BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

13 lata 11 miesiąc temu #55488 przez martela89
Nap... w głowie to mają osoby które próbują być najmądrzejsze.

I w takim razie moja babcia też ma nap... w głowie bo podawała takie rzeczy swoim dzieciom.

A wracając do ziemniaka i kotleta to zobaczymy czyje dziecko powie na takie coś blle ,a które to zje z chęcią :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #55490 przez martela89
A co do produktów w płynnej postaci bez smaku to same sobie zmielcie ziemniaki i mięso i to zjedzcie! Ciekawe czy będzie wam smakowało?

13 lata 11 miesiąc temu #55491 przez Gosia
Kurcze burzę wywołałam hehe

Martela jak mój mąż poczytał te Twoje wypowiedzi to stwierdził, że przesadzasz i jesteś jakaś dziwna matka no i tyle!!!!

Ja nad swoim dzieckiem też się nie trzęsę. Moje dziecko jest na persi a każdy NORMALNY pediatra Ci powie, że dziecku na persi później wprowadza się pokarmy!!! Koniec kropka.

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #55492 przez Emme
dziewczynki nie nerwujcie się :D
każdy postępuje wg własnego sumienia, a z karmieniem jest jak z syndromem FAS, objawy mogą wyjść po latach. Kiedyś się okaże czy akurat danemu dziecku coś zaszkodziło czy nie :P
ale mogę się mylić :)
a ziemniaczków nie solę i mi smakują, dzieci nie znają innego smaku, więc po co im przyprawiać?

13 lata 11 miesiąc temu #55493 przez Gosia
Prawie każde dziecko zje z chęcią kotleta, ziemniaczki i sosik ale w odpowiednim momencie a nie w wieku 5 MIESIĘCY!!!!!!! :ohmy:

13 lata 11 miesiąc temu #55494 przez martela89
Ja uważam,że moja pediatra jest doświadczona,a kazała mi wprowadzać jedzenie po 3 mies.

A po za tym kiedyś nie było tych durnych słoiczków i nie którzy ludzie żyli i po 100 lat i wiele mądrzejszych mam nie podaje tego gó... nawet w dzisiejszych czasach.(obiadki bez smaku mam na myśli)

13 lata 11 miesiąc temu #55495 przez alutka1011
Dzięki Gosia! :laugh: Bo mi szkoda słów!
A moja mama wychowała 5-cioro dzieci babcia 9-cioro a siotry jedna ma jedno a druga dwójkę i wszystkie twierdzą że na wszystko przyjdzie czas!

13 lata 11 miesiąc temu #55498 przez martela89
Jak byś nie wiedziała to nie które mięso wprowadza się w 5 mies,a ziemniaki w 4 mies-tak to właśnie jest jak się nie wie,a się pisze.

Emme tak masz rację ale mi pediatra kazała gotować takie zupy jak dla nas ale bez pieprzu i podawać małej.

Z resztą mleko z piersi jest słodkie i nic dziwnego,że dzieci chcą jeść smaczne dania :)

13 lata 11 miesiąc temu #55501 przez alutka1011
No dobrze że mamy tutaj taką doświadczoną mamusię bo byśmy zginęły :laugh: A bajki to każdy może pisać!!!

13 lata 11 miesiąc temu #55504 przez Emme
martela89 napisał:

Z resztą mleko z piersi jest słodkie i nic dziwnego,że dzieci chcą jeść smaczne dania :)

no właśnie dzieciaczki znają tylko słodki smak i dajmy na to taką marchewkę, ona nieprzyprawiona jest sodka. tak jak inne warzywa, tylko my dorośli tego już nie czujemy, bo nasz smak został "zepsuty" przyprawami, słodkim piciem, itp :D

13 lata 11 miesiąc temu #55507 przez martela89
moja marchewki nie może :(

A doświadczona jestem na tyle ile przeczytam i dowiem się od osób które miały dzieci.

13 lata 11 miesiąc temu #55514 przez martela89
alutka Maja ma 6 mies a z tego co czytałam to Twoja mama(która twierdzi,że na wszystko przyjdzie czas) dała jej 4 delicje(galaretka z żelatyną,gorzka czekolada i biszkopt z glutenem) :ohmy:

W 9 miesiącu życia można do diety dziecka włączyć biszkopt

źródło:osesek.pl

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #55521 przez alutka1011
Kochana jak nie wiesz to nie pisz bo biszkopty można podawać o 6-tego miesiąca a galaretki Maja trochę zlizała tak jak czekolady :laugh: A teraz wybacz ale sie musze dzieckiem zając bo konwersacja z tobą jest bez sensu jak widzę!!!

13 lata 11 miesiąc temu #55528 przez martela89
Dziwne,że wszędzie jest napisane,że biszkopt po 9 mis :unsure:

13 lata 11 miesiąc temu #55532 przez martela89
Z resztą dla czego jesteś snopkom i uważasz,że to co Ty dajeSZ to jest dobrze,a to co ja to źle.
A właśnie,że ja uważam,że zrobiłaś bardzo źle podając jej galaretkę i biszkopt :ohmy:

I Ty chyba uważasz,że JA DAŁAM DZIECKU 10 KLUSEK I LITR SOSU :ohmy: skoro 4 delicje to nic takiego.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka