BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 5 miesiąc temu #776655 przez moofka
Aggi skoro on się tak nakręca to uważam, że najwyższy czas wyjaśnić co się u Ciebie dzieje i pójść albo do ginka na kontrolę albo zrobić betę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #776657 przez Porto1987
Aggi, już szukam na necie. I jak tylko będę wiedziała jakiej płci jest lokator, to kupuję :P

Na pewno będzie przykre, jak się nie udało. Ale wiesz nie ma @ to nic nie wiadomo.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #776661 przez gosia28
Aggi powiem Ci tyle, że z Twoim nie jest dobrze B) hehe
a skąd w ogóle wie że to córka będzie :unsure: :P

Agi o ja... ja to mleko pod każdą postacią, herbaty jedynie z mlekiem bym nie wypiła :S
a kakało o o też niet?

Porto a no mam wesoło psiakami owszem, teraz jak rowerem do sklepu to mi uciekł i pół osiedla za nim biegłam :S
ale najważniejsze, że kefir mam, a se jeszcze maślankę kupiłam :lol:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 5 miesiąc temu #776673 przez aggi
mamo moof ginka mam na 5 listopada :) a do tego czasu albo przyjdzie @ bo tak czuję, albo zrobię test :) I szybko pewnie małżonka na ziemię sprowadzę zanim mi wózkiem dziecięcym do dom wróci :silly:

Porto ja się wzięłam w garść a temu jak wszystko jedno było tak teraz się cieszy :unsure: hahaha boże nadąż nad facetami...

gosia zamiast siebie to jego na badania niedługo wyślę hahaha :D

11 lata 5 miesiąc temu #776685 przez gosia28
Agi śpi albo ogarnia B) :P

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 5 miesiąc temu #776708 przez Porto1987
Mam nadzieję, że śpi :)

Gosia, mój tez kiedyś kopał wszystkie kwiatki co mama zasadziła i ściągał pranie ze sznurka B)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #776709 przez Kaś_O
Gosia <3 ale sie uśmiałam z tych Twoich psiaków :D och jak ja kocham psy :) kup sobie azalię do domu zobacz jaka piękna jest :D

Aggi szczerze to moim zadaniem bardzo głupio robisz. Po pierwsze dajesz nadzieję swojemu mężowi i może Ty zwlekasz bo nie chcesz się rozczarować i sobie odpuściłaś ale jak widać Twój M bardziej emocjonalnie do tego podchodzi i szaleje. Jakbyś zrobiła test to byłaby większa pewność wóz albo przewóz.. pozytywny albo po prostu 2 negatyw i trochę ostudzi to temperament Twojego męża. Troszkę też uczepiłaś się temp którą mierzysz od końca cyklu co jest dla mnie nie do pomyślenia bo jak Ci kiedyś Ann chyba pisała w całej tej zabawie z temp chodzi o skoki temperaturowe w czasie owu i pod koniec. Mimo wszystko masz test 40dc powtórzyłabym i tyle. Nawet dla spokoju duszy swojego męża. A pytałaś się mi kiedyś cykl z 24dc na 37dc skoczył więc różnica ogromna. w ciąży nie byłam a testy były negatywne. Oczywiście trzymam kciuki ale wolałabym wiedzieć

Aga ja pamiętam że prawie cały pierwszy trymestr miałam 37,5 więc ciesz się że i tak temp nie skacze Ci wysoko :) zresztą jak już wcześniej mówiłam ja mam ogólnie często 37 :) taka natura moja..

Porto czemu w 2 trymestrze można zapomnieć o czeko?? ... ok juz doczytałam :P hmm szczerze nie na każdego tak czeko działa, a raczej na Ciebie żelazo jeśli bierzesz albo po prostu zaparcia ciążowe ;) Emma ja też miałam spoko lekarkę, zresztą krewetki np jem w ciąży bo to nie jest surowe mięso, czeko też jadłam teraz już odstawiłam bo po pierwszo o dziwo nie czuję potrzeby a po 2 czas się przyzwyczajać bo po porodzie nie mam zamiaru tykać takich rzeczy no i przez moje lekkie podejrzenie cukrzycy.. które wychodzi bezpodstawnie po dobrych wynikach :P ale pretekst dobry :) Porto radzę pić duużo wody :) naprawdę potrafi zdziałać cuda.. ja w sumie takich problemów o dziwo nawet w ciąży nie mam ale no niestety przykra przypadłość..

mleko też uwielbiam i w różnych postaciach, kefirek, jogurt czy zsiadłe i do tego ziemniaczki okraszane cebulką i boczkiem :D mniami :D

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #776715 przez aggi
Kaś no powiem Ci że mąż przecież widział również że test był negatywny i kurcze on sam się nakręca.. Obudzi się wkońcu z ręką w nocniku ,przecież ja mu nie karzę wariować, nawet sama starałam się ustawić go do pionu :S No i wie że wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu, tyle razy mówiłam mu że @ nie ma ale czuję.. no czuję że przyjdzie. Ale spoko jutro/pojutrze walnę testa i dam mu jasno do zrozumienia jaki będzie wynik. Dzięki Kaś Kochana za taką poezję do mnie :P

11 lata 5 miesiąc temu #776729 przez Asiaa
Agnilla przegoń to przeziębienie raz dwa! ;)

Gosia a długi odstęp był między ostatnim testem z poprzedniej partii a pierwszym z nowej?

11 lata 5 miesiąc temu #776731 przez Kaś_O
Aggi ale sama mówiłaś że neta przegrzebuje i szuka że twierdzi że nawet po tyg od spodziewanej @ dopiero test może wyjść pozytywny. więc widać że sam się nakręcał dzwoni ciągle i pyta.. ja bym nawet dla niego co jakiś czas robiła ten test.. nie mówię że co dziennie ale już chyba z tydzień minął od pierwszego? a rozczarowanie będzie takie samo czy przyjdzie @ czy zobaczysz negatywny test.. ja tak miałam za każdym razem jak cykl mi się wydłużał do jakiś 34 albo 37 to robiłam test.. negatyw, kolejny.. i mimo tych testów mój smutek z pojawieniem się @ był ogromny.. Mój mąż bardzo chciał ale dziecko ale realista z niego i do puki nie widział 2 kresek to nie nakręcał sie w ogóle..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 5 miesiąc temu #776735 przez Agnilla
Agi spala i się wyspala :)
lecę ogarnąć, pościel chora wyprać, dziś mąż wraca do sypialni bo juz się stesknilam :)
a na obiad nalesniki z twarogiem :)
Gos, zajebiste te Wasze psy, nasrane mają na Twoja robotę ;) dobrze, że my jednak psa nie wzięliśmy bo by tydzień nie był już na dworze ;)
Aggi powiedz staremu, że u mnie w mieście jest szpital dla tych nie teges ;) weź zrób ten test kurna :P

11 lata 5 miesiąc temu #776749 przez aggi
Kaś no niby masz rację. Kurcze. Widzisz twój mąż realista a mój też zawsze taki był i nagle mu odbiło :dry: widział jedną kreskę, nigdy się tak nie nastawiał jak tym razem.. to albo ma taką intuicję albo sama nie wiem..Zrobię test w najbliższych dniach. Jutro rano może. Co ma być to będzie. Bo mi tu jeszcze mąż wózkiem dziecięcym do domu wróci :D hahahah

Agni u nas też niedaleko taki jest :D Zrobię test. Jutro. Pojutrze. Przełamię się i zrobię kurna :P

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #776753 przez Kaś_O
dziewuszki cisza o testach owu, Gosia tutaj zarzuciła trochę tematem i szczerze mówiąc kochana nie mam pojęcia co się stało że tamte prawie maliny a tutaj nagła bladość.. Bo to coraz dziwniejsze.. albo te mają mniejszy pik a owu przed Tobą? bo jedyne to mi przychodzi skoro mówisz że trochę wcześnie jak na Twoją owu.. Może na tych starych te prawie maliny kilka dni byłby takie..

aaa ja dziś uszyłam takie małe cudeńko..

ej no sklerozę mam straszną.. moja siostra rodzona.. :P

Ann pytałam się o poród jak ostatnio w szpitalu byliśmy. Na CC nie mam co liczyć. Pierwszy poród siłami natury z dzieckiem 4095g warunkuje że teraz dziecko będzie większe i też spokojnie urodzę. Lekarka wręcz stwierdziła ze nawet jakby Max miał 4500g to będzie jedynie plum i po zawodach :P oby miała rację bo inaczej ją znajdę i zlinczuje :P :huh:

za to znieczulenie jest dostępne chociaż ja się nastawiam na poród bez. No gorzej niż za pierwszym razem być nie może :P

Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #776755 przez Porto1987
Kaś chwal się :P bo ja właśnie przez Aggi oglądam takie małe cudenka :D

11 lata 5 miesiąc temu #776757 przez aggi
Porto nie przeze mnie tylko przez takiego jednego księciunia co w moim domu mieszka hahaah :S

Kaś chwal się chwal :D Bo Ty to złota rączka jesteś :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka