BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #886249 przez mesy
dziewczyny w kerfurzeeeee sa blendery przecenione z 90 zl na 37 ... moc 400 w wiec nie taki slaby ;) pisze bo te co nie maja to sie przydadza pewnie wam jak dzieciaczki beda juz na swiecie ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #886256 przez meli1990
Pinezka Ja bede testować ciązowo w czwartek jak @ nie przyjdzie. ja mam dziś 33 dc. Brzuch boli od 4 dni

to może poczekaj jeszcze kilka dni i powtórz test ciązowy. jak dalej bedzie negatywny to idz do tego lekarza. A jakie ty masz temperatury w tym cyklu?

10 lata 10 miesiąc temu #886257 przez Pinezka
Meli, zawsze do owu miałam tak 36,3-36,4, a po owu wzrastaly do 36,7-36,8. W dzień @ temp spadała i zaczynał sie nowy cykl. W tym cyklu cały czas mam 36,3-36,5. Podobno może być tak, ze test owu jest pozytywny, organizm sie do niej przygotowywuje, ale do niej nie dojdzie i widać to podobno właśnie po utrzymujących sie niskich temp. I organizm jest "uwięziony" w pierwszej fazie cyklu i @ nie nadchodzi. Tyle teoria :/
I nie wiem, czy jest sens powtarzać test ciazowy, bo gdybym była w ciąży, to też temp powinna być wyzsza.

10 lata 10 miesiąc temu #886258 przez Pinezka
Ada, i te maliny co je zamieszczałam to pisałam, ze sprzed dwóch czy trzech miesięcy były, takie wzorcowe ;)
W tym cyklu maliny były, ale nie biły po oczach, nawet sie zastanawiałam czy dalej testować, ale na kolejnym teście juz malin wcale nie bylo - tak wiec słabsze niż zwykle...

10 lata 10 miesiąc temu #886260 przez Ada2424
A to maliny z poprzednich cykli, myślałam że z tego. A masz maliny z tego cyklu? Wstaw fotke.

[/url] [/url]

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #886261 przez meli1990
To mój wykres ci pokaże. dwa dni nie mierzyłam bo nie miałam jak

nie moge dodać zdjecia :(

to napisze moje do owu miałam 36,2-36,5 a po owu 36,7-36,8 mam a jeden dzień miałam 37. tylko że od kilku dni się często budzę w nocy i nie wiem czy sa one wiarygodne, no i nie raz wstaje do dziecka w nocy. w dzień gdy miałam maliny na teście miałam 36,1 i później skoczyło do 36,5 przez dwa dni a następne dwa nie mierzyłam. Nastepne juz wyższe

Pinezka może rzeczywiście u ciebie owulacji nie było i dlatego temp jest na takim niskim poziomie cały czas

10 lata 10 miesiąc temu #886263 przez Asiaa
Aggi, dobrze że ciąża idzie tak wzorcowo ;)

Monique, mam wrażenie że nie odczuwam zmian. Wczoraj tak dla sprawdzenia siknęłam na test owu i jedna kreska. Póki co nic mi tam nie pika ;)
A jak u Ciebie?

Pinezka, z temperaturami nie pomogę bo się nie znam. Na wywołanie często dają luteinę. Oby ten cykl skończył się jak najszybciej, bo nowy cykl to nowe szanse ;)

10 lata 10 miesiąc temu #886278 przez monique1983
Asia - u mnie też jedna krecha na testach, coś mi się wydaje, że owulacja do mnie w tym cyklu jeszcze nie wróci. Brałam clo od 6 d.c. to trochę późno, do tego jeszcze to badanie drożności jajowodów też nie wiem czy jakiegoś wpływu nie będzie miało, bo miałam po tym plamienia i brzuch dokuczał. W następnym cyklu mam brać od 1d.c., a w 13 d.c. na usg przyjść. A generalnie czuję się dosyć dziwnie, ale oprócz clo jeszcze bromergon biorę. Dzisiaj jestem jakaś zamulona fizycznie i intelektualnie, no i w nocy miałam fale gorąca (jak to chyba Julka pisała, że też miała). Ehh jak ja bym chciała nie musieć już brać tych wszystkich tabsów...

Pinezka - na wywołanie @ duphaston albo luteina, nie pamiętam jak długo brałam, ale przyszła chyba jakoś po około 10 dniach po odstawieniu. Ja bym na Twoim miejscu umówiła się do gina, żeby nie przedłużać jeszcze bardziej tego cyklu, nawet gdybyś była w ciąży to luteina czy duphaston nie zaszkodzą.

10 lata 10 miesiąc temu #886317 przez Asiaa
Monique, 6dc to może wcale nie tak późno. W ulotce napisali by brać od 5 do 9dc (od 3dc w przypadku wczesnych owulacji)
Przez to ze @ ze mną pogrywala to sama dokładnie nie wiem w którym dc jestem :/ jak w piątek zajechalam dr podpytac, to juz jej nie było :/

Widać ze na forum weekendowa a cisza ;)

10 lata 10 miesiąc temu #886323 przez Agnilla
ej ja Was czytam, ale kurde nie wiem jak pomoc. Ada, musisz tez brac pod uwage, ze jajka byly, sluz byl, ale do owu nie doszlo.
testujcie laski, a jak nie to do lekarza. i ofc naklamac, ze testy wychodza negatywne dluzej niz 3 miechy ;) bo kazda z nas ma prawo miec cykl bezowulacyjny i po 1 miesiacu testowania lekarz moze olac...moj tak chcial, ale ja naklamalam :D

10 lata 10 miesiąc temu #886326 przez gwiazdka2014
dziewczyny, dziś jakiś kundel rzucił mi się na Pixa wiec go szybko podniosłam (14kg) i oddałam Michałowi kilka sekund chyba nic się nie stało Antkowi co ???

10 lata 10 miesiąc temu #886333 przez ann-sunshine
Ale sie macie dziewczyny z tymi testami, temperaturami i cyklami. Same zagadki. Oby cos pozytywnego wam sie z tych czarow wyklulo.

Gwiazdka spokojnie. To jednorazowe dzwigniecie nic nie zrobi. Nie bede liczyc ile razy podnosze Marte dziennie (13 kg).

Dobrej nocy

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #886358 przez meli1990
Dzień dobry. na polu buro i ponuro. ja wstałam i nadal mnie brzuch boli 5 lub 6 dzień a mam dziś 34 dc, temp 36,8 nadal. narazie nie widać @ na horyzoncie i mam nadzieję ze się jednak nie pojawi

10 lata 10 miesiąc temu #886371 przez Agnilla
Dzien dobry :)
Gwiazdka ja wczoraj podnosilam mojego blizniaka, taka pchła mała, ale te 13 kg pewnie ma, nie wymyslaj, bo juz Cie chcialam pochwalic, zes przestala panikowac a Ty znowu z czyms wyskakujesz ;) Ty lepiej pomysl, jak sie seksisz, czy to sie malemu podoba :P
Ann, my to chyba zapomnialysmy, jakie klocki z naszymi testami wychodzily :) tu byly maliny, tam nie, Ferri to i groszki i 3 kreski miala pamietasz? :P
cierpliwosci laski :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #886385 przez aggi
Dzień dobry ;* Witam się obżarta pełna wypchana i co tylko. Taka jestem i tak się czuję :P Dziecia wczoraj wypieściłam na jego święto ;> Pączki, lody, pizza na wieczór ! przeholowałam ;/ dzisiaj muszę to rozchodzić jakoś.. chyba pokrzątam się po domu, posprzątam, porobię.. bo nawet leżeć nie umiem, czuję się jakbym drugiego bobasa połknęła ;/

Pinezka nic nie zaszkodzi się do gina zapisać skoro tak cykl zwariował..

Ale się tu testowo zrobiło :D

gwiazda ten wyszczekany maluch tyle waży ? szok :P napewno nic się nie stało ;)

Testujące dziewczyny nie łamcie się stres też Wam może @ opóźniać.. ja zawsze cykle miałam 31-32 dni a w październiku mi się cykl 40 dniowy trafił :/ nie wiadomo dlaczego. Ale następny listopadowy już się uspokoił i trwa do dziś :P także różne cuda wychodzą nieraz, a szczególnie po antykach.. A do ginka zawsze możecie iśc i tak jak Agni mówi nakłamać że dłużej niż X czasu się staracie i testy robicie - wtedy lekarz pomoże, bo jak powiecie że dopiero zaczynacie to Was zwyczajnie oleje ;) oby Wam te testy i cuda coś pozytywnego przyniosły :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka