BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #20285 przez basik_twins
nie wiem czemu wydawało mi sie że jesteś starsza...

za poważnie piszesz chyba ;) heheh zart

My jestesmy obydwoje otwarci na przyszlosc tzn bedziemy sie starac ale za kilka lat ustrzelic chlopca a jeszcze sie doczytalam ze jak ktos ma bliźniaki jednojajowe to czesto kolejna ciaza tez konczy sie blizniakami wiec i tak poczekamy do 4 lat dostane tu swoje mieszkanie tutaj metraze sa spore ze 100m mieszkania wiec... wtedy mozna bedzie dzialac dalej :)

Jeszcze zobaczymy co czas pokaze

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #20286 przez paulinkaaa2202
ja 22 oooo to jesteś ode mnie starsza :P

14 lata 6 miesiąc temu #20287 przez paulinkaaa2202
To super jakoś mnie to cieszy jak ludzie chcą mieć dzieci przed 30 i to więcej niż jedno. A w twoim przypadku więcej niż 2 nie wiem czemu :D
Ja też bym chciała mieć dwójkę z tego powodu że jestem jedynaczką, zawsze byłam sama i nie jest za fajnie i nie chce żeby to spotkało moje dziecko. Chyba już od 17 roku życia marzyłam o dziecku i się udało, ale nie wiem czy z odpowiednią osobą, on jest jeszcze taki dziecinny i w ogóle wszystko na mojej głowie, on o niczym nie myśli tylko praca praca i sen nic poza tym ;/ czasami się cieszę że mieszkamy u moich rodziców, a czasami mam tego dość. Może jakbyśmy mieszkali sami to by się coś zmieniło... ale w tym czasach ciężko o swoje mieszkanie ehhh. Ale dziecko najważniejsze!

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #20290 przez basik_twins
Ważne że pracuje znam przypadki że koboieta w ciąży z ktrążkiem siedzi za granicą zapierdziela na szklarni a on w domku w Pl siedzi
Ja mam chłopa 31 lat, odpowiedzialny, uczciwy, przytuli pogada a wrecz uwielbia jak mi sie jadaczka nie zamyka :woohoo: i mieszkanie całe remontuje ale to i tak zawsze tak jkos jest ze ja nad wszystim panuje takie mam wrazenie ze jak przestane czuwac nad wszystkim to wszystko szlak trafi .... to chyba dlatego ze jestesmy kobietami to tak jest a przy ciazy to juz wogole i czesto jest takze nie ze my musimy same wszystko wybierac tylko oni tego nie zrobia bop to przeciez kobieta powinna miec cala frajde

No ale moj rozowe sukieneczki grzechotki i grajace misie wziol sam jak był na zakupach beze mnie :woohoo: ale byłam w szoku fakt wczesniej mu pokazywałam ale ze wziol....

cóż.... zdarzają się niespodzianki nie :)

My dojrzewamy przez ciaze do roli matki a oni na bierzaco wraz z dzieckiem ;) hehehe

14 lata 6 miesiąc temu #20291 przez martela89
Ja też chcę mieć dwoje mój mąż coś wspominał o trójce ale ostatecznie wyszło na moje i tego zamierzamy się trzymać :)
Możliwe ,że jakbyście mieszkali sami to ,że Twój by inaczej do wszystkiego podchodził. Ja nie narzekam mój M jest na prawdę bardzo odpowiedzialny i zawsze mogę na niego liczyć. Jak miał 18 lat to poszedł do pierwszej pracy ,do tego chodził do szkoły teraz siedzi za granicą i robi na to żebym mogła siedzieć w domu i żeby nasze dziecko miało wszystko,a ma dopiero 25 lat. Mamy swoje mieszkanie bo zrobił wszystko żeby je kupić przed ślubem. Aż mi głupio ,że czasami tak na niego narzekam...

14 lata 6 miesiąc temu #20292 przez basik_twins
Normalne kochana ze narzekamy czasem jest ten dzien ze czegos potrzebujemy a on ma np zly dzien,
albo jeszcze coś innego
Tak samo i my dla nich serce własne i niebo a tez krzycza czasem i narzekaja tez.... życie :)

wiesz jak wy jeszcze tak w rozłące to normalne
Ja swojego mam przy sobie ale za to mamy inne problemy tzn sprawy "" o :)
zawsze jest cos

14 lata 6 miesiąc temu #20293 przez paulinkaaa2202
NO to jestem pełna podziwu dla waszych mężczyzn :) aż pozazdrościć :) Widocznie jednak trzeba mieć starszego faceta bo oni później dojrzewają, a mój jest o rok młodszy.... No dobrze że pracuje ale ale w głowie ma fiu bdziu czy jak to się pisze. Daje mi pieniądze więcej niż połowę ja tymi pieniędzmi zarządzam ale ma głupie pomysły. Jak nie kupić motor to jakiś naprawić no po prostu porażka ja już nie mam do tego siły ręce opadają. Mam coraz większe wątpliwości co do ślubu i do niego, ale zobaczymy czy się zmieni po urodzeniu dziecka. Jak nic sie nie zmieni to wypad, jakoś będę musiała sobie poradzić... Nie pierwsza i nie ostatnia sama miłość nie wystarcza niestety

14 lata 6 miesiąc temu #20294 przez paulinkaaa2202
w końcu to życie! nikt nie powiedział że będzie łatwo...

