BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #293328 przez gaabrysia
paseczek ? chyba ,że własnie chłopaka poproszę bo jak narazie za każdym razem go a to z tej, a to z tej str .. i tak jest coś krzywego a'la paseczek ;)

któraś wsadziła takie fajne foto bobasa w brzuchu , szukam szukam i albo jestem gapa.. ale znaleźć nie mogę :/ ?! mogę prosić jeszcze raz ?:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #293332 przez Karola1990
o to chodziło ? Niby tak jest w 31 tygodniu ale coś wątpię w to bardzo.
Napatrzyłam się na mała Marioli i nie mogę uwierzyć że mam TAKIE DZIECKO W BRZUCHU!!
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #293334 przez gusiag
wróciłam od lekarza załamana.. glukoza ok a smak soku porzeczkowego, wypiłam całą butle od razu, wynik też dobry.
Ale na wizycie u lekarza okazało się, że mam za mało wód płodowych i że moja mała jest za mała :(
powiedział że to może być wina łożyska, że może źle pracować albo tego, że za mało pije. Mam pić 3 litry dziennie wody i za 10 dni kontrola i wtedy będzie wiedział czy kładzie mnie do szpitala :(
jestem przerażona, może już powinnam iść do szpitala żeby pomogli jej rosnąć i żeby te wody wróciły.. dziewczyny siedzę i płaczę...

12 lata 10 miesiąc temu #293337 przez strangerwold
Gusiag- nie powiem nie płacz..bo sama bym pewnie była załamana ale musisz pomóc małej i pić dużo soków i wody ja tam wypijam dziennie 2,5 litra od poczatku ciąży.
Bądź silna nie smutaj bo malutka czuje twój smutek:(

12 lata 10 miesiąc temu #293347 przez gucha86
Gusiag, nie płacz, słuchaj się lekarzy, pij dużo i odpoczywaj, pamiętaj też o tym że każde dziecko jest inne, jeśli ty i mąż nie jesteście duzi to czemu wasze maleństwo ma być duże. Po za tym maleństwo najszybciej rośnie dopiero teraz i może za te 10 będzie już dużo większe. Dla pocieszenia ci powiem że jak ja się urodziłam to miałam 2,5 kg i 53 cm wzrostu, byłam donoszonym dzieckiem i wszystko jest ok, każdy jest inny a w dodatku każde maleństwo wyjątkowe.

Agnieszka

12 lata 10 miesiąc temu #293350 przez marigra
gusiag napisał:

wróciłam od lekarza załamana.. glukoza ok a smak soku porzeczkowego, wypiłam całą butle od razu, wynik też dobry.
Ale na wizycie u lekarza okazało się, że mam za mało wód płodowych i że moja mała jest za mała :(
powiedział że to może być wina łożyska, że może źle pracować albo tego, że za mało pije. Mam pić 3 litry dziennie wody i za 10 dni kontrola i wtedy będzie wiedział czy kładzie mnie do szpitala :(
jestem przerażona, może już powinnam iść do szpitala żeby pomogli jej rosnąć i żeby te wody wróciły.. dziewczyny siedzę i płaczę...

o kurcze to niedobrze - ale postaraj teraz sie pic wiecej, to wody powinny sie uzupełnić (z tego co wiem pod koniec ciazy ilosc wód sie zmniejsza, nie wiem tylko jaka to różnia). A z wagą to tez jest zawsze +/-. dpoczywaj duzo pij, jedz, tyle moge ci doradzić....trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze za te 10 dni.

12 lata 10 miesiąc temu #293351 przez gusiag
już wypiłam z litr i pije dalej..
myślałam żeby to z innym lekarzem skonsultować ale mąż poszedł zapytać o cenę i wyszło na polskie pieniądze za wizytę 1100zł!!
bo na ubezpieczenie mogę chodzić tylko do mojego lekarza prowadzącego.. więc konsultacja nie wchodzi w grę. Pozostaje mi ufać mojemu lekarzowi ale on mi tak mało mówi, że nie wiem czy ja mu wierzę :(

12 lata 10 miesiąc temu #293352 przez gaabrysia
to prawda, nie ma co się marwtic na zapas .. pij pij i jeszcze raz pij. może wyniki się poprawia, w pow ile wazy ? hmm ja też dlugo dlugo nie miałam usg... w srodę idę z wynikami i mam nadzieje że da skierowanie

KArola bardzo dziekuje! zapisałam - ukradłam ;)

12 lata 10 miesiąc temu #293354 przez gusiag
moja mama pierwsze dziecko urodziła w terminie - 2100gr 10 punktów a drugie też w terminie 2900gr też 10punktów więc pozostaje mi jeszcze nadzieja, że to genetyczne. Ja jestem mała, mam 159cm wzrostu i przed ciążą ważyłam niecałe 50kg. Mój mąż jak się urodził to był za to kluchem jakich mało ponad 4500gr!

12 lata 10 miesiąc temu #293357 przez gaabrysia
a pow Ci ile waży ?

może tak być, genetyczne.. ma jeszcze trochę czasu ,żeby urosnąć

12 lata 10 miesiąc temu #293384 przez marigra
gaabrysia - a powiedz mi kiedy miałaś ostatnie USG???

12 lata 10 miesiąc temu #293391 przez strangerwold
Dziewczyny co myślicie o nadawaniu drugiego imienia dziecku?
Według mnie kompletnie bez sensu i niepotrzebne drugie imie ale powiedzcie co wy sadzicie

12 lata 10 miesiąc temu #293419 przez gusiag
gaabrysia napisał:

a pow Ci ile waży ?

może tak być, genetyczne.. ma jeszcze trochę czasu ,żeby urosnąć

nie powiedział ile waży, jak go o to pytam na wizytach to mówi, że się nie mówi i że to nie jest istotne, że po 35 tyg dopiero można powiedzieć ile bo wcześniej są to tylko dane szacunkowe.
Ze skrótów które wpisał w książeczkę (główki, klatki piersiowej itp) mój mąż znalazł tabelkę w necie i z nich wynika, że powinna mieć 1600gr a ma 1100gr ale czy tak ma rzeczywiście to też nie wiem.

A mój mąż oszalał, wyszedł po zakupy i wrócił z dwoma reklamówkami, jedną zakupów spożywczych a drugą pełną słodyczy! :) myśli, że jak ja będę je jadła oprócz normalnego jedzonka to i mała będzie rosła szybciej... :) jest kochany

drugie imię raczej damy, wydaje mi się, że jest potrzebne, teraz tyle ludzi na świecie że drugie może być odróżniające osoby o tym samym nazwisku i takim samym pierwszym imieniu. Ale to przecież nie przymus tylko wasza decyzja

12 lata 10 miesiąc temu #293429 przez strangerwold
Mój chłopak się upiera bo on ma dwa i jego rodzice tez maja...
Ja nie lubie np jak ktos ma dwa imiona i tym samym nie chce i nie będę dawać mojemu synowi.
Jedno w zupełności wystarczy.

12 lata 10 miesiąc temu #293436 przez gusiag
ale mając dwa imiona wcale nie posługujesz się nimi dwoma :) ja mam dwa ale nigdy poza dowodem czy jakimiś formularzami ważniejszymi nie było używane :) mi nie przeszkadza.
Niektórzy dają drugie z tradycji, jeszcze inni drugie dają swojemu dziecku po sobie..
A inni nie dają drugiego i też jest ok :)
Twój wybór

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka