- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- gucha86
- Wylogowany
- gaworzenie
- Agnieszka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Głowa do góry będzie dobrze, zobaczysz za 10 dni.
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
ahaaaaa ze lustrzyca to tzn. "busz" hihihi, no ja na szczescie prosze o pomoc, meza, on nie ma nic przeciwko czasami sam sie pyta czy mi pomoc
marigra pozwolę sobie sprostować kwestię "lustrzycy"
www.miejski.pl/slowo-Lustrzyca
demotywatory.pl/1536977/Lustrzyca
i wszystko jasne
a co do fryzury intymnej... od zawsze mam paseczek (od kiedy robi go T. może nie jest idealnie równy, ale jest) i tak pozostanie
dwa imiona??? o nieee... moja dzidzia będzie miała tylko i aż jedno! moim zdaniem to niepotrzebny problem; T. ma dwa imiona i zawsze posługuje się pierwszym ale moja przyjaciółka wolała swoje drugie imię i tak się przedstawiała, całą podstawówkę była X a w szkole średniej czytano tylko pierwsze imię i mówili do niej Y, ostatecznie wszyscy się gubili jak mają do niej mówić
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
Ale na wizycie u lekarza okazało się, że mam za mało wód płodowych i że moja mała jest za mała
powiedział że to może być wina łożyska, że może źle pracować albo tego, że za mało pije. Mam pić 3 litry dziennie wody i za 10 dni kontrola i wtedy będzie wiedział czy kładzie mnie do szpitala
jestem przerażona, może już powinnam iść do szpitala żeby pomogli jej rosnąć i żeby te wody wróciły.. dziewczyny siedzę i płaczę...
w tej sytuacji też bym się denerwowała, ale skoro lekarz od razu nie skierował Cię do szpitala, to widocznie nie ma zagrożenia dla dziecka
mój lekarz też mnie naciska, żebym wypijała 3 litry wody dziennie, ostatnio to zaniedbałam ale zamierzam się poprawić, jeśli chodzi o soki to lekarz mojej znajomej powiedział, że one jeszcze zagęszczają wody, więc lepiej pić wodę mineralną (nie pytałam mojego lekarza czy to prawda ale załóżmy, że tak)
a więc pij wodę... i miejmy nadzieję, że będzie dobrze
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
idę leżeć bo przeczytałam że najgorsze jest siedzenie i większość kobiet z małowodziem to te co dużo siedzą zamiast leżeć.
no i tak mi lekarz kazał leżeć..
buziaczki i zdrówka
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
ja ostatnie usg miałam jakoś 21 góra 23 tydz już nawet dokładnie nie pamiętam... i też zaczynam się martwić czy wszystko ok.
ja mam dwa imiona i szczerze niewiem jak to u nas bedzie nie poruszaliśmy tej kwestii jeszcze.. a tak naprawde używa sie tylko w dokumentach więc może sobie darujemy.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
wrocilam do pracy, wiec pewnie bede sie teraz rzadziej odzywac, ale postaram sie wpadac codziennie!
gusiag, jak pisaly dziewczyny, sluchaj lekarza i staraj sie nie martwic na zapas. pij i wypoczywaj, a za 10 dni lekarz na pewno cie uspokoi. mi wszystkie doswiadczone mamy mowia ostatnio: "ooo, 35. tydzien? to teraz przytyjesz najwiecej, bo zwykle pod koniec dziecko szybko rosnie". czyli nie ma powodow do obaw. pociesze cie, ze ja bylam wczesniaczkiem, wazylam po urodzeniu niecale 2 kg przy wzroscie 50 cm, a teraz ze mnie kawal baby i w dodatku bede zaraz mamusia!
z depilacja u mnie slabowato... mam maszynke elektryczna, ale posluguje sie nia tak sprawnie jak slepy kosiarka... - zawsze jest niedokladnie i musi poplynac strumyczek krwi, wiec pewnie niedlugo skapituluje i poprosze meza o pomoc...
po dzisiejszym dniu mialo juz byc lajtowo, ale okazalo sie, ze jest okres L4 i musze brac godziny za nieobecne kolezanki, wiec wyluzuje sie dopiero w czwartek, ale bylo fajnie, nie zaluje, ze wrocilam, chociaz teraz po calym dniu bola mnie plecy. zaraz bede wcinac i leniuchowac i wam radze to samo!
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
JA już leże i jakoś mimo szczerych checi nie wyobrażam sobie biegania do pracy.. ledwo wyjde już mi ciężko, boli kregosłup, chce się siusiu i do domu ;D
georgette102 coż za dokładnie opisanie "lustrzycy" zwłaszcza ten drugi link ) - uśmiałam się..
a wy kiedy dziewcyny macie usg? -ostatnie już ?
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
ja z sikaniem też się mam wybraliśmy się na spacer i po przejściu 300m musieliśmy wracać na siusiu wystarczy że poczuję chłód i już muszę lecieć
Dostałam poważny zakaz od mojej mamy!
Jak się urodzi Oleńka to mam zakaz wystawiania na wszelakich portalach jej zdjęć bo w taki sposób porywacze upatrują sobie dzieci które później porywają.
Nie powiem że się z nią nie zgodzę. Ma rację. Postaram się jej posłuchać ale nie wiem czy dam radę.
Strasznie mi szkoda i serce się kraja jak widzę rodziców tej porwanej Madzi. Nawet nie chcę myśleć co oni teraz przeżywają.
- gucha86
- Wylogowany
- gaworzenie
- Agnieszka
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
gabrysia - ja już miałam ostatnie usg tydzień temu w 35tc i lekarz mi powiedział że jest ok ale dzidzi nie będzie wielkoludem, ważyło tylko 2kg ale się nie załamuję mam nadzieję że przez miesiąc podrośnie do 3 kg. Poza tym wykazało że się obróciło już główką na dół w 38 tc mam wizytę ostatnią kontrolną z ktg ale już bez usg, a szkoda bo chciałabym jeszcze zobaczyć to stworzenie w brzuszku chociaż może lepiej się już przyzwyczajać że nie długo je zobaczę na żywo
karola- dzięki za info o ddtvn, na pewno obejrzę sobie, może coś jeszcze zapomniałam
rozumiem problem z umieszczeniem tych zdjęć, z jednej strony wszystko jest możliwe różne psychole się kręcą w sieci i kto wie? zwłaszcza po zaginięciu tej Madzi, Boże nie mogę sobie wyobrazić co czuje jej mama -masakra. Z drugiej strony chyba nie możemy się dać zwariować, jedno małe zdjęcie dzidzi po porodzie na tym forum chyba nam nie zaszkodzi - mam nadzieję
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a rodzicom Madzi i ja szczerze współczuje, tragedia dla całej rodziny - tym bardziej,że to już tyle trwa!