BezpiecznaCiaza112023

Moja grupa krwi to Rh -

12 lata 10 miesiąc temu #297732 przez agata250885
Witam .Jestem w siódmym miesiącu ciąży z pierwszym dzieckiem, moja grupa krwi to Rh -, a męża Rh +. Wiem ze z pierwszym dzieckiem nie ma problemu, gorzej z drugim a na pewno z czasem będziemy chcieli następne. Wiem tez ze po porodzie powinnam otrzymać zastrzyk z immunoglobiną . Czy powinnam otrzymać ten zastrzyk bez względu na to po kim dziecko będzie miało krew, czy tylko wówczas gdy dziecko otrzyma krew ojca czyli Rh+ ? Proszę o pomoc w tej sprawie. :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #297764 przez chłopek
hej agata jeśli twoje dziecko ma twoja grupę to nie dostaniesz zastrzyku ja tak mam w ciazy robiloi ci napewno badanie coombsa to na przeciwciała,ja tez mam rh- a maz rh+ i synek ma moja grupe, teraz jestem w ciazy i narazie nie mam przeciwciał wiec pewnie dzidzius tez mam moja grupe

12 lata 10 miesiąc temu #297878 przez agata250885
Oj to super. Dziękuje ci kochana. Tera mam mieć takie badanie coombsa. No juz się troszke zamartwiałam w związku z tym ale uspokoiłaś mnie troszeczkę. :) Wszystkiego dobrego.

12 lata 5 miesiąc temu #398338 przez agata250885
Moje malenstwo ma grupe krwi mojego meza Rh-.Dostalam immunoglobine i bedziemy sie starac o nastepne bez strachu. :)

12 lata 5 miesiąc temu #398436 przez anoda89
Moja koleżanka też ma grupę Rh- i mają dwójkę dzieci. Po porodzie dostała zastrzyk i wszystko jest w porządku.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka