BezpiecznaCiaza112023

Wypadanie wlosow

14 lata 11 miesiąc temu #4829 przez sloneczko
Mam pytanie a zarazem zastanawiam sie,
od kad jestem w ciazy a obecnie jestem w 27 tygodniu,

strasznie mi wlosy wypadaja, czytalam ze to normalne, ale ze az tak....

Mialyscie tez takie problemy?
A moze znacie jakie sposoby na to?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 11 miesiąc temu #4831 przez Mirella
tak szczerze mówiąc to slyszałam że w ciąży włosów przybywa a nie że wypadają....
U mnie makabra do końca trzeciego miesiąca, potem robiły się coraz ładniejsze, pod koniec ciąży były super, szkoda ze teraz takich nie mam :( Nie wypadały w ogóle, zaczęly dopiero miesiąc po porodzie, i wtedy było ich pełno w całym domu, nie moglam sobie poradzić, a ze długie mam to jeszcze gorzej.
Jak przestałam karmić to zaczęłam brać kelp, czyli jod poprostu i wtedy włosy się unormowały.
Moja ginekolog mówiła żeby w ciąży jodu nie brać, ale mam wrażenie że powiedziała tak na wszelki wypadek, bo do końca nie wiedziała co to jest i o co chodzi. Pogadaj ze swoim lekarzem, może Ci coś zaproponuje, a może to ważna informacja, może organizm coś sygnalizuje?
Tak sobie gdybam, nie traktuj tego jako pewnik i się aby nie przestrasz :)
Nosek do góry, będzie dobrze :)

14 lata 11 miesiąc temu #4832 przez sloneczko
dzieki ;)

to jest bardzo mozliwe ze mi brakuje jakis witamim, bo od 4 miesiaca ciazy moge tylko magnez brac mam uczulenie na kwas foliowy, i to moze to jest przyczyna, ale za to staram sie duzo owocow i warzyw jesc, zeby uzupelnic brakujace witaminy.
Napewno na ten temat bede z moim lekarzem rozmawiac!

14 lata 11 miesiąc temu #4845 przez _aga86_
Mi rowniez wypadaly wlosy, ale to tez bylo przez pierwsze 3, 4 miesiace. Potem mialam naprawde mocne wlosy:) Teraz znowu mam ten sam problem- urodzilam 3,5m-ca temu i od jakis 4 tyg. nie moge poradzic sobie z wypadaniem wlosow- znajduje je wszedzie, a przy myciu wyciagam je garsciami- powinnam byc juz lysa:D POZDRAWIAM

14 lata 11 miesiąc temu #4846 przez sloneczko
a przy myciu wyciagam je garsciami- powinnam byc juz lysa:D POZDRAWIAM[/quote]

Ten sam problem mam!

14 lata 11 miesiąc temu #4848 przez _aga86_
Sloneczko- podejrzewam, ze mozesz miec ten problem z braku witamin, gdyz jestes juz w zaawansowanej ciazy, a wlosy przewaznie wypadaja na poczatku- jednak lekarzem nie jestem, a kazdy organizm jest inny i w Twoim przypadku moze to byc kolejny objaw ciazy... Jednak dla pewnosci porozmawiaj z lekarzem przy najblizszej wizycie. POZDRAWIAM ;)

14 lata 11 miesiąc temu #4853 przez Agnieszka
ja zawsze miałam ładne włosy, ale w ciąży też miałam ten problem że wypadały, teraz też to jest, ale juz w wiele mniejszym stopniu

Alicja ma już 16 ząbków :))

14 lata 11 miesiąc temu - 14 lata 11 miesiąc temu #4863 przez Marzena
dokładnie ja też mam ten problem:)

14 lata 11 miesiąc temu #4864 przez Marzena
ja zawsze miałam ładne włosy, ale w ciąży też miałam ten problem że wypadały, teraz też to jest, ale już w wiele mniejszym stopniu

dokładnie ja tez tak mam:(

14 lata 11 miesiąc temu #4881 przez czarna28
mi też wypadały na poczatku ciąży i to bardzo.a potem tak mi szybko zgęstniały tak mi urosły miałam takie fajne....ale 3 miesiace albo 4 po porodzie była tragedia.Też garściami mi wypadały, wszedzie po mieszkaniu sie panoszyły:) ale teraz juz sie unormowało

14 lata 11 miesiąc temu - 14 lata 11 miesiąc temu #4897 przez _aga86_
czarna28- teraz to znaczy kiedy tak mniej-wiecej??... Ile po porodzie?? Mnie juz zaczyna to denerwowac- najbardziej jak widze u coreczki w raczkach, badz przy buzce- zwiazuje wlosy, ale mimo wszystko sa wszedzie!!! :/

14 lata 11 miesiąc temu #4900 przez sloneczko
Widze ze nie tylko ja mam ten problem. Napewno kiedys to przejdzie.

14 lata 11 miesiąc temu #5467 przez Madzia89862
a mi w ciazy tylko na poczatku wypadaly w pozniejszych tygodniach objawy zanikły za to po porodzie jak mi wypadały.doslownie garsciami i balam sie ze lada moment zostane lysa:)ale to normalne.poprostu teraz wypadaja wlosy te ktore powinny wypasc podczas ciazy i wypadaja te ktore normalnie powinny wypasc:)

14 lata 11 miesiąc temu #5483 przez Moniq
ja w ciąży miałam wspaniałe włosy, błyszczące, mocne i tak szybko mi rosły :) teraz od jakiegoś miesiąca jest fatalnie wyłażą kłaki, wszędzie się walają a przy myciu to garście wyłażą. niedługo będę łysa tak jak moja Mała :lol:

14 lata 11 miesiąc temu #5495 przez Mirella
Ja słyszałam, że w ciąży przybywa 10% włosów i dlatego wydają się takie ładne i gęste, a po ciąży trzeba to po prostu oddać i dlatego wypadają. Ale to niesprawiedliwe moim zdaniem, co by im szkodziło zostać? :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka