BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 1 miesiąc temu #43767 przez MoNiaaa
nie wiem czemu ale julka nie chce jesc tych deserkow.dzis dalam jej banana i nie tknela

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #43770 przez Renia2108
Ja kupilam taka maskotke - grzechotke fajna nawet :D Takiego slimaczka grajacego i swiecacego to w Biedronce no i butelke wielofunkcyjna LOVI ta co Martela ma tylko 250 ml. Bo ta co mam to mała sie juz robi :P Jeszcze jedna duza bede musiec kupic. Kurde juz tyyyyyle tych butelek mamy ze szok. ala szafka zawalona :P A te z LOVI najbardziej nam podpasowaly i z Aventu w sumie fajna tylko juz mala i maly otwor przepylywowy, wolno jej jedzenie lecialo.

14 lata 1 miesiąc temu #43771 przez martela89
Ja mam z AVENTA tą większą i do niej smoczej trójprzepływowy taki do kaszek,jak jej zagęszczam mleko na noc to fajnie jej z tego leci :)

14 lata 1 miesiąc temu #43772 przez alutka1011
Mi też najbardziej podpasowały te lovi z Canpolu też kupiłam tą co Martela zobaczymy jutro jak się sprawdzi :)

14 lata 1 miesiąc temu #43773 przez MoNiaaa
ja mam butelki tylko z aventu i smoczek tez :)

do zageszczanych rzeczy i kaszki tez mam smoczek trojprzeplywowy i jestem zadowolona

http

]

14 lata 1 miesiąc temu #43791 przez Renia2108
No wlasnie ja ta butelke kupilam i do tego smoczek trojprzeplywowy bo nie mialam i taki ze srednim przeplywem do herbatki na pozniej juz:)

14 lata 1 miesiąc temu #43797 przez monami
Ja co prawda używam butelek tylko do podawania Zuzi rumianku, ale polecam wam butelki Tommee Tippee - rewelacyjne są :) Kształtem przypominają pierś mamy i maja fajny odpowietrzacz :)
Załączniki:

14 lata 1 miesiąc temu #43798 przez martela89
monami ja mam taką do soczków i herbatek i Vanesska ją uwielbia bo przypomina cycusia :)

14 lata 1 miesiąc temu #43801 przez Gosiaczek31
Buziaczki dla Juleczki i Mateuszka ;)

Monami tez mam takie buteli z Tommee tippee ale rzadko ich używam. Fajne są.

Dziewczyny chyba tylko ja jeszcze nic nie wprowadziłam do jadłospisu mojego szkraba. Na razie lecimy tylko na cycusiu a jak skończy 4 miesiące to zaczynamy ekspozycje na gluten. Mały ma prawdopodobnie skazę białkową. Jeden lekarz kazał odstawić nabiał a drugi kazał jeść bo dziecku jest potrzebne wszystko. Już nie wiem co robić ale nie mogę patrzeć jak się męczy.Pół policzka ma rozdrapane :( Aż się boję co będzie po glutenie :S

14 lata 1 miesiąc temu #43803 przez paulinkaaa2202
witaj w klubie Gosiu :) ja też na razie karmię małą tylko piersią jedynie martwią mnie zielone kupki...

Też zamierzam wprowadzić po 4 miesiącu ale zacznę od marchewki i jabłka deserki później.

Dziewczyny widzę że macie mnóstwo butelek ja mam tylko jedną nie kupywałam więcej bo Judyta nie chce pić z butelki woli z łyżeczki jak jej podaję witaminy albo trochę herbatki butelka jest bleee :P

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #43808 przez Gosiaczek31
Paulinka Kuba też je witaminy z łyżeczki. Musieliśmy zmienić wit d na taką w tabletkach do rozpuszczania bo lekarz przypuszcza że tamte w kapsułkach mniej przyswaja. A butelek uzywałam sporadycznie do odciągniętego pokarmu.

A zielonymi kupami się nie przejmuj. Wyczytałam gdzieś, że kupa jak się utleni to ma zielony kolor. Poza tym dzieci karmione cycem moga robić zielone i to jest normalne. Nam tez się takie zdarzają :silly:

14 lata 1 miesiąc temu #43810 przez monami
u nas też tylko cycuś :) nie wprowadzam nic póki co - na wszystko przyjdzie czas :)

14 lata 1 miesiąc temu #43815 przez martela89
moja też woli jeść z łyżeczki,ale soczek albo mleko na noc daje jej z butelki,jak tylko nauczy się trzymać kubek to butle idą w odstawkę i dostanie kubek niekapek :)

14 lata 1 miesiąc temu #43818 przez alutka1011
Ja zawsze witaminy daje do mleka :)

14 lata 1 miesiąc temu #43819 przez martela89
A ja z łyżeczki i wyciskam trochę mleka z cycusia :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka