo juz odrosty i siano na glowie.. Macie tez tak ze jak farba schodzi z włosów to sa takie nie fajne ? Ja po farbowaniu jakis czas mam piekne wlosy a potem tragedia, jakbym ton odzywki nie nalozyla to nie ma mowy o rozczesaniu wlosów :/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka