BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 1 miesiąc temu #848219 przez Chudzinka
No, tez czekam na jakiekolwiek wiesci od ferri.
Gos, no kurcze porobilo Ci sie z tą @ nieciekawie... To kiedy sie do gina wybierasz?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #848222 przez Agnilla
Witam sie szybko, za godz spadam do garow bo rodzice wpadaja na urodzinowy obiad meza :) musimy sie z Pola wylansić ;) nooo sluchajcie, chyba wygrałam :lol: 95% Pola :)
a Ferri to nie miala w weekend imprezowac? jakies urodziny czy cus, czy juz osoby pomyliłam?
Chudzinka, kiedy wylot dokladnie??

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #848226 przez szpulka
Agnilla na to jest prosty sposob i bezpieczny, ja sie wyjałowiłam kilka late temu po antybiotyku i od tej pory mi nawraca po kazdym leczeniu antybiotykiem czy biroe czy nie biore probiotykow. Kup oliwe z oliwek i nalej sobie tego na miekki papier toaletowy i sie codziennie przemywaj tym tak co najmniej 3 razy dziennie -mnie za pierwszym razem po 4 dniach juz bylo ok. Mozna pozniej profilaktycznie jak bierzesz antybiotyk i działa:)
Kupiłam na allegro te testy na razie 10 sztuk.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #848228 przez gosia28
Właśnie Chudzinka kiedy wylot?
Do gina chyba jutro zadzwonię do jakiegoś miejscowego, ale chyba dopiero na środę się dostanę. Nie ma co czekać dłużej bo dziś to już 41 dc. :ohmy: :ohmy: :ohmy:
A mogłabym wchodzić już w dni płodne :dry:

Agni :lol: Pola :side:

Szpilka to kiedy zaczynasz testowanie?

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 1 miesiąc temu #848229 przez szpulka
Gosia o kurcze super :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #848231 przez gosia28
szpilka właśnie, ze nie super bo beta z poniedziałku ujemna i chyba mi się cykl zawiesił :S
Szpulka sory za szpilkę ale z fona piszę i mi słownik się wcina :laugh:

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 1 miesiąc temu #848234 przez szpulka
Gosia :( trzeba probowac do skutku :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #848243 przez Agnilla
Nooooo dzwonila z rańca tesciowa i slysze jak maz odpowiada "No raczej tak" a rozmawiali o małej. wiec ja wywnioskowałam, że spytała czy imie wybrane, ale potem mąż sam mi się przyznał, że mama spytała "To co Pola bedzie?" a on odpowiedział, że raczej tak :lol: yeeeeah :) zreszta ostatnio jak byl w pracy i pisalam z nim na kompie to napisał "dzien dobry najukochańsza zono i polu" ;) ja to wszystko notuje i on o tym wie :P
ej wiecie, ze to co mnie piecze na brzuchu to zgaga :ohmy: no kurde, w zyciu bym sie nie domyslila, w takim miejscu. ale jak juz balsamy nie pomagaja tzn, ze to nie rozciagajaca sie skora. a dzis po sniadaniu wypilam jakis super hiper sok pomaranczowy, maz mi wczoraj kupil. pyszny byl, ale siedze i teraz czuje, jak mnie pali. czytam, ze po takim soku to jak najbardziej. wszystko pasi, bede patrzec po czym piecze, ale w sumie jestem juz pewna
szpulka, spoko lactacyd i lactovaginal to kwas mlekowy wiec powinno pomoc. szczerze, to w akcie desperacji chcialam zastosowac wazeline :P ale jest troszke lepiej. mam jeszcze nystatyne od gina, ale to raczej na infekcje jest
Goś, jak mi sie tak krzaczyły cykle to wlasnie najbardziej mnie dobijało to, że juz bylabym w polowie nastepnego cyklu a tu sie ten jeszcze nie skonczyl :angry: lec no szybko do ginka :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #848249 przez szpulka
Agnilla super, a pewnie maz ma sluchac zony ;) :laugh: i ma byc jak powie kobieta.
Mi sie tez cykle roznie ukladaja, raz mam tak albo nie mam wcale :( . Ostatnio w rozmowach w toku byl program nt. nieplodnosci, ginekolog sie wypowiadal ze zaburzania owulacji sa zazwyczaj u masy kobiet, gorzej jak facet za to ma cos nie tak z plemnikami. W ogole styl zycia spowodowal, ze faceci maja o iles tysiecy mniej plemnikow niz kiedys...takze po prostu trzeba sie starac -ja to mysle czy mi teraz nie odbije ze po kazdym staraniu ebde latac do apteki po test ciazowy :laugh: Ostatnio moja znajoma sie zorientowala ze jest w ciazy w 8 tygodniu B)i jak powiem ze biegam do apteki to pomysli ze jestem nawiedzona :ohmy: :lol:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #848256 przez Agnilla
szuplka, powiem krótko: trafiłas na dobre forum :lol: tu kazda z nas miala przeboje, problemy z zajsciem w ciaze ( no prawie kazda ;) ) i kazda z nas latala co mc po testy do apteki :) spoko, jak zaczniesz byc nawiedzona to my Cie do pionu ustawimy, bo trzeba znac granice ;)
ej wiecie, zjadlam jogurt, kilka migdalow i ulga prawie natychmiast :ohmy: jeszcze maz zaparzył mi miete.
zadzwonila wlasnie moja siostra z kolejna historia o blizniakach. normalnie chyba na jej miejscu bym to wszystko spisywala :lol: wyszla na chwile spotkac sie z kolezanka, wrocila a dzieci sie grzecznie bawiły misiami. misie jak to przystalo na niemowlaki mialy pieluchy zalozone....za które posłużyły podpaski siostry wygrzebane z torby :lol: bo juz podejrzewalam szwagra, ze im je dał :P klejem do srodka ofc, zeby sie trzymaly :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #848260 przez gosia28
Szpulka, wiesz schemat zazwyczaj jest taki, że początkowo jest fajnie, ma się luźne podejście z czasem jednak zaczyna się świrować, niestety.

Oglądałam kawałeczek tego odcinka.
My mamy całą kartotekę jeśli chodzi o badania włącznie z badaniami Emka.
A Ty robiłaś jakieś? Bardzo nieregularne masz cykle?

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 1 miesiąc temu #848272 przez julka
Agnilla, no ja wlasnie bylam u mojej ginki z tym problemem. Żadna tam oliwa, dajcie spokój, mamy 21 wiek :D :D
Lactacyd albo Tatum rosa do podmywania. Lactovaginal albo inne dowcpine bakterie co noc jak są objawy a potem co drugą. Na swędzenie na zewnatrz Clotrimazol w maśći (bez recepty), a jak już koniecznie cos do środka to Nystatyna w tabl.dopochwowych (do 12 tc, bo po 12 tc to juz mozna inne też do środka).
Mi jeszcze zaleciła Żuravit 3x dziennie doustnie bo u mnie to nie wiadomo czy to z drog rodnych czy z moczowych. A w ogole to czesto jest mieszana infekcja w ciazy, wg niej :)

A ja znalazlam jakis fajny nowy Lactacyd Pro Plus czy jakos tak - ma wiecej kwasu mlekowego niz ten zwykly i jeszcze nizsze pH.

Szpulka, witaj, faktycznie lepiej trafic nie moglas :) to kiedy zaczynasz testowanie?

11 lata 1 miesiąc temu #848278 przez Agnilla
no wlasnie smaruje clotrimazolem a na noc chyba zapakuje sobie nystatyne, bo wczoraj zuzylam ost lactovagnal, a zapomnialam nowy kupic. albo w sumie zaraz wsadze ta nystatyne, niech juz dziala :)musz eluknac przy okazji ten nowy lactacyd
matko, zaczynam marudzic, zebra mnie coraz czesciej bola :/ najlepsza poza to stojaca albo elzaca, bo na siedzaco jest zle grrr

11 lata 1 miesiąc temu #848286 przez szpulka
Julka akurat z oliwa polecil mi lekarz dermatolog, ja korzystam i dziala. Clotrimazol moze powodowac zmiany w pochwie, ja wole wiec naturalne metody niz leki, ktore nie pomagaja. Np najlepszym lekiem jest Fluconazol, ale nie moze byc stosowany w ciazy a poza tym dziala na watrobe, ale kazdy robi jak uwaza za stosowne. Tak samo jak masa ginekologow przepisuje globulki a pozniej nagle stan sie pogarsza (np skora sie rozrywa w pochwie bo doprowadza do gorszego stanu zapalanego), ale jak juz napisalam kazdy robi jak uwaza za stosowne :) Jednym pomaga to innym co innego.
Julka testowanie juz nastapilo w nocy :lol: kilka razy :laugh: Tylko pytanie czy ja mam dni plodne, czy nie, ale czekam na testy owulacyjne z allegro i bede wiedziec :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #848301 przez Ada2424
szpulka witam Cię :) ja też niedługo zaczynam moją przygotę z testami owu :blink:

[/url] [/url]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka