BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 10 miesiąc temu #886703 przez ulka1983
Hej pamiętacie mnie jeszcze :) witam się po tygodniowej przerwie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #886709 przez ann-sunshine
Ula co tam jak tam u ciebie? Jakies mdlosci?

10 lata 10 miesiąc temu #886732 przez Pinezka
Jakie fajne brzuszki :)

Ula - co u ciebie?

Ja dziś sie przeszłam po wyniki moich badań - cytologia czysciutka, badania ogólne ok, a z hormonów progesteron niski (0,8 - według norm świadczący o pierwszej fazie, a to był juz 24 dc), prolaktyna chyba bardzo dobra, bo 12,4 (według rozpiski norm obok 5-15 bardzo dobrze, granica gorna 25). Co sadzicie?

No to wygląda na to, ze sie potwierdzają moje obderwacje i owu nie bylo. Rzutem na taśmę zapisałam sie na jutro fo gina

10 lata 10 miesiąc temu #886737 przez ulka1983
dobra jesteśmy po kolacji możemy napisać co u nas :)
tak więc załapaliśmy się na tygodniowe wczasy w ... szpitalu :( we wtorek pojechałam na izbę bo bolał mnie brzuch i znów plamienia a tam od razu kazali się przebrać i na oddział , wzięli mnie na badanie i okazało się że mam dużego krwiaka razem z ciążą !!! :( leżenie plackiem całe dnie w szpitalu przez tydzień (tylko wyjście z łóżka na siku ) na szczęście przyniosło efekty :) dzisiaj krwiak jest już o wiele mniejszy ale ciąża nadal jest zagrożona :( w domu nadal leżenie i odpoczynek
zmieniłam przy okazji lekarza bo na temat tej mojej gin tyle się nasłuchałam że głowa mała !!! no i plamienia były to i krwiak też musiał być a ona mówiła że wszystko w porządku :( dobrze że pojechałam na izbę bo nie wiadomo co by było do dzisiaj :( ale teraz mam nadzieję że wszystko pójdzie w dobrym kierunku :)

10 lata 10 miesiąc temu #886755 przez majka1987gnoWlkp
witam się z Wami i ja:)
u mnie zimno dziś, buro i ponuro a mnie kolejny rok upłynął:/ czuje się meega stara:(

ulka dobrze że sam się wchłania ale serio placuszkiem leż bo nigdy nic nie wiadomo!!!! a co do przyjęcia od razu na oddział teraz tak robią- ze mną 2 x tak zrobili już- boją się afer że jak Cię puszczą do domu coś sie stanie i INTERWENCJA lub UWAGA będzie ich ścigać!!! z jednej strony dobrze:)

moja Tosia się przeziębiła chyba przez tą pogode- smarki ma straszne:/

co do pazurów to mażą mi się żele na płytce ale do końca nie jestem pewna teraz w cionszy:/

[/url [/url]

10 lata 10 miesiąc temu #886764 przez Agnilla
Ulka, jutro przyjżdżam z pomidorowka, a Ty sie z lozka nie ruszasz!! :kiss:
Pinezka, progesteron to pomaga w zagniezdzeniu, wiec owu mogla byc, czemu nie?

10 lata 10 miesiąc temu #886770 przez monique1983
Asia - u mnie dzisiaj też jakiś cień się pojawił, no ale nie raz były już ciemniejsze kreski, a potem brak owulacji, także się nie nastawiam zbytnio. Na mikroskopie też pojawiła się lekka paprotka jak w stanie przejściowym. Trochę coś mnie dzisiaj w podbrzuszu kłuło ale nie wiem czy to akurat miało z tym związek. No nic będzie się dalej obserwować.

Ula - ściskam mocno, odpoczywaj, trzymam kciuki żeby teraz już wszystko było ok.

10 lata 10 miesiąc temu #886791 przez ann-sunshine
Na prolaktynie i innych hormonach sie nie znam wiec komentowac nie bede.

Monique a ty wiesz czy w tym miesiacu jajo w droznym rosnie czy w tym drugim?

Ula ulala to se wczasy zrobilas, nie ma co. Dieta szpitalna odchudzajaca cud. Super ze cie zatrzymali i sprawdzili co to. Teraz krwiak sie wchlonie i git bedzie i do tego pod okiem specjalisty bedziesz. Agni zmien zupe na inna bo ja ulce golabki w sosie pomidorowym podrzuce to pomidorowa juz nie pasi.

Dobrej nocy kobietki

10 lata 10 miesiąc temu #886803 przez Agnilla
hehe no ale ja juz mam na jutro pomidorowke...schowa do lodowki, bedzie miala na srode ;)

10 lata 10 miesiąc temu #886813 przez Pinezka
Agni, no mi sie wydaje, ze nie bylo owu, bo jakby była, to by pecherzyk pękł i progesteron wtedy zaczyna rosnąć. W dotychczasowych cyklach nigdy nie miałam tego problemu, dlatego myślę, ze to cykl bezowulacyjny, a nie jakiś stały problem z progesteronem u mnie :S Zresztą jakby owu była, to bym nie obserwowala drugiego do niej podejścia :/
I dziś znowu mnie brzuch boli jak na @. Niech sie juz zacznie nowy cykl, bo zwariuje...
Jutro wieczorem gin, to sie o wszystko wypytam.

10 lata 10 miesiąc temu #886848 przez Agnilla
Boze jakie to wszystko zakrecone, ja szczerze mowiac nie badalam progesteronu, ale przed kazda @ mialam takie plamienia, brazowe niteczki co niby wlasnie swiadczy o niskim jego poziomie i od razu dostałam dupka
ok, mam trochę sily z rana, ogarne, wstawie zupe i bede zalegac. boli mnie wszystko, zaczynam miec dosc ciazy...nie wiedzialam, ze to powiem :P

10 lata 10 miesiąc temu #886863 przez ann-sunshine
Dzień dobry,

pada i mży i ponuro.

A ja już nerwa od rana mam. Zastanówcie się, czy aby na pewno chcecie dzieci. Wypieściłam wczoraj podłogę, umyłam, nabłyszczyłam, i na moje nieszczęście zapomniałam wylać siki z nocnika i co? I dzieciu chciało przesunąć nocnik żeby dostać się do zabawki i zawartość wylała na moją wypieszczoną podłogę. No nerw od samego rana, no. Ale już w żłobku, a ja szybko ogarniam co muszę i zalegam na sofę.

Pinezka ciekawe czy gin będzie miał lepszą teorię niż ty.

10 lata 10 miesiąc temu #886910 przez Pinezka
Ulka,jak sie czujesz? Odpoczywasz grzecznie :*?

Ann, wyobrażam sobie, jak to musiało wyglądać ;) Pewnie jak w zwolnionym tempie patrzylas na siuski zalewajace podłogę i na twarzy malowalo ci sie: nieeeeee ;) Ty też juz 30 tydzień kończysz, matko, jak ten czas leci, sie niedługo dzieci znowu posypia ;) Kolejne miejscowki ;)

Agni, no ja nigdy plamien żadnych nie miałam. Ból na @ oznaczał, ze w przeciągu kilku godzin @ dostanę i to tak bez cackania sie, z grubej rury, ze tak sie wyraze ;) Ale gfybac

10 lata 10 miesiąc temu #886912 przez Pinezka
Nie czaje tych zmian na forum :( Zalogowac sie mogę tylko z tel i źle sie pisze, a nawet tekst ucina. Edytowac też nie mogę,wiec z góry przepraszam :S

Mialo być, ze gdybac nie będę, tylko grzecznie poczekam na werdykt gina. Pocieszam sie tylko,ze ewentualny problem z progesteronem łatwo można wyeliminować. I jak juz dostanę @, to zrobię resztę badań i oby te inne hormony były w normie.

10 lata 10 miesiąc temu #886919 przez ann-sunshine
Pinezka ja mogę edytować. Pod postem po prawej jest strzałka, kciuk do góry i takie trzy kropeczki. Jak klikniesz te trzy kropeczki to wtedy rozwija się menu. Ale nie wiem, czy na telefonie też można, czy tylko na komputerze.

A gdybać będziesz, bo staracie się o dzidzię i wam zależy.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka