BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

13 lata 11 miesiąc temu #102748 przez martela89
Ja odpukać z pokarmem nie mam problemu bo mała ciągle na cycu wisi :)
Na noc fakt dostaje butlę ale już od 7 rano cycuś i obojetnie czy zje obiad czy chlebek albo cos innego to musi zawsze poprawić mamusinym mleczkiem :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 11 miesiąc temu #102749 przez iwkaa
moja Majka nie ma zabkow i nie stoi sama tylko idzie jak trzyma sie nia za rece ale to tak sie gibie to jej nie mecze za duzo tylko chwilke na wszystko przyjdzie czas ostatnio jak slyszy muzyke a siedzi to sie kolysze do przodu i do tylu i uwielbia walic lyzeczka o stol ze malo uszy nie odpadna
kupilam juz fotelik samochodowy jest spoko taki martela jak ty masz zamiar Maja dumnie i wygodnie w nim siedzi zadowolona

13 lata 11 miesiąc temu #102752 przez asia26
my za tydzien w piatek dostaniemy fotelik od tescia z niemiec przywiezie romera nie wiem czy dobry ale ponoc bardzo a poki co moje serce sie puczy w tym malym i wrzeszczy i siada bo nie chce juz lezec :D

13 lata 11 miesiąc temu #102753 przez martela89
iwkaa napisał:

moja Majka nie ma zabkow i nie stoi sama tylko idzie jak trzyma sie nia za rece ale to tak sie gibie to jej nie mecze za duzo tylko chwilke na wszystko przyjdzie czas ostatnio jak slyszy muzyke a siedzi to sie kolysze do przodu i do tylu i uwielbia walic lyzeczka o stol ze malo uszy nie odpadna
kupilam juz fotelik samochodowy jest spoko taki martela jak ty masz zamiar Maja dumnie i wygodnie w nim siedzi zadowolona

I co jak Majce się w nim siedzi? Zadowolona jesteś?

13 lata 11 miesiąc temu #102754 przez paulinkaaa2202
Ja też jeszcze karmię piersią i nie mam problemu z pokarmem.
Małą karmię od rana do południa tak 2-3 razy i wieczorem 2 razy...

Póki nie ma ząbków mogę karmić ale czasami się wydurnia i przyciska cycusia dziąsłami straszny ból a co dopiero jakby był ząbek :P

Ja próbowałam dawać małej mleko, kaszki i wymiotuję a ostatnio zjadła 3 łyżeczki i buźkę zamykała nie smakuję jej...

Ale za to wcina owoce, deserki, zupki przeze mnie robione jest ok :) zastanawiam się co mogę jej jeszcze wprowadzić

Jeszcze nie raczkuję na razie leży na brzuchu i podnosi się na rękach i przekręca się tak jakby w kółko

Każde dzieciątko jest inne i na każde przyjdzie pora :)

13 lata 11 miesiąc temu #102755 przez martela89
Co do wprowadzania jedzenia to się nie udzielam bo moja je wszystko to co ja :)

A ja już mam pęknięta brodawkę bo mała przycisnęła i mi pękła,bolało ale już się goi :)

13 lata 11 miesiąc temu #102759 przez iwkaa
no Maja zadowolona troszke w szoku byla bo przodem do jazdy siedziala no i chyba wygodny bo kupsko strzelila w trakcie jazdy hehhe ja jak narazie nie za duzo moge powiedziec czy jest fajny troche skomplikowany w montowaniu sama nie moglam dojsc do tego tata musial mi pomoc;/ ale to kwestia wprawy no i pezedewszystkim Maja moze w nim siedzic swobodnie bo w tamtym juz sie nie miescila wogole!!!

13 lata 11 miesiąc temu #102760 przez asia26
Oliwka co prawda ma tylko 2 zabki ale ie gryzie mnie nimi jest kochana :) a ja mala karmie do 8 razy dziennie :) i oprocz tego rano ok 11 owocki lub kisiel kolo 14 zupka i ok 18 kaszka :)

13 lata 11 miesiąc temu #102763 przez martela89
Ja nie wiem ile razy karmię bo Vańka sama sobie cycusia wyciąga,a jak jej nie chce dać(odsłonić) to się denerwuje :lol:

13 lata 11 miesiąc temu #102764 przez iwkaa
Majka tez prawie wszystko je sniadnaie i kolacje ze mna najbardziej smakuje jej sam chleb z maslem ale czasem daja jej szyneczke drobiowa lub z indyka i gryzie dziaselkami a obiadki to roznie czasem je ze mna zalezy co na obiad jem moje zupki tzn te co jej gotuje chyba jej sie juz przejadly bo nie za bardzo hce jesc i zasem jej musze kupic gotowa

13 lata 11 miesiąc temu #102769 przez martela89
U nas o słoiczkach nie ma mowy bo ona nie je pap musi mieć kawałeczki albo makaron pognieciony widelcem :)

13 lata 11 miesiąc temu #102770 przez paulinkaaa2202
Moja kupnych zupek nie zje nie smakują jej nawet jak przyprawie zupki na razie jej się nie znudziły jak tylko widzi jedzenie to piszczy i językiem się oblizuje :)

13 lata 11 miesiąc temu #102772 przez martela89
Małe żarłoki nam rosną :lol:

13 lata 11 miesiąc temu #102773 przez iwkaa
martela89 napisał:

U nas o słoiczkach nie ma mowy bo ona nie je pap musi mieć kawałeczki albo makaron pognieciony widelcem :)

martela sloiczki po 7,8 miesiacu sa z dosyc duzymi kawalkami tylko deserki to papki a ja sama jak gotuje to tluczkiem do zemniakow jej rozdrabniam i tyle a mastela makaron do zupek jej dajesz zamiast ryzu czy zminiaka????

13 lata 11 miesiąc temu #102774 przez cytryna
dziewczyny czy któraś z Was miała się zgłosić na ponowne badanie USG BIODEREK? czy było potrzebne ponowne skierowanie?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka