- /
- /
- /
- /
- Przeziebienie a 1 trymestr ciazy.czym sie leczyc?
Przeziebienie a 1 trymestr ciazy.czym sie leczyc?
- kasia123m
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 5 miesiąc temu #396812 przez kasia123m
Dziewczyny mam straszny kataar, w dzien nie tylko w nocy i rano,gardlo mnie boli,jestem przeziebiona.
Czym sie moge wspomoc?czy miod z cytryna jest dozwolony w 1 trymestrze?jakies soki z maliln.co jeszcze?
Czym sie moge wspomoc?czy miod z cytryna jest dozwolony w 1 trymestrze?jakies soki z maliln.co jeszcze?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Joanna-Rona
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
12 lata 5 miesiąc temu #396827 przez Joanna-Rona
Kaisu Przykro mi że jesteś zaziębiona
Polecam Ci rzeczywiście sok z malinek i wode z miodem z dużą ilością cytryny. Miód mimo pewnych mitów nie jest niebezpieczny w ciąży jeśli nie byłaś uczulana wcześniej (natomiast ważnie jest żeby nie podawać miodu dzieciom nawet do 2 roku życia bo może wywołać wstrząs uczuleniowy). Polecam syrop z cebuli : jedną dużą cebulę zasypujesz obficie cukrem odstawiasz w cieple miejsce przykrywasz spodeczkiem i dwa razy dziennie pijesz dużą łyżeczkę. Cebule zmieniasz jak zobaczysz że zaczyna puszczać mało soku. Jeśli lubisz czosnek można też go dodać do tego syropu ale nie więcej niż pół ząbka. Amol polecam do smarowania pod noskiem (najpierw nakremuj) świetnie inhaluje. Pomaga też na ból głowy
Ja na gardła stosowałam tantum verde polecił mi ginekolog. W ciąży i podczas karmienia raczej należy unikać szałwii.
Dużo odpoczywaj jeśli pracujesz weż L4 albo urlop każda infekcja mocno osłabia a pamiętaj pierwsze 3 miesiące są najbardziej wymagające ostrożności
Zdrowiej
Polecam Ci rzeczywiście sok z malinek i wode z miodem z dużą ilością cytryny. Miód mimo pewnych mitów nie jest niebezpieczny w ciąży jeśli nie byłaś uczulana wcześniej (natomiast ważnie jest żeby nie podawać miodu dzieciom nawet do 2 roku życia bo może wywołać wstrząs uczuleniowy). Polecam syrop z cebuli : jedną dużą cebulę zasypujesz obficie cukrem odstawiasz w cieple miejsce przykrywasz spodeczkiem i dwa razy dziennie pijesz dużą łyżeczkę. Cebule zmieniasz jak zobaczysz że zaczyna puszczać mało soku. Jeśli lubisz czosnek można też go dodać do tego syropu ale nie więcej niż pół ząbka. Amol polecam do smarowania pod noskiem (najpierw nakremuj) świetnie inhaluje. Pomaga też na ból głowy
Ja na gardła stosowałam tantum verde polecił mi ginekolog. W ciąży i podczas karmienia raczej należy unikać szałwii.
Dużo odpoczywaj jeśli pracujesz weż L4 albo urlop każda infekcja mocno osłabia a pamiętaj pierwsze 3 miesiące są najbardziej wymagające ostrożności
Zdrowiej
- tutenhamon
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
11 lata 8 miesiąc temu #630219 przez tutenhamon
Silny kaszel w ciąży może niestety powodować skurcze. Moja ciąża była zagrożona i bardzo sie przestraszyłam kiedy sie przeziebiłam, bo miałam kaszel jak gruźlik i z każdym kaszlnieciem łapały mnie bolesne skurcze leczyłam sie herbatą z cytryną, syropem z cebuli, Prenalenem no i przede wszystkim leżeniem w łóżku - przeszło w koncu to choróbsko i wszystko skonczyło sie dobrze, córka urodziła sie pełna wigoru