BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 1 miesiąc temu #43228 przez paulinkaaa2202
tak Gosiu karmię tylko i wyłącznie piersią. Ona śpi całą noc nie budzi się tylko wieczorem walczę z nią do 22 a czasami do 23 bo zasypia lekkim snem i co chwilę się budzi.

Pewnie każde dziecko jest inne moja kuzynka ma 18 miesięczną córeczką i wstaję do niej 2-3 razy nie ma reguły

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #43245 przez Gosia
No to masz fantastycznie :laugh: A jak w ciągu dnia ze spaniem?

14 lata 1 miesiąc temu #43250 przez paulinkaaa2202
w dzień gorzej teraz tak marudzi że masakra brak sił. Śpi gdzieś tak 3 razy ale maks po 20min i regeneracja. I widać że nie wyspała się do końca i nie zaśnie i marudzi dalej

14 lata 1 miesiąc temu #43270 przez martela89
A moja już dzisiaj stan podgorączkowy :(

Bidulka,a ja już sił nie mam marudzi i się chce tulić i nosić na rączkach,a ja chcę jak najmniej się do niej zbliżać ale się nie da :(

14 lata 1 miesiąc temu #43272 przez alutka1011
A mojej tak ząbki dają popalic że masakra biedulka mała :(
Za chwile tatuś z nami będzie bo szwagier pojechał po niego do szpitala bo ja się boje jeździć na taką pogode :dry:
Macie jakieś skuteczne sposoby na katarek bo Maja ma bo słyszę ale tak głęboko że woda morska i aspirator tego nie wyciąga :(

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #43276 przez martela89
Ja mojej małej podawałam krople nasivin soft lekarz mi przepisał i jej pomagały :)

14 lata 1 miesiąc temu #43308 przez paulinkaaa2202
to fajnie Martela że te krople małej pomagały bo mojej w ogóle było jeszcze gorzej. Nie pamiętam nazwy ale laryngolog przepisał jej takie kropelki do uszu i oczu ale właśnie też można stosować no noska z antybiotykiem i jej pomogło przy takim katarze właśnie też tak był głęboko i gruszką nie dało się wyssać

Bo dla mnie te aspiratory sa do kitu ;/

Martela i Vanesska bidulki :(

Biedna Maja niedosyć że katar to i ząbki biedactwo :(

trzymaj się dziewczyny i nie poddawać !!!!

My jesteśmy zdrowe, ale mąż znowu się przeziębił mam nadzieję że tym razem nie zarazimy małej bo go normalnie uduszę :P

14 lata 1 miesiąc temu #43311 przez alutka1011
No biedne te nasze dzieci tak sie muszą namęczyć :( Maja narazie śpi jak się obudzi muszę jej sprawdzić może wkońcu jej wyszedł ten ząbek :dry: A mnie znowu od 2 dni tak brzuch boli jakby ciocia przyjechała(a niedawno miałam) aż mi nie dobrze z tego bólu :(

14 lata 1 miesiąc temu #43316 przez Renia2108
Natalce karat przeszedl w miare, ma tam jeszcze trocheale juz gleboko nie. Monami mi aspirator wyslala za co ogromnie dziekuje i przydal sie jak diabli! :D
Przeziebienie przeszlo, i mam zamiar troche przystawic ja do okna jutro na werandowanie a za 2-3 dni jak bardzo zimno nie bedzie to spacer wkoncu...

Alutka ja okres mialam dwa razy w listopadzie, brałam anty i skonczylam opakowanie wiec normalne ze okres, potem juz po przerwie wzielam 1 tabletke i genialny maz sprzatal i schował mi je i nie wiedzial gdzie wiec sila rzeczy przerwałam :/ No i drugi okres... Masakra, mam nadzieje ze tylko wszystko ok bedzie.

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #43364 przez paulinkaaa2202
widzę że nie tylko ja mam takie problemy. Ja dostałam okres pod koniec października zaczęłam brać tabletki okres mi się skończył minęły 2 tygodnie i znowu dostałam ale takie plamienie które trwa do dzisiaj już 20 dzień ja nie wiem czy przez te tabletki niby piszę na ulotce że mogą wystąpić krwawienia ale ileż można ;/

A do ginekologa nie mam czasu jechać i szczerze nie chce mi się z resztą on przyjmuję tylko w poniedziałki... teraz to w przyszłym tygodniu jedziemy do neurologa, na szczepienie i jeszcze do ortopedy na kontrolę nie ma kiedy dziecko ważniejsze :)

14 lata 1 miesiąc temu #43386 przez Renia2108
Paulinka dziecko wazniejsze ale mama zdrowa tez musi byc wiec pedem do ginekologa idz! Ja ide we wtroek po nowe tabletki jakies bo te moje wycofali z aptek podobno :/ A kurde mi przypasowały, zadnych plamien nie bylo, zlego samopoczucia itd.. No i jak zwykle mam takie wlasnie szczescie :/

My na szczepienie 6 grudnia mamy... Dobrze ze mala nie kaszle jak narazie bo znowu bysmy musieli z tym zwklekac :/

14 lata 1 miesiąc temu #43391 przez alutka1011
No to będzie mieć Natalka mikołaja :( My mamy 3 szczepienie 28 grudnia i mam nadzieję że Mai przejdzie za niedługo katar :( A teraz kiedyś po 10-tym na bioderka bo tak sąsiad jedzie ze swoim dzieckiem i się zabierzemy z nim :)

14 lata 1 miesiąc temu #43393 przez asia26
kurcze widze ze nie ja mam tylko takie problemy tzn ze swoimi intymnymi sprawami po porodzie :( ja z kolei biore tabletki cerazette juz 4 pudelko i plamienie dostalam na poczatku pierwszego tak przez 4 dni i do teraz nic tez chyba musze sie do gin wybrac bo masakra strasznie sie niepokoje :( no a szczepienie juz ostatnie to po pol roku 4 stycznia i dobrze ze ostatnie bo straszny stres mam przed kazdym :( dziewczyny czy Wy tez czujecie bol przy zblizeniu bo ja okropny masakra jakas i wcale to nie przechodzi z tym ze mialam strasznie szyjke potargana po porodzie i to moze dlatego?

14 lata 1 miesiąc temu #43399 przez Renia2108
Ja bioderka mam na 20 grudnia wiec niedlugo i kardiolog potem znow na 20 stycznia. Znowu tak daleko jechac :( I meczyc to malenstwo. A i daje jej juz troche kleiku ryzowego i nic jej po tym juz nie ma , wyczytalam ze to bez bialka krowiego wiec ostatnio pewnie jeszcze niedojrzaly brzuszek do tego byl. Teraz mi sie raz w nocy budzi, dzis o 3 sie obudzila i wczoraj to samo wiec super :D I potem kolo 6-7 :D Wiec wyspana jestem ;)

Asia a co do zblizen mnie tez boli :/ Ale na poczatku tylko w sumie potem juz w miare ok, nie boli , ale jak jakos inaczej chcemy to znow :/ I takie uczucie mam czasem jakby mialo mnie rozerwac :/ Niewiem czy to strach , przewrazliwienie czy co... Musze ginekologa wypytac.

14 lata 1 miesiąc temu #43401 przez alutka1011
Mnie na szczęście nie boli ale jak maż wczoraj powiedział że robimy jeszcze Dawidka to od razu straciłam ochote i juz chyba długo nie dojdzie do zbliżenia :angry: No to dobrze że nic Natalce nie jest.A to dodajesz do mleka/Bo ja daje na 180 wody 6 łyżeczek bebilonu i ze 2 kleiku?A Ty ile?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka