BezpiecznaCiaza112023

kolka jelitowa u noworodkow

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #21052 przez ilona
Wiktor na szczęście nie miał kolki nawet raz i mam nadzieje że już nie dostanie, ale kiedy jest marudny i niespokojny to zawijam go w "becik" tak ciasno jak zaraz po urodzeniu w szpitalu. zawsze pomaga.
podobno kropelki "infacol" są skuteczne na kolki może warto polecić się lekarza i spróbować w ostateczności.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #21074 przez natmur11
no kropelki infacol podobno dobre sa ja planuje je wprowadzic za jakis tydzien jak Klaudia bedzie miala skonczony miesiac. espumisan wprowadzilam ze 3 dni temu mimo ze na ulotce napisane ze powyzej miesiaca ale nie moglam patrzec jak sie meczy. no i tak jak dziewczyny mowia spokoj to podstawa a probowalas masowac brzuszek? www.zapytajpolozna.pl/forum/dziecko/piel...ka/-kolki.html#19930 poczytaj tu sie wypowiedzialo kilka dziewczyn a sloneczko wkleila linki do podobnych tematow

14 lata 6 miesiąc temu #21078 przez Emme
co prawda nie mam jeszcze doświadczenia, ale podobno poza ciepłymi okładami dobry jest masaż brzuszka, w kierunku zegara. Ale taki dość "mocny". Lub zawinięcie dziecka w kocyk, rożek dość ciasno, żeby nie mogło swobodnie wydostać rączek (chyba chodzi o taki kokon, jak w szpitalu robią). Może podziała.

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #21092 przez _aga86_
Moja coreczka tez miala kolki. Podawalam Jej infacol- najlepiej jak juz go przyjmie polozyc dziecko na brzuszku, a dopiero potem podac mleko. Tak jak dziewczyny pisza dobrze jest robic cieple oklady- ja zakupilam termofor i w dzien kladlam niunie na boczku- przykladalam termofor i okkrywalam kocykiem dzieki temu dluzej spala. Poczatkowo pomagalo osuszanie brzuszka suszarka. Podawalam rowniez herbatke z kopru wloskiego...

14 lata 6 miesiąc temu #21107 przez Margolec
Dzięki dziewczyny!
Położna jeszcze poleciła mi magnezium dagomed zobaczymy co z tego wyjdzie...serce się kraja jak on tak wyje i wyje...a do tego w nocy nie chce spać w łóżeczku tylko z nami. Chodzimy oboje jak zombi...:(

14 lata 6 miesiąc temu #21115 przez sloneczko
morgolec ale musisz bardzo uwazac z magnezem, bo moja miala biegunke, nie nadarzalam pampersow zmieniac, wiec jezeli podasz to daj bardzo malo!!!!

14 lata 6 miesiąc temu #21180 przez sara125
u nas kolek nie bylo a myslalam ze beda wiec bedac w ciazy zakupilam:) i mam nawet nie napoczete:)

14 lata 5 miesiąc temu #23475 przez b_beatka4
Cześć dziewczyny czy któraś z was stosowała na kolki krople bobotic? Moja córcia ma prawie dwa tyg i nie wiem czy już mogę jej podać,strasznie się pręży, wymachuję rączkami, jak tylko zaśnie zaraz wybudza ją ta kolka ze snu, już nie mogę patrzeć jak się biedulka męczy :( Czy może lepszę będą czopki viburcol?, słyszałam że są bezpieczne dla noworodków.

14 lata 5 miesiąc temu #23481 przez Kathi
mój kolek nie miał, viburcolu nie stosowałam, nie wiem od kiedy można.
Polecam plantex- ziołowa herbatka, lepsza od zwykłej koperkowej. Jak podałam kiedyś małemu to poszły petardy że ho ho i potem mega kupsko.

14 lata 5 miesiąc temu #23488 przez b_beatka4
Mojej malutkiej niestety herbatka koperkowa nie pomaga kupiłam hipp koperkową :(

14 lata 5 miesiąc temu #23520 przez sloneczko
beatka tutaj tez jest troszke na temat koli i sa tez masaze brzuszka moze tutaj cos znajdziesz dla siebie
www.zapytajpolozna.pl/forum/dziecko/piel...ka/-kolki.html#19930

moja laura wczoraj wieczorem miala kole dzis o 5 rano i dopiero teraz usnela, bidulka, wszystko robilam, widze ze z dnia na dzien nic jej juz nie pomaga, chyba musismy pana doktora jutro odwiedzic.

14 lata 5 miesiąc temu #23532 przez b_beatka4
Sloneczko współczuje Twojej malutkiej,że musiała się tak męczyć,biedne maleństwo :( Moja malutka chociaż chwile przesypia,szkoda mi takich maluszków bo muszą taki ból przeżywać,szkoda że nie mogą nam bólu odsprzedać :) Matki dla swoich dzieci wszystko przetrwają ;) Moja Zosia ma kolki dlatego że bardzo łapczywie rzuca się na pierś a je co półtora do dwóch godzin. Najlepiej będzie jak skontaktujesz się z lekarzem skoro nic już nie pomaga, on powinnien Ci doradzić co dalej :)

14 lata 5 miesiąc temu #23533 przez b_beatka4
A i dzękuje za linka :)

14 lata 5 miesiąc temu #23571 przez sloneczko
beatko, jezeli do jutra jej nie przejdzie, teraz usnela, ciekawe na jak dlugo, to jutro ide z samego rana.

a no wlasnie z mila chcecia wzielabym caly bol na siebie.

Laura tez na poczatku lapczywie jadla i do konca nawet nie polykala pokarmu. I czasem jadla co 30 min a byl czas co co 10 min. Teraz staram sie zeby jadla co 3 do 4 godzin z odstepami bo juz wazy pod norme ;)

14 lata 5 miesiąc temu #23623 przez Kathi
Plantex to nie to samo co herbatka koperkowa hippa, ma więcej składników

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka