BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 6 miesiąc temu #893007 przez majka1987gnoWlkp
ann mam 2x dziennie po 1 tabletce sorbifer durules skład : 100 mg Fe+ 60 mg [100 mg Fe (w postaci 320 mg żelaza siarczanu bezwodnego) +60 mg] cokolwiek to znaczy :D mam nadzieję że to jeszcze nie dużo :/
Agni wiesz mnie nie chodzi o dupne sprawy ;) tylko o to czy zawsze będzie źle ?? zastanawiam się czy już troszeczkę zmieniać diete......... na bogatszą w błonnik i owoce wspomagające perystaltyke jelit :) żeby się nie męczyć po 2 dni czy 3 bez dwójki :)

[/url [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #893015 przez ann-sunshine
Majka to juz dosc duza fawka i pierwsze dni moga byc kiepskie. Dobra dieta nie zaszkodzi. Mnie bylo najgorzej po porodzie jak dali mi konska dawke i plynna diete. Pierwszy pobyt w wc po szyciu i przy takich atrakcjach do najmilszych nie nalezal

10 lata 6 miesiąc temu #893025 przez betka81
Cześć "prawie niedzielnie"
czuję jakby była niedziela, Kościół zaliczony a później grill u rodziców na działeczce :laugh:

Ann też nie znoszę dni jak nie można z dzieciami wyjść bo świra dostaję a one chyba też jak cały dzień w domu....

Ulcia nie da się nie stresować :( chciałabym aby się wszystko udało tak po mojemu...i jeszcze trafić w odpowiedni dzień...

Agni ale Ty cudeńka wyprawiasz z tych groszków..

Majka córcia rzeczywiście duuuuuża o ile dobrze ją zmierzyli...ale jak druga ciąża to niekoniecznie CC...
moja była cały czas ułożona pośladkowo w nocy przed porodem się przekręciła i to serio bo 3 września o 19 miałam USG i była dupcia na dole a rodziłam 8.25 rano 4 września główką..więc da się, jak nie jak tak!
A mój lekarz powiedział, że i tak rodzimy SN bo to poród gorszy dla dziecka a dla mnie podobno niewielka różnica...no ciekawa jestem

A to mój dzisiejszy test owulkowy o ile będzie widać
Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893029 przez mesy
gwiazdka przeciez angi to tez taki wredziol jak ja :P lepiej napisz ktora bransoletke od niej chcesz a nie slodzisz jej tu na forum hahaha

majka ja biore zelazo 2x1 ....zaczelam przez tydzien od dawki 1x1 i pilam raz dziennie syropek lactulosum i nie mialam problemu :P pozniej zwiekszylam dawke zelaza na 2x1 tak jak powinnam brac :P

syrop mi lekarz polecil ... mowil , żee po kazdym posilku moge go sobie lyknav , ale mi raz dziennie wystarczalo ;)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893031 przez Ada2424
Bry :) jaka u Was pogoda? U nas w sam raz, słoneczko świeci lekki wiaterek nie jest za zimno ani za gorąco :) taką pogodę właśnie lubie ;) jak spędzacie dzisiejszy dzień? Ja już zupke ugotowałam i zabieram się za chwilke za ciasto drożdżowe z truskawkami i rabarbarem :silly: Mężu z tata już zaczeli robote w pokoju. Termometr w końcu wczoraj wysłali, coś w allegro się zablokowało i jak napisałam do nich to coś tam zrobili i wpłynęła wpłata do sprzedającego po 6 dniach, masakra jakaś, może jutro już będe miała albo w poniedziałek. Dziewczyny a nie zepsuje mi to wykresu jak teraz mierze z jednym miejscem po przecinku i zaczne z dwoma miejscami? Owulke normalnie pokaże?

Betka piękne maliny :) mam nadzieję, że ja za kilka dni też je w końcu zobaczę :)

Miłego dnia! :kiss:

Edit u mnie na tescie owu pojawila sie druga kreska- bladzinka oby w tym miesiacu prawdziwe maliny były :)

Agni pokoik Poli piękny! A te literki mnie oczarowały ! Gdzie je kupiłaś, daj namiary na przyszłość będę miała ;) kiedyś w gazecie takie właśnie widziałam, bardzo mi się to podoba :)

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #893039 przez monique1983
Betka - piękne maliny :) fajnie, że suwaczek dodałaś :)

A ja wczoraj byłam na grillu, ale kurka noce jeszcze chłodne, wróciłam o 2:00, a pospałam do 10:00 :woohoo: już nie pamiętam kiedy spałam ostatnio do tej godziny. Chyba obiad będę dzisiaj na kolację robić ;)

Agni - rzuć no tutaj ten link do lipcówek do strony gdzie dałaś to zdjęcie, bo nie chce mi się szukać :P

Ula, Ferri - może na te wrażliwe zęby spróbujcie pasty Elmex tej zielonej do wrażliwych zębów i płyn z tej samej serii.

Chudzinka - jak tam wrócił kot?
Podziękowania: ulka1983

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893060 przez ann-sunshine
Betka ale maliny śliczne.

Ada jak termometr przyjdzie to zmierz jednym i drugim pod pacha. Jak wyjdzie podobnie to zamien. A jak będą odbiegać to dokończ cykl starym

10 lata 6 miesiąc temu #893063 przez Ada2424
Monique jak u Ciebie na foryzoncie? ;)

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #893065 przez monique1983
Ada - brzuch mnie pobolewa od kilku dni, na dniach powinnam dostać @, także się wszystko wyjaśni niedługo :)

10 lata 6 miesiąc temu #893066 przez gwiazdka2014
Beata maliny jak ta la la :P

U nas taka średnia podoba, słonka nie ma, wieje ... ale idziemy na spacer z psiakiem :)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893078 przez julka
Ula, na początku przykrywałam ten narożnik dwoma białymi kocykami z Ikei ;) ale przestałam po kilku miesiacach, bo zjezdzaly ciagle i brudzily sie. A sama skora sie az tak nie brudzi. Ale my tam długopisami i mazakami nie działamy, jak Gwiazda, to nie wiem. No i do gołych ud się przykleja wiosną i latem, a zimą jest zimna, mało przytulna... wtedy kocyk wraca ;)
Ula, a to Ty już nakaz leżenia masz zdjęty, że szalejesz kulinarnie?

Mój mąż zrobił dziś ogórkową :D Dwa razy w poszukiwaniu sklepu otwartego chodziliśmy, geniusze - raz po ziemniaki, a drugi raz po smietane :) Ale jest, pyszna wyszła, taką miałam zachciankę na kwaśne :)

Gwiazdka, o matko, ta kanapa teściówki Twej to jakaż z kosmosu jest... ja bym takiej darmo nie chciała :evil: :whistle:

Majka, po żelazie raczej na 95% CIę dopadną zaparcia, więc kup sobie Lactulosze (lub Duphalac owocowy, nie jest tak obleśny w smaku ;) ) zawczasu... Mi tylko to pomaga, a jem codziennie owsiankę ze śliwakmi i jabłkiem - i bez laktulozy nic.... a mam małą dawkę Fe.

Betka, ale malina! Jedziesz! :woohoo: :woohoo: :woohoo: :evil: :evil: :evil:

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893079 przez Pinezka
Agni - wyslalam ci zaproszenie na fejsie ;) Sliczne te kulkowe bransoletki :) Ja bym byla zainteresowana tak trzema-czterema sztukami w roznych odcieniach zieleni i niebieskiego, jesli jest mozliwe :side: Mietowy, blekitny, morski, turkusowy czy co tam ci do glowy przyjdzie lub bedziesz mogla zrobic, szary tez jest sliczny. I bez zadnych zawieszek, ewentualnie cos malutkiego :) Dasz mi znac, czy bedziesz w stanie je zrobic?

Betka - sliczne maliny, wow :D

Ja dziewczyny juz wymiekam, 55 dc, czuje sie coraz gorzej, a @ nie ma. Brzuch boli, cycki bola, niedobrze mi, temp caly czas wysoka i chyba jutro znowu profilaktycznie test ciazowy zrobie. W 37 dc, ze dwa dni przed braniem tego progesteronu byl seksik, myslicie, ze moglo do ewentualnej niespodziewanej owulacji i zaplodnienia dojsc? A moze to dzialanie tego progesteronu tak sie na mnie odbija?

10 lata 6 miesiąc temu #893080 przez Asiaa
Mam chyba jakąś alergię nabytą, bo od popołudnia tylko kicham i kicham, oczy mi łzawią, a nos to niedługo mi chyba odpadnie od smarkania :dry: :(

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893085 przez Agnilla
huhu Pinezka, ale coś za coś :lol: kiedy mogę do Ciebie na wakacje przyjechać? :lol: zabiorę Polę, to się pobawi z Waszym dzieciem, więc szybko do roboty :)
w domu mam na pewno bransoletkę z jadeitów miętowych, troche wywiozłam do znajomej, wiec musialabym skombinowac foto i zobaczyc co tam u niej jeszcze zostalo i dam znac ok? Ewentualnie moge zobaczyc co ma producent i bysmy musialy tak do niedzieli zdecydowac co zamowic. Z ta Twoja @ to niezle sie dzieje. az tyle dni to ja nigdy nie miałam moof tak, ale u niej to było normalne. Swoją drogą po porodzie moge od Was zabrac wszystkie dlugaśne cykle, kcecie? :)
Asiaa a masz jakies leki, zeby wziac?
Mesy, w przyrodzie musi byc równowaga, ktoś musi być wredny, zeby pipka mógł byc ktoś ;) i tak jesteś wredniejsza ode mnie ;)
ej jak zaraz urodze to wcale nie z powodu tego, że duzo robię, tylko dlatego, ze mnie maz wyprowadzi z rownowagi, kuwa no obzera pazury :ohmy: no uj mnie strzeli zaraz :angry: dzis mu mowie, ze termin proodu wg OM to 5 lipca, ale to o niczym nie swiadczy bo wg ostatniego usg z pomiarow mlodej wyszlo, ze mam termin na 23.06...patrzy w kalendarz..."chyba oszalałas" :lol:
Monique www.zapytajpolozna.pl/forum/przysz%C5%82...14?start=6525#892899 , Ada a literki kupiła tutaj , bo to Ada pytala czy kto? :lol: koko-handmade.blogspot.com/p/blog-page.html
pokaze Wam foto, ale jeszcze nie obrobione a taki jest plan.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 6 miesiąc temu #893087 przez Ada2424
Pinezka faktycznie szaleje ten Twój cykl strasznie...mi też się nigdy taki długi raczej nie zdarzył bynajmniej nie pamiętam, a test nie zaszkodzi zrobić ;)

Agni zarażaj mnie tym swoim brzuszkiem! :) dziękuję za namiary, zapisze je sobie :)

[/url] [/url]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka