- Otrzymane podziękowania: 0
DZIADKOWIE:)
- sloneczko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
Wiadome ze kazdy chce dla kazdego dobrze, ale takie wtracanie sie czasem doprowadza do szalu!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Madzia89862
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
- _aga86_
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
- czarna28
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
- sylwus136
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek :** 13.04.2010 :** Kocham nad życie :*
zmoim narzeczonym mieszkamy u moich rodziców i oni w ogole sie nie wtrącaja do nas
twierdza ze nasze zycie nasza sprawa i mam nadzieje ze tak pozostanie
Denerwuje mnie tylko moja tesciowa i jej mama czyli babcia mojego narzeczonego z ktora on jest bardziej zżyty niż z matką a mianowicie denerwuje mnie to ze ona za kazdym razem sie kłócą która bedzie kąpać mojego synka bo u nich w rodzinie jest taka głupia tradycja ze własne matki nie umiały i bały sie kąpać własne dziecie ale ja im nie dam kapać mojego synka to ze u nich w rodzinie były osoby ktore sie do tego obowiazku nie poczuwały nie znaczy ze ze mną bedzie tak samo
mój tata sie smieje ze mam zamykać drzwi od pokoju i mówic ze maly juz dawno jest umyty jak beda przyjezdzac i ze juz dawno spi a jak bedąod rana do popołudnia to mówic im wprost ze ja sama kąpie małego alejurde jak przemówic do rozumu takiej starszej kobiecie ze nie chce zeby myła małego ??
ale co wy byscie zrobiły na moim miejscu tak szczerze?? bo mnie to strasznie denerwuje choc maluszka jeszcze na swiecie nie ma ??
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
Powiem Wam po cichutku, że ja dopiero teraz zaczynam czuć zmęczenie, wcześniej jakoś było lepiej, chociaż noworodek jest bardziej wymagający, niż dziewięciomiesięczne niemowlę. I są takie chwile, że bardzo żałuję że Klaudia nie ma żadnej babci. Nie zrażajcie babć i dziadków, trochę dyplomacji nie zaszkodzi, ich pomoc na pewno będzie potrzebna. Zresztą... problem stary jak świat, a ludzkość jakoś nie wymarła, więc chyba nie taki diabeł straszny jak go malują
- Madzia89862
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
Oczywiście życzę Ci żeby Ciebie to ominęło, żebyś dalej była taka silna i dzielna
Takie moje refleksje tylko, że lepiej mieć babcie w rezerwie....
- _aga86_
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
- Agnieszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jedynie raz miałam sytuację, gdzie miałyśmy zostać same w domu na dwa dni, bo mąż jechał w delegację, a teściowa przeżywała niewiadomo ile, że same zostaniemy (chciałam tu powiedzieć, że praktycznie całymi dniami jesteśmy same bo wraca po 17 dopiero do domu, więc właściwie tylko to miała być noc). oczywiście chciała przyjechać, ale synio powiedział, że nie trzeba bo sobie same poradzimy ) no i bardzo spokojnie nam minął czas we dwie.
a co do wtrącania, to może należałoby powiedzieć, że teściowa swoje dzieci już wychowała, a to jest twoje i sobie poradzisz na pewno
- Madzia89862
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mysia-sia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- codziennie uczymy się czegoś nowego:)
- gold_butterfly
- Wylogowany
- rozmowna
- pip_ip
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kocham życie ponad życie!;>
a zatem Sylwus - nie daj się - kąp mała sama i nic w tym strasznego - ja staram sie mówić zawsze ze spokojem: niech jej babcia nie buja, bo ja jej nosić cały czas nie będę; niech jej babcia nie przegrzewa i zdejmie ten kocyk, bo ja tak nie robię i wtedy dopiero się przeziębi... jeśli mówie to spokojnie i stanowczo, to choć może czuć się urażona - słucha, wiec warto. A co sobie tam myśli to już jest inna sprawa, ale to NASZE dzieci i musimy bronić swoich racji.
A Mirella - nie mam pojęcia jak to będzie za 9 miesiecy, ale potwierdze tylko, że na razie, za żadne skarby nie chciałabym mieszkać bliżej dziadków! (Ps.: Babia bowiem powiedziała do małej ostatnio: gdybyście mieszkali bliżej bym codziennie na godzinkę wpadała, a mnie aż serce stanęło:P) Wolę przeżyć te kilka lat bez pomocy... niż iść do psychiatryka po miesiacu;-) lol no oczywiście nie wiem jak to będzie za kilka miesięcy, więc jeśli zmienię zdanie to ze skruchą się tu do tego przyznam:D