- Otrzymane podziękowania: 135
- /
- /
- /
- /
- niedoczynność tarczycy
niedoczynność tarczycy
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
oj to ale maluch Wam zrobił niespodziankę świetnie a duży brzusio już masz? jeśli mogę zapytać, dużo kg na plusie?
Ja kochana byłam u lekarza, z małym w porządku, ruszał się bardzo widziałam jak mi machał rączką świetnie to wyglądało, TSH mi dość mocno spadło bo miałam prawie 4 a teraz 0,94 więc chyba jest ok, ale mam już skierowanie na kolejne badanie Martwię się troszkę bo u mnie wrześnióweczki robią, bądź robiły badania prenatalne i oczywiście zapytałam o to lekarza czy robić takie badania a on powiedział że nie widzi wskazań żeby robić więc nie wiem co myśleć. Już chyba i tak za późno, mam nadzieję że będzie dobrze
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
Oto On :
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 49
Co do badań prenatalnych, to może lekarz nie zaleca dodatkowych, bo nie ma wskazań, ale takie standardowe w 11-14 tyg. masz? W którym jesteś teraz tygodniu?
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
Ale masz piękny brzuszek ! idealny taka śliczna piłeczka malutka, przepiękny naprawdę chciałabym taki mieć i tak malutko tyjesz, super! tak to można być w ciąży
Ja generalnie nie czuję się też źle, męczą mnie tylko bóle głowy i czasem jeszcze brzuch pobolewa.. i piersi a tak to naprawdę jest ok, poza tym że jeszcze dość szybko zasypiam
Kopniaczki - ojej ale fajna sprawa, mam nadzieję że też się doczekam
Te badania mnie martwią, ja nie do końca chyba rozumiem na czym to polega, jestem w 12 tygodniu i 4 dniu. Na wizycie mam robione usg i pokazuje mi serduszko, rączki, nóżki plus badania z krwi. O jakie badanie jeszcze chodzi? może mi doradzisz, najwyżej spróbuję się dostać do innego lekarza bo gubię się w tym szczerze mówiąc pierwsza ciąża, nowość i niewiele wiem. Gapa ze mnie... A następną wizytę mam 27.03. czyli to będzie 15 tydzień.
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
AgusiaKRK sliczny brzuszek, szczuplutka jestes
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
powie mi ze nie widzi wskazań :/ a każda z Was jak tu czytam ma to badanie na kość nosowa i przeziernosc karkowa. Do którego tygodnia można to zrobić ? Ehhh. A jaki jest koszt tego?
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
Może Twój Lekarz zrobił te wszystkie pomiary tylko Cię o tym nie poinformował. Różni są lekarze niektórzy niestety malomowni. Ale jak ma Cię to uspokoić to lepiej pójść do innego lekarza i sprawdzić
Pozdrawiam
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
Azja, Mysia: Dziękuję za miłe słowa! A brzuszek swój systematycznie hoduję i z przyjemnością patrzę, jak z tygodnia na tydzień się powiększa Mnie się zawsze podobały kobiety w ciąży i uważałam, że wygląda się bardzo kobieco, a teraz sama tak się czuję i jestem baaardzo szczęśliwa!
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
Moja mama ma dobrą koleżankę, która jest położna i prosiłam ja żeby poszła do niej zapytać o te badania. I dowiedziałam się że w moim mieście nie robią tych badań najbliżej do poznania musze jechać, ale już chyba nie zdążę. Nie wiem czy powinnam się martwić i co mam robić. Rozmawiałam z mama, nie było w rodzinie żadnych wad ale wiem ze to nie wystarczy
Agusia masz rację, ciaza dodaje kobiecie uroku
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
Dziękuję, pocieszyłaś mnie troszkę połówkowe zrobię obowiązkowo.
Odebrałam w czwartek wyniki i podskoczyło mi tsh z 0,94 do 2,50 ale byłam wczoraj u lekarza i zwiększył mi dawkę leków więc mam nadzieję że będzie lepiej i unormuje się wszystko
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
Gratuluję synka!!! Czyli jednak dobrze przeczuwałaś Chyba, że jeszcze coś się zmieni (tak jak u mnie), może jeszcze nie nastawiaj się tak na 100% na chłopczyka I masz rację, że byle tylko maluszek rósł zdrowo!
Ja mam wizytę w piątek i już się nie mogę doczekać, żeby się dowiedzieć, czy mój oszczędzający się tryb życia pomógł i dzidziuś podrósł, jak należy. Super jest też widzieć, jak się rusza na usg! Chociaż odkąd odczuwam ruchy maleństwa, radość mam codziennie, a nie tylko przy wizycie Trzymaj kciuki, żeby w piątek się okazało, że wszystko dobrze.
A tak to złapałam coś od mojego rozgorączkowanego i zakatarzonego męża, więc dużo leżę w łóżku i piję ciepłe napary z domowymi sokami. W ciąży prawie nic z lekarstw nie można brać, już to przechodziłam - tylko czosnek, soki, woda morska do nosa... I tak to infekcje trwają dosyć długo... Trzymaj się i bądź zdrowa!