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #20295 przez basik_twins
Ja tez tak uwazam tak jak w twoim przypadku fajnie by było tez zeby np rodzice nie byli aaa sama musisz sie teraz dzieckiem zajmowac a widzisz a to a tamto tylko takich ze bardzo dobrze dziewucho glupia nie jests dasz se rade itd...

Ja to mam zupełnie inaczej mi znowusz teraz ciezko spobie wyobraziec jakby to bylo gdyby cos nam nie poszlo i mielibysmy sie rozstac.... poprostu niemozliwe

chodzi mi oczywiście o przyszlosc jak juz beda dzieci

14 lata 6 miesiąc temu #20296 przez paulinkaaa2202
A jeśli można wiedzieć co cię skłoniło że wyjechałaś za granicę? I ile już tam jesteś? pogoń za pracą czy za lepszą kasą?

14 lata 6 miesiąc temu #20300 przez basik_twins
2 lata już mineło
Nie miałam pracy przez pol roku pojawilo sie pare nowych miejsc pracy poskladalam podania i cisza z 2 miechy dostalam tel ze jest dobra praca tyle i tyle tu i tu
Na studia miałam powiedziane ze nie dostane jak sobie nie zarobie wiec do ustnych z matury nawet nie podchodzilam na pisemne sobie poszlam od tak z ciekawosci na pelnym luzie do dzis wynikow nie odebralam....

No i tak sie zlozylo ze jak w maju wyjechalam tak w grudniu dopiero zjechalam a puzniej tez jakos na wakacje dopiero i tak siedzialam sobie

I bez zadnych opci

Praca dom praca dom jak miało sie jak kazdy swoje okresy czasu cieplo czy cos weekend impreza niedziela kac
praca dom praca dom sobota impreza niedziela kac
az sie imprezowac juz nie chcialo po miesiacu bo beznadzieja
\faceci tez do niczego wiekszosc za przeproszeniem jebaka
wiec zycie do dupy tyle ze kasa jest wiekszosc tych polakow za granica to tez nawet znac sie ich nie chce

zazwyczaj jest tak ze ma sie waskie grono znajomych i ich sie czlowiek trzyma a na dobra sprawe wiecej ci w zyciu do szczescia i tak nie potrzevba :)

14 lata 6 miesiąc temu #20305 przez paulinkaaa2202
Aha a ty wyjechałaś ze swoim czy tam go poznałaś? no w PL są małe perspektywy na życie, a jak cię tu nic nie trzyma a tam ci lepiej, masz wszystko czego potrzebujesz no to dobrze tak dalej

14 lata 6 miesiąc temu #20307 przez basik_twins
Nie swojego poznałam na miejscu tak jakoś się trafiło ale to było coś

Normalnbie aż się trzesłam żeby się z nim umuwić masakra on zreszta tak samo :lol:
i tak postawiłam wszystko na jedna karte i dzięki Bogu bo żałowałabym po dziś dzień :)

A tutaj bez wzgledu czy pracujesz i ile zarabiasz dostajesz 200eu na dziecko z tym ze dziecko ma miec wszystko co potrzebuje do szkoly - a tutaj raczej wzystko jest juz w szkolach nie to co w pl wszystko samemu kupowac no i ze nie powinno codziennie tak samo chodzic ubrane to akurat normalka jak dla mnie tym bardziej ze tu dzieci obowiazkowo chodza do szkoly od 4 roku zycia a takie sie czesto brudza :)

14 lata 6 miesiąc temu #20309 przez paulinkaaa2202
No to rzeczywiście lepsze perspektywy :) moja mama kiedyś pracowała w Holandii ale tylko rok bo to nie miało większego sensu rozłąka i ze mną i z tatą z jej mężem, a ja wtedy przechodziłam tzw. głupi wiek... to tam ładnie zarabiała... region chyba scheveningen jak dobrze pamiętam. To chyba super język opanowałaś :)

14 lata 6 miesiąc temu #20310 przez Renia2108
O kurcze od rana mnie nie bylo a wy tyle juz napisalyscie :P Nie dobre nie poczekalyscie na mnie hehe :P

A moze powiecie jak poznalyscie swoich facetów ? :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka