BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 2 miesiąc temu #56595 przez Renia2108
Monia to dzis ja taka wsciekla bylam :P Cwaniak w nocy wstaje i sie smieje, dostanie smoczka i padnie i dalej spi a rano o 7 pobudka ! No masakra...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #56599 przez wola82
Dziewczyny tak to jest z tymi naszymi dzieciakami, ja tez zawsze rano na rzesach chodze bo w nocy mi sie ciagle co jakies 2 godz budzi i musi byc cyc zeby zasnal :) , bo inaczej sie roz budzi. A czasami jest tak ze okolo 20 zasnie o 22 sie obudzi i do 1 szaleje, ale za to wtedy rano spi do 10-11. Ale chcialabym zeby juz mu sie ten sen unormowal bo czasami zmeczenie daje sie we znaki :dry:

14 lata 2 miesiąc temu #56601 przez Gosiaczek31
Monia a jak ty ją oduczyłaś jedzenia w nocy? Kuba budzi się ostatnio co dwie godziny i je jakbym go głodziła cały dzień. Próbowałam oszukać go wodą ale cwaniak sie nie dał :laugh: Było już tak że budził się tylko raz w nocy a teraz znowu 3 razy. Chodzę potem na rzęsach bo nie umiem spać w dzień, zwłaszcza ze ciągle coś jest do zrobienia.

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #56605 przez Gosiaczek31
Walka z krokodylem :lol:

zabawa nóżkami

w kąpieli
Załączniki:

14 lata 2 miesiąc temu #56639 przez alutka1011
Gosiaczku śliczny ten twój synus!Moja popołudniu nie spała i teraz zasnęła mam nadzieję że już do rana :unsure: Obniżyłam dzisiaj łóżeczko i ściągnęłam wkońcu baldachim :laugh:

14 lata 2 miesiąc temu #56642 przez wola82
Gosiaczek slodki Twoj Kubus :)
I ja mam ten sam problem z jedzeniem w nocy, pisalam wyzej i tez sie zastanawiam jak go oduczyc :unsure:

14 lata 2 miesiąc temu #56652 przez Gosiaczek31
dzięki dziewczyny B)
Najgorsze że po kąpieli niewiele je. Nie dziwię sie ze jest potem głodny. Próbowałam go później kąpać ale jest taki padnięty wtedy.Wczoraj usnął dopiero o 22 a dziś o 20 i w dzień tez dużo spał. Macie jakieś pomysły?

14 lata 2 miesiąc temu #56680 przez MoNiaaa
moja Julka bardzo malo spi w dzien czasem doslownie po 10 min albo raz tak dluzej 30 min do godziny. w tym tygodniu to wogole chyba na jedzenie sie obrazila bo nic nie chciala jesc jak jej dawalam to plakala jak nie wiem raz nawet to jak zjadla mi deserek ok 11 to dopiero ok 18 jadla.

a teraz daje jej na nok ok 23 jesc nawet jak spi to na spiaco ja wyciagam z lozeczka i zjada tak cala flache i odkladam ja pozniej i juz nie je wtedy w nocy nawet jak sie obudzi to cumla dostanie i idzie spac.na noc daje jej mleko z kleikiem i wiecej je niz w ciagu dnia i jej wystarcza.

wczesniej jadla ok 19 i zasypiala ok 21/22 ale wlasnie sie budzila w nocy bo to jednak za wczesnie jak na noc wiec postanowilam jej na spiocha dawac i zadzialalo a jak juz nie je w nocy to duzy postep bo juz wie ze w nocy sie spi :)

ale i tak czasem rano wstaje bardziej zmeczona niz sie klade :(

http

]

14 lata 2 miesiąc temu #56690 przez wiola
Witajcie,jesli mogę powiedzieć,to u nas to wygląda tak,ok 19 się kąpiemy,potem ok 20 jemy gęstą flachę na 250 wody 10 miarek kaszki mleczno ryżowej,choc i to jest mało ale wychodzi czubata butelka,i i tak jest płacz jak jest pusta,trzeba szybko smoczka,potem odbijanie i spi,w nocy budzi się 1,2 razy wtedy daję mu dydka i spi dalej,myslę ze takie syte jedzenie starcza mu do rana ,budzi się koło 8 i je ,może Gosiaczku spróbuj mu na noc robic gęsciejsze jedzenie,zeby zaspokoił głód na dużej,może :) :) się uda....

14 lata 2 miesiąc temu #56714 przez Groszek
Misiek ma prawie 7 miesięcy i od samego początku wstawał od 6 do 10 razy w nocy... ostatnio było 15 razy, przez 3 dni tylko raz (Boże jak ja się cieszyłam) a teraz znowu 3-5 razy... koszmar, wyglądam jak śmierć. Na noc je kaszę ok 200ml do tego jeszcze pierś i oczywiście bez cyca nie zaśnie :( a i tak wstaje, nie wiem jak go oduczyć, ale ten typ chyba tak ma :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 2 miesiąc temu #56715 przez Renia2108
U nas tez jest tak ze o 19 kapiemy, potem masowanie i butla ale mi zjada jakies 180 kleiku no i wstawala juz fajnie o 5 a teraz znowu o 3 a woece js nie chce :/ no i w nocy jakies 210 zje i potem do 9 nie je ale wstaje wczesniej (np teraz mi przeszkasza pisaniu i lapie klawiature :P)

A Kubus slodziutki :) Ja dzis Natalce pocykam jaies fotki bo dawno nie rbilam jyz.

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #56719 przez alutka1011
U nas jest tak 11.00 kaszka zasypia k 13.oo(śpi po pół godz.)14-15 zupka 15-16 zasypia 16-17 deserek 18 mleko 150(tak to robię 180)19 kąpanie ok 21 jedzienie i spanie :)i wstaje o 8.00 :)

14 lata 2 miesiąc temu #56750 przez alutka1011
Co myślicie o tym allegro.pl/extra-mebelki-puchatek-i-przy...zja-i1421501241.html chciałabym jakieś drewniane mebelki bo te plastikowe typu mamut mi się nie podobaja bo już są oklepane.

14 lata 2 miesiąc temu #56767 przez iwkaa
alutka to krotka ci Maja spi w dzien moja spi po 2 czasem 3 razy tak po 1,5-2 godz o 11 ja klade i pozniej ok 16 i tak odziennie i tez cala noc spi od 20.40 do 7-8 rano moja jak by nie spala w dzien to by tak marudzila ze szok klade ja do lozeczka i tam sie bawi sama dopuki nie padnie w dzien bo na noc od razy zasypia jak ja tylko odloze

14 lata 2 miesiąc temu #56771 przez iwkaa
mebelki swietne ale chyba plastkowe lepsze bo nie maja kantow choc te tez sa swietne

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka