BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

13 lata 11 miesiąc temu #55652 przez asia26
i jeszcze apropo zywienia :) mi wszyscy mowili do tej pory zebym wczesniej jej dawala juz normalne jedzonko bo chuda i drobna jest ale lekarz mowil ze w porzadku i super sobie wyglada i ze mam pamietac ze do konca 6 moiesiaca najlpeiej zeby cyc mamusi wiodl tylko prym wiec ja tak tez robilam i dopiero jak tych 6 m iesiecy skonczyla to pomalutku jej wprowadzam ale nie wyglada na jakas opozniona czy cos a mam kolezanke ktora tez wszystko daje malemu na wigilie 3,5 synkowi dawala barszczu z buteleczki popic (!!!!) i poiwedziala ze Oliwia marnie wyglada przez to ze na samym cycu i powinnam zajsc z nia do lekarza zeby ja zbadal bo chyba chora jest :( bylo mi bardzo przykro dlatego jestem zdania ze niech sobie kazdy robi jak chce byle nie szkodzil dziecku i nie negowal pogladow innych bo nie koniecznie musza byc zle :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 11 miesiąc temu #55672 przez monami
zławiki :PPP

13 lata 11 miesiąc temu #55676 przez martela89
Poziomka moja Vanessa jest bardzo drobna i chyba raczej w wieku 10 lat nie będzie ważyła 65kg z resztą ja też pije colę litrami i nie odżywiam się bóg wie jak zdrowo i ważę 45kg.

asia i dokładnie tak jak napisałaś to jest moja sprawa co robię i nikomu tego nie nakazuję.
A Oliwia wygląda bardzo ładnie i wcale nie ma potrzeby udania się z nią do lekarza :)

13 lata 11 miesiąc temu #55691 przez alutka1011
No miki to czasami ma takie hasełka że padam ze śmiechu np.pońcielony-pomarańczowy albo mi mówi ostatnio"anetka jak będziesz nie grzeczna to pójdziesz do swojego pokoju" :laugh:

13 lata 11 miesiąc temu #55717 przez martela89
Dziewczyny mam nadzieję,że mimo tej kilku stronnej wymiany zdań będziemy normalnie ze sobą pisać.

A tak z innej beczki to ja już mam zarezerwowaną salę na roczek :lol:
Ale to tylko dla tego,że my mamy imprezę 3w1 czyli 80-te urodziny dziadka,roczek Vanesski i 30-sta rocznica ślubu teściów(dziadek i Vanesska z tego samego dnia są,a teściowie 15-go mieli ślub)

I z tego względu,że dosyć duża imprezka się szykuje(z orkiestrą bo teściowie chcą)i chcieliśmy tą salę gdzie było nasze wesele i chrzciny to musieliśmy już zamówić :lol:

Ale się cieszę wiem,że to dopiero w sierpniu ale czas szybko leci.

Nawet już sukienkę znalazłam bo będę szyła sobie i małej ale znalazłam dla siebie ale muszę wydrukować i iść do krawcowej :)

Vanesska będzie miała białą z fioletowymi dodatkami,a ja całą fioletową.

hihi wariatka jestem to jeszcze 7 miechów a ja już wariuje :lol: :lol: :lol:

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #55740 przez alutka1011
Kurcze stroiłam mężowi jeść że jak przyjdzie będzie mieć na stole a ta maruda prawie z łóżka spadła :( chyba kupię jakieś pasy bezpieczeństwa :laugh:
Gosiu czekamy na prezentację-no pochwal się ;)
A tu Maja w wersji kucykowej ;)
Załączniki:

13 lata 11 miesiąc temu #55776 przez asia26
super ma kucyk ale nie boisz sie o ciemiaczko ono jeszcze przeciez miekkie jest :) a Maja to mala gwiazda jest i piekne ma oczka :)

my roczek chyba skromny raczej bedziemy robic bo mama chora a moze jej juz nawet z nami nie byc jak tak dalej pojdzie wiec nie bedziemy chcieli az tak szalec ale grunt zeby Oliwka wiedziala ze ja kochamy wszyscy i o niej pamietamy :)

13 lata 11 miesiąc temu #55786 przez paulinkaaa2202
Alutka ale ci zazdroszczę tak już bym chciała małej zrobić kucyka spineczki i te sprawy :D

a tu nie ma z czego :P

13 lata 11 miesiąc temu #55804 przez iwkaa
Maja m swietnego kuca moja tez juz czasami nosi kucyczek slodko to wyglada dzisisj na deserek jadla bananka i to calego zjadla ale sobie mruczala pod nosem chyba jej bardzo smokowal ja juz od dwuch dni gotuje jej do zupki kasze jecznienna ale tej normalnej nie chciala plula strasznie tylko musialam zmieniec na drobno mielona wtedy zajadala

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #55845 przez alutka1011
Asiu gumką raczej nie mogę uszkodzić ciemiączka co innego spinka a po drugie nie wiąże jej tak mocno ;) No słodko dzieci w kucykach wyglądają!A mam jeszcze pytanko kiedy obniżacie materac w łóżeczku bo moja przed chwilą tak zachaczyła szyją że myślałam że mi serce stanie bo się dusiła :(
A tu jeszcze Mai wygibasy nagrane dzisiaj :)

13 lata 11 miesiąc temu #55849 przez sloneczko
czadowa jest Maja ;)

a cebulke ma superasna, z tak rana, a juz z taka fryzurka, a ta mama Cie stoi ;)

13 lata 11 miesiąc temu #55851 przez Renia2108
Dziewczyny nie kloccie sie, wasza sprawa jak kazdy robi. Ja powoli wprowadzam pokarmy, nrazie uwielbia marchewke z ryzem, ja wole spokojnie podawac po trochu. Dzis jadla wlasnie te banany z jablkiem to chyba posmakowalo, tatus dawal dzis :D Ja narazie nie podaje normalnego jedzenia, na to przyjdzie czas.

A tak wogole dzis bylismy u kardiologa i wszystko ok :)
Wczoraj bylo szczepienie ae koszmar po rostu w nocy byl, raczka chyba ja bolala bo sie obudzila i tak plakala ze uspokoic jej nie szlo. Wkoncu jakos zasneła, i sie chyba z 10 razy budzila to wstawalam i smoczka dawalam a tu rano trzeba blo jechac, tak sie wymeczyla to spala pol dnia, zobaczymy jak dzis w nocy bedzie, teraz sie obudzila ale smoczka dostala i spi.

Kurcze i kupilam jej ta kaszke z brzoskwiniami na smaczny sen i nie smakuje jej.. Wybrzydza strasznie i nie chce, jak dostala to co zawsze to zjadla. Mysle zeby codziennie po trochu dawac i patrzec czy chce czy nie, wkoncu sie przyzwyczai..

A co d pracy to mysle ze tak zle nie bedzie :D Jakos sobie damy rade :)

13 lata 11 miesiąc temu #55864 przez Groszek
Oj dziewczyny ale się rozpisałyście :lol: My jesteśmy po wizycie u foniatry i niestety musimy się do szpitala położyć :(

Renia super że jesteś pozytywnie nastawiona :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

13 lata 11 miesiąc temu #55870 przez Renia2108
Groszku a co sie stalo ? :)
Trzeba byc pozytywnie nastawionym a nie siedziec i sie użalać i co mi to da ? No praca albo pieniadze mi przez to z nieba nie spadna :P Raz jest lepiej raz gorzej, ot takie zycie. W sumie jakby mąż tego szefa poprosil to by wrocil ale nie chce robic z siebie durnia, za dumny jest.

13 lata 11 miesiąc temu #55871 przez monami
Groszku..czemu do szpitala? Co się dzieje?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka