BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #834966 przez Agnilla
isla to takie ziołowe tabletki na gardło, ale jak to anginowo wygląda to chyba Ci lekarz pozostał
Emma ma rację
a na gorączkę to paractamol, tylko nie za dużo

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #834969 przez emma
Mesy, nie łam się, zapodaj tosty i poleż pod kocykiem, może naturalny antybiotyk sam zadziała :) a jak nie pomoże, to faktycznie wtedy do lekarza, sama raczej goraczki nie zbijaj...

zdrówka! :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #834972 przez Asiaa
Może jeszcze tradycyjne chłodne okłady na czółko i mleko z miodem i ew czosnkiem + herbatka z cytryną i też miodem? Grunt by miodu nie dodawać do zbyt gorącej wody bo traci właściwości
Zdrówka!

Emma to dobrze :silly: same przyjemności :silly:

10 lata 10 miesiąc temu #834976 przez mesy
dzięki - popróbuje tych sposobów ... a jak się nasili to pójdę to lekarza ;)

10 lata 10 miesiąc temu #834981 przez issska1986
Asia ja przymierzałam taki do karmienia normalny, tylko jakoś z tą miękką miseczka do mnie nie przemawiają :S i wzięłam z taką bardziej usztywnianą taki jak był kiedyś w pytaniu na śniadanie, bardzo ładny i wygląda jak prawdziwy stanik a nie do karmienia to przymierzałam rozm. E :ohmy: a dużych piersi nigdy nie miałam ;) podobno jeszcze urosną...

A moof stosuje właśnie te sportowe, i je poleca, i się zastanawiałam czy by nie wypróbować...A ten co fotkę wstawiłam to bardziej do zorientowania czy o coś takiego chodzi bo ten to badziew za 9 zł :lol:

A te z hm przymierzałam i takie średnio mi leżą ... może przez kształt piersi...no nie wiem...

10 lata 10 miesiąc temu #834983 przez Asiaa
Issska a może miska była za płytka? albo jeszcze bardziej piersi z boków do środka trzeba zebrać? Mają tam tylko jeden model do karmienia?

10 lata 10 miesiąc temu #834987 przez moofka
Iss mam taki jeden specjalistyczny do karmienia i miałam go ze 3 razy może. najlepiej mi w takim:

www.pierwsza-wyprawka.pl/pokaz/114/biust...amiaczko_czarny.html

mam 3 sztuki, nawet w nich śpie :) jakbym miała cyce jak donice to może bym kupiła jakie rusztowanie porządne ale na moje piersiątka (nawet w wersji pełnej mleka) jest akuratny :) co do rozmiaru to ja przed ciążą miałam 75B, w ciąży 80C i teraz dalej się mieszczę w to 80C.

byłam z Zośką na godzinnym spacerze, ale czad :lol:

10 lata 10 miesiąc temu #834990 przez Przedszkolanka
Cześć dziewczyny! ;)

Jestem tu po raz pierwszy więc od razu wybaczcie jak coś się powtórzę, ale potrzebuję porady bo zwariuję ..

zaczynamy z mężem starać się o bobaska no i tak wyszło że miało byc w marcu,ale "załapaliśmy się " w lutym ale to dłuuuga historia. :P więc: cykle mam długie bo aż 42 dni ale regularne , w tym miesiącu owulacja miała być 2.02(niedziela) w czwartek przed zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny. Nie przytulaliśmy się bo jakoś jeszcze nie planowaliśmy,od poniedziałku dopiero mnie zaczęły boleć jajniki, ale we wtorek (4.02)postanowiliśmy popróbować o tak no i przed wieczornym przytulaniem test znowu wyszedł pozytywny, maż skończył we mnie(wciąż jajniki bolały). Na następny dzień-środa,test negatywny , ból nadal był-przestał dopiero w czwartek boleć, przez dwa dni po stosunku czułam bulgotanie w brzuchu ale przeszło.

Powiedzcie mi proszę,czy to możliwe że mogę być w ciąży za 2 tyg. czy raczej plemniki "nie zdążyły na czas"? szukałam na wszystkich mozliwych forach,ale nic nie znalazłam..

Pozdrawiam i liczę na odpowiedź,
Aga :)

10 lata 10 miesiąc temu #834993 przez issska1986
yhy czyli taki o jakim myślałam , dzięki za odp.

nie te takie standardowe do karmienia nie przemawiają do mnie z tą materiałową miseczką, mam jeden do szpitala... ale mówią,żebym nie kupowała bo jeszcze mogą urosnąć i już sama zgłupiałam, tylko później kiedy ja go kupię? :S

A ja byłam u kosmetyczki i stwierdzam,że tego było mi trzeba :ohmy: ni pamiętam czy tu już pisałam... czuje się już jak słonica, jeszcze wczoraj byłam w pracy, dziewczyny chudną w oczach tyle roboty, a ja wrócę do pracy i będę jedyną słonicą na piętrze ;)

10 lata 10 miesiąc temu #835001 przez Asiaa
Przedszkolanka witaj.
Wszystko jest możliwe ;) teraz musisz uzbroić się w cierpliwość i czekać na okres, jeśli w dniu spodziewanej @ nie będzie to zrób test ciążowy.

Isska nie przejmuj się, pewnie szybko zrzucisz kg :)

10 lata 10 miesiąc temu #835002 przez emma
Issska, nie wiem jak dziewczyny, ale ja sklerozy nie mam ;-) niedawno wrzucałaś zdjęcie na którym wyglądasz bardzo ładnie i szczupło, tylko masz brzuszek ;-) no chyba że tak tylko kokietujesz, zebysmy ci schlebiały :silly:

10 lata 10 miesiąc temu #835010 przez issska1986
emma napisał:

Issska, nie wiem jak dziewczyny, ale ja sklerozy nie mam ;-) niedawno wrzucałaś zdjęcie na którym wyglądasz bardzo ładnie i szczupło, tylko masz brzuszek ;-) no chyba że tak tylko kokietujesz, zebysmy ci schlebiały :silly:

taak twarzy nie było widać hehe i te dłonie napuchnięte jak bochny chleba :dry: no zobaczymy, coś zrzucę na pewno ... chyba ze się zatrzyma waga ;)

10 lata 10 miesiąc temu #835011 przez emma
Ja tam twarz widziałam i na twoim miejscu byłabym bardzo zadowolona i cały dzień patrzyła w lustro :-) a opuchlizna w ciąży jest normalna i w krotce minie. Głowa do góry!

10 lata 10 miesiąc temu #835014 przez Przedszkolanka
Asiaa napisał:

Przedszkolanka witaj.
Wszystko jest możliwe ;) teraz musisz uzbroić się w cierpliwość i czekać na okres, jeśli w dniu spodziewanej @ nie będzie to zrób test ciążowy.

Isska nie przejmuj się, pewnie szybko zrzucisz kg :)

Ja wiem Asiaa, ale właśnie ja tej cierpliwości nie mam :P akurat tak wyszło że siedzę w domu i strasznie mi się dłuży i na siłę już objawy sobie wmawiam( co jest zupełnie nierealne na tym etapie) :P

10 lata 10 miesiąc temu #835018 przez issska1986
Emma dzięki :kiss: , słonicą też można być z wdziękiem ;)

Przedszkolanka tu już nie jedna niecierpliwa była, pewnych rzeczy nie przeskoczysz... czekać i tyle ;)

Spadam się szykować :) miłego popołudnia życzę :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka