- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- czy mamy powody do paniki?
czy mamy powody do paniki?
- tosienka
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
10 lata 10 miesiąc temu #845771 przez tosienka
cześc, jestem tu nowa ale ciesze się ze taki blog istnieje. jestem w 18 tc, na dzisiejszym badaniu uzg mój lekarz zauważył że wynik HC- obwód główki wynisi 180mm, czy mam powody do obaw że maluszek urodzi się z wadą bo jest poza normą, czy poprostu sprzęt mógł się pomylić. dodam że w najbliższym czasie wybieram się na ocene anatomii płodu. boje się, chyba każdy by się bał,
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- szpulka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Cel mobilizuje siły.
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
10 lata 10 miesiąc temu #848276 przez szpulka
Zrob badania prenatalne i wybierz sie do dobrego ginekologa, który potrafi ocenic co to jest i jakie moga byc skutki.
- tosienka
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
10 lata 10 miesiąc temu #849617 przez tosienka
wczoraj byliśmy na szczegółowych badaniach na 3D/4D i wyszło że Synek jest zdrowy, tak się ciesze
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
10 lata 9 miesiąc temu #858209 przez MarzenaBZ
tosienka, gratuluję w takim razie!
szpulka ma rację, dobry ginekolog potrafi określić co może znaczyć dana rzecz.
Wybór dobrego lekarza, który potrafi wszystko wyjaśnić, uspokoić i rozwiać wszelkie wątpliwości, to sprawa pierwszorzędna dla przyszłych mam!
Powiem z doświadczenia, że gdy tylko zobaczyłam dwie kreski na teście, pobiegłam do ginekologa, żeby potwierdzić ciążę. Nie miałam w mieście wielkiego wyboru, bo jest tylko jeden lekarz, który przyjmuje bez wcześniejszej rejestracji - trzeba po prostu przyjść, zająć kolejkę i czekać (czasem nawet 7 godzin), ale przyjmie wszystkich. Zależało mi wtedy na szybkim potwierdzeniu ciąży. To był 8 tydzień. I wiecie co usłyszałam: "No ciałko żółte jest... pęcherzyk też jest... ale to może być ciąża pozamaciczna"... Dostałam tylko skierowanie na badanie, gdybym zaczęła krwawić i nakaz przyjścia za dwa tygodnie. Byłam zrozpaczona i załamana. Oczywiście już zarejestrowałam się do najlepszego w mieście ginekologa. I to był strzał w dziesiątkę, bo teraz nigdy nie wychodzę z gabinetu ze znakiem zapytania lub z mętlikiem w głowie. Mam wszystko wyjaśnione i czuję się naprawdę po opieką lekarza! Tak więc dobry ginekolog to podstawa!!!
szpulka ma rację, dobry ginekolog potrafi określić co może znaczyć dana rzecz.
Wybór dobrego lekarza, który potrafi wszystko wyjaśnić, uspokoić i rozwiać wszelkie wątpliwości, to sprawa pierwszorzędna dla przyszłych mam!
Powiem z doświadczenia, że gdy tylko zobaczyłam dwie kreski na teście, pobiegłam do ginekologa, żeby potwierdzić ciążę. Nie miałam w mieście wielkiego wyboru, bo jest tylko jeden lekarz, który przyjmuje bez wcześniejszej rejestracji - trzeba po prostu przyjść, zająć kolejkę i czekać (czasem nawet 7 godzin), ale przyjmie wszystkich. Zależało mi wtedy na szybkim potwierdzeniu ciąży. To był 8 tydzień. I wiecie co usłyszałam: "No ciałko żółte jest... pęcherzyk też jest... ale to może być ciąża pozamaciczna"... Dostałam tylko skierowanie na badanie, gdybym zaczęła krwawić i nakaz przyjścia za dwa tygodnie. Byłam zrozpaczona i załamana. Oczywiście już zarejestrowałam się do najlepszego w mieście ginekologa. I to był strzał w dziesiątkę, bo teraz nigdy nie wychodzę z gabinetu ze znakiem zapytania lub z mętlikiem w głowie. Mam wszystko wyjaśnione i czuję się naprawdę po opieką lekarza! Tak więc dobry ginekolog to podstawa!!!
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 67
10 lata 9 miesiąc temu #864038 przez honka_18
Mi w pierwszej ciąży w 19 tyg lekarz powiedział, że dziecko urodzi się z wodogłowiem. Przeryczałam całą ciążę. Miałam robione masę badań i co 1-1,5 tyg USG u najlepszych specjalistów (2) mówili, że nie widzą powodu do zmartwień, że dziecko jest zdrowe i takie się urodzi, ale ja i tak wyłam po nocach z obawy. Tak strasznie się bałam. Adaś urodził się zdrowy (oczywiście po porodzie miał tomografię głowy )A ja byłam najszczęśliwsza na świecie:)
Więc z doświadczenia wiem, że lekarz to tylko człowiek i jak coś zbada nie tak to szukam potwierdzenia u innego lekarza
Więc z doświadczenia wiem, że lekarz to tylko człowiek i jak coś zbada nie tak to szukam potwierdzenia u innego lekarza