BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 6 miesiąc temu #768119 przez Agnilla
a ja mam taki zapitol, że się posrać można ...w końcu :P ale codziennie bym tego nie zniosła ;)
moja @ czai się i przyleźć ma w czwartek, więc jeszcze dalekoooo

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #768145 przez gosia28
melduję, że cytologia ok, tsh, estradiol też, prolaktyna w normie, a progesteron wręcz boski bo górna granica jest do 20 a ja mam 28 :ohmy: :ohmy: :ohmy: więc wręcz jak bym w ciąży była :P
dostałam dupka na trzy miechy tak samo jak Agi kazał brać od 16 dc, to pytam go czy nie za wcześnie i czy se owu nie zablokuje, bo robię testy owu i z nich wynika, że jest koło 17-20 dc to mi powiedział, że i owszem ale to jednorazowo i że w następnym cyklu powinna przyjść wcześniej, że dupek mi skróci i wyreguluje cykl, ale powiedział też, że jak szkoda mi cyklu to mogę wziąć dwa dni po pozytywnym teście. A jak za trzy miechy się nie uda to clo :S nieszczęsne.
I dostałam globuły na moją pyci nadżerkę bo stąd mogły być plamienia.
tyle

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 6 miesiąc temu #768167 przez Agnilla
Nooo Juruś, pięknie :kiss:
ja dupka, póki owu się nie pojawi, nie biorę. ale fakt owu pojawiała się ostatnie 2 cykle znacznie szybciej, bo kolejno 12, 14 i teraz 10 dc. ja chyba w czw też lekarza spytam o CLO, jak sa mi pisane bliźniaki to są, jak nie to nie, ciekawa jestem jaki mam scenariusz na najbliższe lata ;)
ja też mam nadżerkę, tzn od roku mi o niej nie mówia, ale zawsze miałam to by wsiąkła? :)

11 lata 6 miesiąc temu #768168 przez Chudzinka
Goś - mądrze brzmi ten Twój lekarz. Gratuluję dobrych wyników :kiss:
Porto - dziękuje :kiss: (a ja myślałam, czy by jakichś postów nie pousuwać, żeby nie być rozpoznaną, ale skoro mówisz, że mogą komuś pomóc.. Lubię pomagać :))

11 lata 6 miesiąc temu #768178 przez Porto1987
Gosia, jak to dobrze, że wyniki w normie :) powiem Ci, że jak na mojej cyto ostatnio wyszła nadżerka (wiem, o niej już 6 lat :P ) to też dostałam globulki, ale to chyba pic na wodę, bo nadżerkę tylko jednym sposobem można usunąć. No ale trzeba je wybrać :) Cieszę się, że wszystko ok, jest pozytywna wiadomość na forum :)

11 lata 6 miesiąc temu #768216 przez aggi
Ahaaa no tak fakt Agni już mówiłaś przecież że w czwartek masz mieć :D a ja w poniedziałek/wtorek :P ale też już siedzi zaczajona napewno :)

gosia no to trzymam kciuki za kolejne cykle i niech ten lekarz ma rację :D no i wyniki piękne masz :) Porto ma rację, wkońcu jakaś pozytywna informacja u nas :)

11 lata 6 miesiąc temu #768227 przez Dagnes
Porto1987 napisał:

Bry Laski :)

Asia, tydzień na wyniki?? Obłęd!!

Ann, dobrze, że remont powoli zbliża się ku końcowi, bo czekam na foty :P

A jak tam Dag?? Coś jej nie było :( Pewnie też urządza mieszkanie :)

Agnilla, ile jeszcze Ci zostało teoretycznie do końca cyklu?

Jestem jestem. Czytam regularnie ale nie mam juz sily odpisywac bo padnieta jestem pod koniec dnia. Juz na szczescie koncoweczka urzadzania. Jeszcze musze dzis rzeczy do mebli powkladac. Jak ogarne to jakies foty wam tu wrzuce. Jeszcze tylko biurko ma dojechac i lozeczko.

Wiktoria

11 lata 6 miesiąc temu #768245 przez Dagnes
Porto wrzucilabys nam foto bebolka.
Gos oby clo juz nie bylo potrzebne.
Ferr :kiss: Trzymaj sie kochana i wiedz ze my tu wszystkie mocno Ci kibicujemy.
Ann powodzenia!
Moof jak fajnie ze Zosienke zobaczysz. I zazdroszcze ci tej diety bo nie tyjesz tak jak ja. U mnie prawie 11 kg na plusie :ohmy: Staram sie pilnowac co i ile jem, ale czasami i tak mnie poniesie.
Chudzinka uwielbiam czytac twoje posty.
Iss daj znac po badaniach co i jak.

Wiktoria

11 lata 6 miesiąc temu #768270 przez issska1986
gosia28 napisał:

melduję, że cytologia ok, tsh, estradiol też, prolaktyna w normie, a progesteron wręcz boski bo górna granica jest do 20 a ja mam 28 :ohmy: :ohmy: :ohmy: więc wręcz jak bym w ciąży była :P
dostałam dupka na trzy miechy tak samo jak Agi kazał brać od 16 dc, to pytam go czy nie za wcześnie i czy se owu nie zablokuje, bo robię testy owu i z nich wynika, że jest koło 17-20 dc to mi powiedział, że i owszem ale to jednorazowo i że w następnym cyklu powinna przyjść wcześniej, że dupek mi skróci i wyreguluje cykl, ale powiedział też, że jak szkoda mi cyklu to mogę wziąć dwa dni po pozytywnym teście. A jak za trzy miechy się nie uda to clo :S nieszczęsne.
I dostałam globuły na moją pyci nadżerkę bo stąd mogły być plamienia.
tyle

No powiem Ci,ze elegancko :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #768290 przez gosia28
mam nadzieję, że trafiłam na dobrego i kompetentnego lekarza. Lubię go bo poświęca czas pacjentce, a nie tak na hura, że człowiek zapomni po co przyszedł no i to, że pamięta pacjentki, jak przyszłam pierwszy raz do niego to skojarzył mnie zaraz, że przyjmował mnie na oddział z bliźniakami, teraz jak weszłam to pamiętał moje nazwisko i karty nawet jeszcze nie wyjął a już rozmawiał ze mną od rzeczy, a nie jak niektórzy niekumaci.
No i kurde ale ale przystojniak :P wiem, wiem pisałam :lol:
Nie wiem czy to wszystko pomoże bo już temat clo i dupka przerabiałam i nico i trochę zniechęcona jestem. Nie ma innych sposobów :S

Porto mówisz, że globułki nic nie pomogły? On mi tam mówił coś o wymrażaniu, ale powiedział, że starania musiały by być przesunięte i z racji tego. A jaki lek miałaś, pamiętasz? Bez sensu, że nie pomógł.

Chudzinka powtórzę się ale ja też lubię czytać jak piszesz ;)

i dzięki dziewczyny za wsparcie :kiss:

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 6 miesiąc temu #768299 przez moofka
Gosia trzymamy się wersji, że cykl z clo nie będzie Ci już potrzebny :kiss: cieszę się, że ginek rzeczowy i wyniki dobre :)

Dag u mnie też 11 na plusie, dzisiaj rano się ważyłam. ale to nieważne przecież :)

teraz czas coś zjeść a za 1,5h kolejne kłucie do pomiaru i notatka w zeszyciku :)

11 lata 6 miesiąc temu #768306 przez Porto1987
Gosia ja leczyłam nadżerkę jakoś na przełomie maja i czerwca. Brałam Gynalgin. Że mogę nie mieć objawów stanu zapalnego, a tam się może coś dziać. No to se powkładałam ich chyba było 10 albo 12. Nienawidzę tego leku. Już drugi raz go używałam. Jest feeeee. Ale jak już kilku lekarzy ginków miałam, to tylko jedna niewydarzona babka (nie dość, że była beznadziejna to i złośliwa) chciała mi usuwać nadżerkę. Reszta mówiła, że póki z nią jest ok i się nie powiększa, to nie ma co jej ruszać. Dopiero jak się skończy rodzić dzieci, to wtedy się usuwa, bo z tego co pamiętam skraca się wtedy trochę szyjka. Ale pewnie co lekarz to opinia. No w każdym bądź razie ja jej nie ruszam. Podobno jak się współżyje, to jest to nie do uniknięcia.

No i co ja miałam jeszcze tu Wam skrobnąć :unsure:

Aaaa wiem :P :P

Dag, już zaraz wołam tatę, żeby mi fotkę pyknął, ale kurde najadłam się przed chwilą obiadem :P :P :P

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #768310 przez gosia28
Porto nie skumałam, że po globułkach miałaś zapalenie? Czy przy nadżerce pojawiają się stany zapalne?
Dawaj foty :)

moof no chyba taką wersję trza obrać B)

a ja mam 8 kg na minusie :P
ale po dzisiejszym obiedzie aż się boję wejść na wagę :S pierożki z kapustą i grzybkami i barszczyk czerwony dziś był :lol:
ale wieczorkiem idę na basen B)

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 6 miesiąc temu #768319 przez Porto1987
Że przy nadżerce w sensie :P Ja nie zauważyłam po tym głupim Gynalginie różnicy.

A ja dziś halibutka miałam :) Pękam. Staję na wagę codziennie. Żeby się później nie przestraszyć, to oswajam się z cyferkami na bieżąco :D :D Na plusie jestem ok 2 kg.

Fotki chyba już tata zgrywa :) więc uno momento :P

11 lata 6 miesiąc temu #768328 przez gosia28
ja też codziennie wchodzę na wagę, żeby sobie sprawić przyjemność każdym zrzuconym dekagramem, albo mieć się na baczności jak se pofolguję :laugh:
a miałaś jakieś plamienia przy tej nadżerce? bo ja z racji tego dostałam i teraz się zastanawiam. Później sprawdzę jaki ten lek mam przepisany i jeszcze poczytam o nim.

Czekamy :lol:

Mama Aniołka 25.02.2010

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka