BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #288735 przez gaabrysia
tak właśnie Emma trzeba wyprać co tylko się da.. ale z tym poczekam, mogę zrobić to nawet jak z młodym wrócimy bo przecież i tak najpierw "werandowanie"..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #288739 przez emma
po tym, co zaszlo, ja zabiore sie za wszystko wczesniej niz planowalam :). przestaje juz paplac i zabieram sie za sprzatanie i prasowanie, jutro rozbrajam wozek i pakuje torbe do szpitala, nie ma co :).

12 lata 10 miesiąc temu #288740 przez gaabrysia
macie może tak ,że bolą was "stawy".. palce.. u dłoni ? hmm mnie juz 3 dzien ,może przez to że mam dłonie podpuchnięte ?

12 lata 10 miesiąc temu #288744 przez strangerwold
Weźcie bo ja już zaczynam się martwić że mi nic nie dolega tylko ból pleców w ogóle nom nie wiem to dobrze że mam taki mały brzuch?
Wiecie w 8 miesiącu to zazwyczaj duuży się ma.

12 lata 10 miesiąc temu #288750 przez gaabrysia
ja też takto czuję się ok, ale te ręce mnie zastanawiaja..

ja w brzuchu na wysokosci pępka ma 90cm.. tak z ciekawości sobie właśnie zmierzyłam ;D

12 lata 10 miesiąc temu #288751 przez Karola1990
oby nie za prędko pojawiło się kolejne dzieciątko na naszym forum, niech sobie smacznie śpią w brzuszkach :)

Ja wróciłam od lekarza a w czasie kiedy na niego czekałam dostałam zestaw chłopiec czy dziewczynka. mam już 3 butelke i 3 pojemniki sudocremu :) więc narazie odpuszczam sobie zakup tego kosmetyku.

Mam już wielkie podpaski. :D i wkładki tena do szpitala. Chusteczki nawilżane i proszek na pierwsze pranie.
Dziś mama mi powiedziała żebym nie prała tych ubranek tylko wyprasowała je pod dużą ilością pary. Nie jestem przekonana co do tego ale w sumie to ma racje.

a teraz odpowiem bo wcześniej były ważniejsze sprawy do opisania:
1200 to mieliśmy przeznaczone na zakupy typu łóżeczko pościel kołderkę wanienke smoczek prześcieradełka itp. wcześniej gdzieś tam pisałam swoją listę

a 600zł wyszło na ubranka bo ceny są masakryczne. przeliczyłam się trochę i myślałam że wyjdzie 300 a tu szok. to dlatego bo zamiast body po 8zł wybierałam po 15-20 i sumując trochę się tego nazbierało. Dobrze że nie muszę kupować kombinezonu.
Swoją drogą straszne ceny są, ja sobie bluzki za 50 zł kupuję a dla takiego maleństwa śpioszki też są po 50zł.
Ale mimo wszystko TESCO i kompleciki jakie tam są powalają mnie na kolana! kupiłam piękną sukienusie na 62 cm. i nie ważne że kosztowała 50zł a do tego czapeczka osobno. Jak wyobraziłam sobie moje maleństwo w tym ubranku to wymiękłam :D
Wiedziałam że tak bedzie :P

12 lata 10 miesiąc temu #288762 przez Karola1990
strangeworld... nie zawsze..wystarczy obejrzeć "Ciąża z zaskoczenia" osobiście nie oglądałam ale tam kobiety przez 9m-cy nie wiedziały że są w ciąży :D czasami z takich małych domków duże dzieci wychodzą :D

12 lata 10 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #288765 przez asiula2134
error

12 lata 10 miesiąc temu #288784 przez georgette102
gaabrysia napisał:

macie może tak ,że bolą was "stawy".. palce.. u dłoni ? hmm mnie juz 3 dzien ,może przez to że mam dłonie podpuchnięte ?

palce może nie, ale nadgarstki... od kilku dni odczuwam dość silny ból, ale mnie to już nic nie zdziwi, chyba na wszystkie możliwe "ciążowe bolączki" 90% muszę mieć, bardzo nie lubię narzekać, ale ciągle coś mi dolega i głupio mi już nawet o tym mówić :(

strangerwold ciesz się, że nic Ci nie dolega, a brzuszkiem się nie martw, gdyby coś było nie tak lekarz by Ci powiedział

emma kanapkę zjadłam, nie było tak źle jak myślałam :) jak często można jeść czosnek? bo chyba za dużo to też niezdrowo

12 lata 10 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #288786 przez asiula2134
error

12 lata 10 miesiąc temu #288788 przez aliah85
Cześć dziewczyny. Rany..właśnie przeczytałam o Marioli.. szok, ale najważniejsze,że z nią i z maleńką jest wszystko ok. Różnie to bywa... na mnie też wszyscy krzyczeli jak urządzałam mieszkanie bo oczywiście nie potrafiłam siedzieć bezczynnie i musiałam parę rzeczy poustawiać po swojemu (później się bałam bo miałam dziwne bóle brzucha i nie czułam się najlepiej ale na szczęście wszystko ok). Teraz stwierdziłam,że najwyższy czas na odpoczynek..35tydz zaczyna mi się za parę dni. Wy też uważajcie na siebie kochane.
Mariola 3maj się i gratuluję ślicznej córeczki:* Buziaki

12 lata 10 miesiąc temu #288824 przez mariola2041
wiesz u mnie dużo było stresu i też jakieś zatrucie czymś

[url=http://

[url=http://

[url=

12 lata 10 miesiąc temu #288849 przez Karola1990
Ważne że mała pod dobrą opieką jest. Teraz masz czas odpocząć i przygotowac się na jej pojawienie sie w domku :)

12 lata 10 miesiąc temu #288912 przez martyna123
Hey dziewczyny
Ja od dziś zaczełam wszystko prać i prasować nawet torbe spakowałam do szpitala. Ja mam bóle stawów a szczególnie nóg wykręca mi je w nocy lekarz przepisał mi tabletki i powiększył ilość magnezu to już nie ma takiego bólu jaki był no i puchną to też pije herbate z pokrzywy bo to nie zatrzymuje wody w organizmie a w ciąży to jest norma. Pozdrawiam

12 lata 10 miesiąc temu #288920 przez Karola1990
mi w nocu tak dłonie spuchły że nie mogłam zdjąć pierścionka, nawet go nie zamierzam zakładać z powrotem. jeszcze będzie mi trzeba palucha obciąć :P

będziecie szczepiły swoje dzieci przeciw pneumokokom ? wiem że to są jakieś kosmiczne sumy ok 2tys. i chyba mnie na to stać nie będzie

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka