- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
z tym napięciem brzucha to mam tak samo, od 3 dni wieczorem jak kładę się spać napina mi się brzuch tak że mam wrażenie że mi pęknie, i w dodatku kłuje mnie bo bokach tak jakby jajniki ale dziewczyny na lutowym mnie uspokoiły że to są skurcze przepowiadające, no chyba że bardzo boli to wtedy trzeba do lekarza
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Emma powodzenia trzymamy kciuki ;D
poprasowałm i kręgosłup mi chyba zaraz pęknie.. jutro też mnie to czeka.. i pomyśleć ,że teraz będzie trzeba regularnie pracować :/
hmm ja za to mam tak,że mój syn chyba w poprzek się przekreca i nie ukrywam,że boli to!
"Witaj na forum ja mam termin na 29 lutego a według okresu na 8 marca. " - chodzi o wielkość dziecka? z czego ustala się inny termin niż okresu ? 8 dni to chyba spora rozbieżność .
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
martyna 123:no to witak w klubie mamy takie same daty porodu,a tak swoją drogą to trochę dziwnie się urodzić 29 lutego
z tym napięciem brzucha to mam tak samo, od 3 dni wieczorem jak kładę się spać napina mi się brzuch tak że mam wrażenie że mi pęknie, i w dodatku kłuje mnie bo bokach tak jakby jajniki ale dziewczyny na lutowym mnie uspokoiły że to są skurcze przepowiadające, no chyba że bardzo boli to wtedy trzeba do lekarza
no ja też od 3 dni mam tak szczególnie wieczorem. Mam nadzieje że to nie oznaka porodu lecz moja mama urodziła mnie w 36 tyg a mojego brata w 37 to jak pójdę w jej ślady to urodze gdzieś za 2 lub 3 tyg zobaczymy jak to bedzie jak ból będzie się nasilał to zadzwonie do lekarza.
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
JA TO CHYBA SIĘ ZAŁAMIE PRZEZ TO ŻE NIE ROZUMIEM TEGO JĘZYKA O MAŁO CO ZAWAŁU DZIŚ NIE DOSTAŁAM...BYŁAM U MAŁEJ I SIĘ PYTAM CZY DOSTANĘ JA NA PIERSI TAK JAK ZAWSZE A ONI DO MNIE ŻE NIBY Z MAŁA JEST ŹLE I ŻE JEJ NIE DOSTANĘ A TU CHODZIŁO O TO ŻE INNE DZIECKO TRZEBA BYŁO RATOWAĆ I NIE DALI MI MI MOJEJ BO GDYBY COŚ SIĘ DZIAŁO TAMTEMU TO JA BYM IM PRZESZKADZAŁA...A JA DO DOMU Z RYKIEM WRÓCIŁAM...MĄŻ POJECHAŁ I SIĘ WYJAŚNIŁO O CO CHODZIŁO...AH TEN JĘZYK;P
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
hej milibryl rozgość się u nas
Emma powodzenia trzymamy kciuki ;D
poprasowałm i kręgosłup mi chyba zaraz pęknie.. jutro też mnie to czeka.. i pomyśleć ,że teraz będzie trzeba regularnie pracować :/
hmm ja za to mam tak,że mój syn chyba w poprzek się przekreca i nie ukrywam,że boli to!
"Witaj na forum ja mam termin na 29 lutego a według okresu na 8 marca. " - chodzi o wielkość dziecka? z czego ustala się inny termin niż okresu ? 8 dni to chyba spora rozbieżność .
tak chodzi o wielkość że według wielkości 29 luty a według okresu 8 marca lecz bardziej zawsze lepiej sie kierować datą z miesiączki moim zdaniem niż wielkością lecz może się okazać że żaden z tych terminów to nie będzie bo różnie to bywa
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
z tymi terminami to zawsze jest ustalany +/- 2 tygodnie. Nigdy nie da sie ustali jednoznacznie stad te rozbieznosci...ja juz KTG mam od 36tyg, zeby ewentualnie byc bardziej przygotowanym. Wiadomo kazda z nas chce donosic dzidzie jak najdluzej ale nie zawsze sie da....
gaabrysia- ty tak nie szalej tak z tym prasowaniem, bo teraz powinnysmy jak najwiecej odpoczywac...ja tam wszystko prasowałam na siedzaco
a z tym brzuchem tez tak miałam jednego dnia, ze łspały mnie skurcze, brzuch twardnial nie jakos bolesnie, ale nieprzyjemnie. Miałam juz jechać na IP - ale przeszło
mariola - najwazniesze ze z malutką dobrze, kazda z nas by sie wystraszyła. Najgorsza ta bariera jezykowa. Ale moze jutro dadza ci malutka potrzymac
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
dobrej nocy!
- Renia2108
- Wylogowany
- gadatliwa
- ♥ Natalka 22.08.2010r. ♥
Tak sobie tu weszlam poopodgladać co u innych mam
Co tam slychac ?
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
Ja wczoraj miałam oglądać mimimki ale zasnełam o 9. a myślałam że jak w dzien spałam prawie 3h to wieczorem nie zasnę tak szybko.
Mała coś ruszać mi się nie chce. Głaskałam ją i nic. teraz zjadłam płatki na mleku i idę się położyć, może się odezwie do mamusi bo całą noc nie kopnęła ani razu. dziś jeszcze też nie. Stęskniłam się już.
Z tymi terminami to tak jest. Przeważnie wahania są o 2 tyg. Mi lekarz na każdej wizycie inna datę podaje
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
Bo ja widziałam na tych co miała moja siostra że na żadnym nie było metki.
Wiem że głupie pytanie ale wolę zapytać
- aliah85
- Wylogowany
- gaworzenie
aliah ... to niech maluszek pomieszka jeszcze jakieś 2 tygodnie. Dziś czytałam że poród w 36 m-cu jest uznawany jako normalny i dzieci już nie są wcześniakami.
Mi też się lekko oddycha jakoś, siku robię częściej ale to dlatego że pije okropnie dużo. Wczoraj wypiłam prawie 4,5l wody niegazowanej. !!! Jak bym na kacu gigancie była.
A tak swoja droga ciekawe która z nas teraz pochwali się maleństwem
No to naprawdę chciało Ci się pić Położna też mi powiedziała,że do 37tyg mam się trzymać więc..będę się trzymać w dwupaku
Miłego dnia Wam życzę