BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 9 miesiąc temu #847495 przez monique1983
ulka1983 napisał:

Chudzinka niestety ponieść się nie dałam i to mój błąd :angry:
rano mierzę temp a tam skok do 36,73 czyli myślę sobie szybko męża mi potrzeba bo ostatni dzwonek ale niestety on dzisiaj musiał iść na rano bo kumpel wziął urlop i dupa blada nici z tego ryczeć mi się chciało i tyle :( byłam dziś na wizycie i po pierwsze wyniki cytologii super z małym wyjątkiem delikatne zmiany brak pałeczek kwasu mlekowego recepta jest , po drugie recepta na dupka na dwa cykle, po trzecie usg wykazało że niestety owu już była bo ciałko żółte jest :dry: więc już chyba nic ze staranek nie wyjdzie bo za późno prawda :unsure: ale podziałamy co nam szkodzi ;) moje podsumowanie cyklu jest takie wszystko zrobiło mnie w ciula :silly: malin nie było a jednak owu była ,mikroskop pokazał mi paprotki w owu a nie tak jak piszą że owu przyjdzie do 72 godz od paprotek, i teraz już wiem na 100% że wzrost temp następuje u mnie po owu człowiek uczy się całe życie :S przez dwa cykle zostałam zrobiona na szaro ale w trzecim się nie dam :lol:

buziaki dla wszystkich szczególnie dla tego słodkiego malutkiego pączuszka :kiss:

Ulka mikroskop pokazał Ci paprotki takie jak na rysunku c czy okres przejściowy b? jeżeli taki jak na rys. c to znaczy, że wtedy jest owulacja, a nie, że nadejdzie do 72 godzin.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #847521 przez aggi
Pinezka ja nie zabezpieczałam sie 2 lata z moim mężem i nic nie wychodziło, ale nie zagłębiałam się w to kiedy mam owu. Potem zaczęłam stosować testy owu i po pół roku się udało. A już miałam zamiar iść się zbadać czy wszystko ze mną OK

10 lata 9 miesiąc temu #847533 przez Chudzinka
Pinezka, a jak się czujesz po tym wypadku? Mam nadzieję, że nie boli bardzo i choć trochę da się cieszyć z urlopu ;)
Moja Pani ginekolog ma taki "grafik" dla starających się po 30-stce:
- jak nie było wcześniej ciąż (pierwsza planowana) - do badań po 3-6 miesiącach nieudanych starań (ale takich starań z potwierdzoną owulacją i przytulańcami w nią wycelowanymi)
- jak były ciąże wcześniej - po 6-12 miesiącach, w zależności od niecierpliwości pacjentki i tego, ile lat jest po 30-stce.

10 lata 9 miesiąc temu #847569 przez tigi4
Hej dziewczyny!
Ale pączkowo tutaj wczoraj, ja też zjadłam mega pączka i dziś idę biegać, żeby pozbyć się tych kalorii :P

Dziewczyny czy któraś z Was brała proverę?

10 lata 9 miesiąc temu #847570 przez tigi4
Hej dziewczyny!
Ale pączkowo tutaj wczoraj, ja też zjadłam mega pączka i dziś idę biegać, żeby pozbyć się tych kalorii :P

Dziewczyny czy któraś z Was brała proverę?

10 lata 9 miesiąc temu #847603 przez ferritka
B) :cheer: kto kce chrupka orzechowego ?? :lol: :lol: :S

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 9 miesiąc temu #847616 przez gosia28
Się ma, przeczytałam wszystko ale nie odpiszę każdej przepraszam, emek wylał kawę na kompa i zdechł :/ (komp) dobrze że nie ja wylałam tą kawę

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 9 miesiąc temu #847639 przez Pinezka
Aggi\Chudzinka - dzieki za odpowiedz :kiss: w takim razie odczekam jeszcze kilka cykli i przed nadejsciem lata udam sie w razie czego do lekarza na bardziej szczegolowy przeglad :silly:
Po wypadku czuje sie dosc dobrze, na szczescie nie boli mnie mocno. Duzo spie, staram sie nie ruszac niepotrzebnie, biedny mezu musi robic wszystko w domciu, przynajmniej docenia, ile pracy to wymaga na co dzien :lol: Nawet nauczyl sie mnie czesac, zebym jakos wygladala i dzis mam fryz na ostatniego mohikanina :lol:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #847656 przez Agnilla
gosia28 napisał:

Się ma, przeczytałam wszystko ale nie odpiszę każdej przepraszam, emek wylał kawę na kompa i zdechł :/ (komp) dobrze że nie ja wylałam tą kawę

Gos, moj wczoraj usunal nie to co mial, jakis plik i myslalam, ze mi umrze na miejscu. na szczescie informer to zadzialal i w weekend bedzie wszystko odzyskiwal, co to by bylo gdybym to ja usunela :ohmy:
Pinezka, ja poszlam do lekarza po 2 slepych cyklach :P nasciemnialam, a jak sie nie udawalo dalej to ja chcialam badania robic a lekarz "minie rok to bedziemy sie badac" :ohmy: wiec badalam sie na wlasna reke :P ja mu dam rok :P no a udalo sie po 8 miesiacach
kurde, jak ja mialam w maju wybity bark (we wrzesniu byl slub) to maz mi zabronil chodzic na jakiekolwiek cwiczenia a do szlau mnie doprowadzalo, ze mi wlosow nie potrafil związać :lol: mama mnie czesala, traz to mam problem z glowy :P
Ferri nie zmieszcze ani jednego chrupka, zjadlam 4 kanapki ciemnego chleba z salata i serkiem, moglabym cale zycie spedzic na kanapkach :P

10 lata 9 miesiąc temu #847658 przez ferritka
:S no ja też już niekce bo wole solone od orzechowych, ale takie znalazłam tylko w szafce no to nie pogardziłam cnie :lol:

Pinezko, masz ferie po byku z tą ręką ;/ ale no nie ma tego złego, leż ,kwitnij i kuruj się niech Małż wie co przeżywasz dzień w dzień :lol:
poka nam tego mochikanina :lol: :lol: B) B)

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 9 miesiąc temu #847664 przez Agnilla
kurde felek, a mnie zebra bola co wieczor, niech mi ktos wymysli poze jakas gites, bo sie ulozyc nie moge :)

10 lata 9 miesiąc temu #847669 przez gosia28
Ej Agni to zapytaj swojego informera czy mój komp jest na złom czy są szanse na reaktywację. Komp powąchał kawę od spodu bo P. Wylał kawę na stół i podeszło :-/

Mama Aniołka 25.02.2010

10 lata 9 miesiąc temu #847671 przez Pinezka
Tak szukam fotek w necie, zeby wam moj fryz przyblizyc, i wychodzi, ze to chyba bardziej legolas niz ostatni mohikanin :lol:

10 lata 9 miesiąc temu #847677 przez Agnilla
Gos, przede wszystkim nie suszyc suszarka ani nie ruszac, wylaczyc i odstawic na dobe zeby plyn ulecial, wtedy dopiero sprawdzic co i jak, bo tak to moze byc po ptokach

10 lata 9 miesiąc temu #847683 przez gosia28
Agni dzięki

Mama Aniołka 25.02.2010

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka