BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 1 miesiąc temu #52117 przez Groszek
Witajcie :)
U nas nocki mijają coraz lepiej :) Michaś budzi się 2-3 razy w nocy i śpi we własnym łóżeczku :)
Dziewczyny używacie płynów do płukania ubranek swoich pociech?? Czy płuczecie w tym samym co swoje ubrania?? My do tej pory używaliśmy Lenora Sensitive a teraz zmieniłam na inny i Misiek dostał uczulenia :/

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #52120 przez wola82
Dzien Dobry :laugh:
Ja nie uzywam zadnego plynu do plukania dla malego,a piore w persil sensitiv-zel.
Ale raz zrobilam probe i wypralam pare jego ubranek z naszymi rzeczami i nic mu nie bylo. Mysle ze po 6 miesiacu zaczne chyba prac jego ubranka z naszymi.

U mnie dzisiejsza noc tez byla spokojna :) obudzil sie tylko raz o 2 i wstal o 7, no a teraz znowu spi :) A co do luzeczka to bedzie lezal w nim wieczorem 2 godziny ale nie zasnie, musi byc cyc dla niego do zasniecia :huh:

14 lata 1 miesiąc temu #52121 przez Groszek
Skąd ja znam zasypianie przy cycu :lol: Misiek od urodzenia tak śpi :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 1 miesiąc temu #52131 przez iwkaa
dziewczyny ktora skladala juzz wniosek o urlop wychowawczy??? co trzeba dalej z tym zrobic bo ja juz zlozylam i pracodawca mi napisal zaswiadczenie ze wyraza zgode i mam to zasiesc do GOPS-u i cos mam miec jeszcze z ZUS-u ale nie wiem co hmm czy ktoras sie orientuje w tych sprawach:) pomozcie mam na to 1 dzien:(

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #52132 przez ilona
iwkaa potrzebne zaświadczenie z ZUSu chyba jak dobrze pamiętam o tym, że pracodawca płaci składki. Wypisywane "od reki" załatwisz bez problemu.

"zaświadczenie z ZUS o zgłoszeniu przez pracodawcę do ubezpieczenia społecznego"
znalazłam w swoich papierkach. :) o Takie pismo musisz poprosić

14 lata 1 miesiąc temu #52135 przez iwkaa
aha to jak tylko o to chodzi to spoko bo ja juz jestem od 3 stycznia na wychowawczym a jeszcze tego nie zglaszalam go GOPS-u bo myslalam zze to pracodawca zalatwia masakra normalnie

14 lata 1 miesiąc temu #52138 przez ilona
a będziesz się starała o płatny wychowawczy??? tzn. czy przekracza Wam dochód czy nie bo jak na płatny to od zarąbania załatwiania. :dry:

14 lata 1 miesiąc temu #52140 przez iwkaa
to pisze do nich jakis wniosek o wystawienie tego zaswiadczenia

14 lata 1 miesiąc temu #52142 przez iwkaa
a ile nie moze przekraczac?

14 lata 1 miesiąc temu #52145 przez ilona
ja nie pisałam żadnego wniosku, zapytałam w info w którym okienku dostane to zaświadczenie i bez problemu żadnego babka wypisała, chyba NIP pracodawcy trzeba podać, nie pamiętam.

Nam przekroczyło, ale to chyba jest tak że jak masz prawo do zasiłku rodzinnego to oznacza, że Wam nie przekracza dochód tej śmiesznej normy krajowej ( chyba 504 zł, ale reki nie dam uciąć) i wtedy możesz się ubiegać o płatny wychowawczy.

14 lata 1 miesiąc temu #52147 przez iwkaa
Wniosek płatnika składek o wydanie zaświadczenia o niezaleganiu w opłacaniu składek Ilona to nie chodzi o to kurde ja jetem w tych sprawach zielona szukam tego w necie i nie wiem w sumie czego bo chce do zusu juz isc z gotowym wnioskiem

14 lata 1 miesiąc temu #52148 przez iwkaa
tez tak myslalam ze chodzi cos ok 500zl to moge po marzyc
to ja tez tak zrobie pojde i grzecznie poprosze hehe ale z tym wszystkim klopotu masakra ty ilona dlugo na wychowawczym??? bo ja do konca czerwca narazie potem sie zobaczy

14 lata 1 miesiąc temu #52150 przez ilona
na pewno nie jest to wniosek o niezaleganiu płatnika, tylko o tym, że jesteś zgłoszona do składek i mi dała wykaz składek płaconych na 6 miesięcy wstecz, bo to o to chodziłao kobitce w GOPS

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #52153 przez ilona
-zaświadczenie o co najmniej sześciomiesięcznym okresie pozostawania w zatrudnieniu bezpośrednio przed uzyskaniem prawa do urlopu wychowawczego
-aktualne zaświadczenie organu emerytalno-rentowego (ZUS) stwierdzające, że osoba ubiegająca się była zgłoszona do ubezpieczeń społecznych

Ja jestem do listopada 2012 :laugh:

ale zawsze można zrezygnować, tym bardziej, że jestem zatrudniona w firmie teścia :) i tak jeżdżę i robię swoje :)

14 lata 1 miesiąc temu #52159 przez iwkaa
o to spoko mnie szefowa wygonila na wychowawczy do wrzesnia ale ja sie nie zgodzilam kasa sie przyda a to ze prace swoja lubie to tez robi swoje ze chce wczesniej wrocic no ale zobaczymy zawsze mozna tez przedluzyc

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka