- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
asia - gratulacje sesji, kolejna rzecz z głowy
a my dzisiaj skrecamy łóżeczko i pakuje torbe do szpitala a co lepiej miec wszystko w zanadrzu
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gucha86
- Wylogowany
- gaworzenie
- Agnieszka
Wczoraj nie mogłam do was zajrzeć bo wysypało mnie tam na dole i nie mogłam nawet siąść, oczywiście moja położna to zbagatelizowała więc cały dzień w łóżku leżałam. Może któraś miała podobną sytuację, mogłybyście coś doradzić?
U mnie noc spokojna, super się wyspałam a rano mąż zrobił mi naleśniki, pyszności.
Dziewczyny wczoraj wieczorem zadzwoniła do mnie siostra z Amsterdamu i dała mi najlepszy prezent od nie pamiętam kiedy. W tajemnicy przede mną namówiła tatę na przyjazd do nas!!! Czekałam 5 i pół roku, gadałam, groziłam, obrażałam się i nic, nigdy nie chciał słyszeć na temat wizyty u nas, a teraz nie wiem jak to jej się udało. 18 marca przylatują na tydzień, wiem że krótko ale lepiej na tydzień niż wcale. Teraz to będę miała ciśnienie aby urodzić w terminie
Mariolu śliczna jest twoja Zuzia i nawet nie wiesz jaki podziw mnie bierze dla niej, ona ma taką silną wolę przetrwania i walki, kurcze dzieciaczki są silniejsze od nas, super że przybiera na wadze i uczy się nowych rzeczy, zdjęcie ze smoczkiem jest boskie.
- aliah85
- Wylogowany
- gaworzenie
A co do prania w zwykłym proszku i płynie to ja właśnie używam viziru i delikatnego płynu, który praktycznie tak słabo pachnie,że jest prawie nie wyczuwalny;) najważniejsze,że rzeczy są po nim delikatne.
emma gratuluję obrony i asiula zaliczenia sesji;)
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
np body z napisem "mam urodę po mamuni, a rozum po tatuniu " ; "mój tata jest silniejszy od twojego", "tap madl" i wiele innych. Normalnie się zakochałam!
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
gaabrysia napisał:
Ja nie pytałam narazie nie myślę o butelkach, chociaż 2 mam .. chciałabym cyckiem na początku.. jak to będzie się okaże. proponowałabym już po urodzeniu wlać wrzątek do butelki włożyć smoka odwrotnie i tyle
a to przepraszam cos mi sie pokickało widać ze mi macica mózg ściska
to ja pytalam o to butelki
no i w sumie nadal nie wiem, czytalam gdzies, ze trzeba wygotowac, a smoczek tylko umyc, bo moze sie zniszczyc i chyba tak wlasnie zrobie, bo mam nadzieje, ze butelka sie nie przyda, przynajmniej przez pierwsze miesiace .
asia! gratulacje z powodu sesji! wazne, ze wszystko do przodu i teraz mozna odpoczywac. umiarkowanie, bo ja niestety jutro wracam na 2 tygodnie do pracy, ale w sumie juz zaczynalo mi sie nudzic to sprzatanie i pranie, wiec chetnie sie oderwe, a dwa tygodnie szybko zleca. a jak zleca, bede juz w 37. tygodniu - cala w oczekiwaniu .
georgette, twoja lista nie rozni sie bardzo od mojej, choc jest lekko na wyrost (po co komu 3 koszule poporodowe, skoro w szpitalu zostaje sie 2 dni? - przynajmniej u nas). chociaz kazdy szpital rzadzi sie swoimi prawami. polozne ze szkoly rodzenia powiedzialy mi, ze u nas nie ma potrzeby pakowania wiekszej ilosci rzeczy. poza tym do naszego szpitala jade z domu 10 min., w razie czego maz dowiezie mi to i owo .
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Moja koleżanka urodziła w 32 tyg - wody odeszły jej w 30 tyg a w 32 już musieli dziecko wyjąć i też miała ogromne problemy z oddychaniem, była podłączona do czegoś co pipczało jak przestawała oddychać i trzeba było ją potrząsać. Po kilku tyg wyszły ze szpitala i mała oddychała już sama normalnie i wszystko jest dobrze do tej pory
nie dopuszczaj do siebie takich myśli nawet na chwile..
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Emma też uważam ,że troche długa ta lista..(ale tak jak pow co szpital to inne wymogi)ale żeby 10 pieluch tetrowych - tylko tyle zakupiłam i teraz sie zastanawiam, starczy czy nie ? moja siostra pow, żebym nie szalała bo na szmaty do pogłogi wykorzystam a jak na moją kieszen trochę za drogie..
ale zima! wrrr,a jutro rano trzeba jechać na badania..
nie wkurza was "lustrzyca" ? ja szczerze współczuje facetom którzy mają takie brzuchy , ale z drugiej str nie muszą sie golić
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
nie wkurza was "lustrzyca" ? ja szczerze współczuje facetom którzy mają takie brzuchy , ale z drugiej str nie muszą sie golić
lustrzyca??? a coż to takiego???
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja tam dawałam radę się ogolić chodź było mi ciężko;p
a dziś was zaskoczę...moja córcia będąc u mnie na biuście szukała cyca i obracała głowę z jednego na drugiego a jak nie udało jej się znaleźć to zaczęła płakać ...trochę za wcześnie na cycka;p
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
wielkie gratulacje z okazji zaliczenia sesji i obrony
Dla Zosi wielkie buziaki. Jest super dzielną dziewczynką
ja wzięłam się za prasowanie ale po 10 ciuszkach zrobiło mi się słabo i teraz usiadłam żeby odpocząć. Jak ja to wyprasuje?
Dobrze że teraz się za to wziełam bo później mogę nie mieć siły na stanie nad tą parą buchającą z żelazka.
Moja mała nie lubi jak siedzę na krześle i ciągle kopie mnie w żebra. Czuję jak jej nóżki przebierają na zmianę. Kochane maleństwo Idę się położyć bo to trochę przeszkadza.
pozdrowionka dla wszystkich maluszków i mamusiek
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
jestem nieprzytomna, spałam tylko dwie godziny nie mogłam spać, bolały mnie plecy i podbrzusze, brzuch twardniał a mała kopała..
na dodatek zaraz jadę na wizytę, jestem nieżywa, głodna i nie wiem kiedy będę mogła zjeść bo dziś ta glukoza
co za dzień się zaczyna
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Wrr jeszcze trzeba wyjść na ten mróz ;(
tak tak chodziło mi o to,że już nie widzę mojego "krocza" i jakoś mnie to wkurza!
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
Ja też jakoś kiepsko spałam
A jak już nad ranem zasnęłam to śniło mi się że byłam u ginekologa i badał mnie i stwierdził"to co rodzimy teraz dziewczynke czy za tydzien?"
A ja szok no a lekarz mi mowi że za tydzień już mogę rodzić,i mówię co jaka dziewczynka przeciez chlopiec bedzie a on mowi ze jest pewien dziewczynki
Zaczynam się poważnie zastanawiać czy w moim brzuszku mieszka Lenka czy Bartuś hmm
Aaa dziewczyny mam pytanie będę miała malowanie pokoju w przyszły weekend i zastanawiam się jaki kolor macie jakiś pomysł beżowy zielony nom nie wiem byle nie różowy bo już jest:D
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
Ale wolałabym nie widzieć tego bałaganu co mam w mieszkaniu. Zła jestem na chłopaka bo nie może nawet talerza do zmywarki wstawić! wszystko zostawia na wierzchu. teraz będę sprzątać nie wiadomo ile.
Ja chyba jakaś odwrotna jestem. Jak wy się wysypiacie to ja nie.