BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 3 miesiąc temu #927886 przez Anabelle
Ja bym chciała wiedzieć jaka płeć, żeby już się nastawić i móc zwracać się do brzuszka w konkretny sposób, ale to czy dziewczynka czy chłopczyk to mi obojętne. Najważniejsze, żeby zdrowe było.
Meli ty chyba rozczarowana troszkę, albo takie sprawiasz wrażenie, ale tyle miesięcy się nie udawało z zajściem w ciąże u was- czy to naprawde takie złe że nie bedzie dziewczynki?
Zresztą ;)
Co będzie to już dawno temu tatuś postanowił tylko mamie nie zdradził :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #927887 przez Ada2424
Ula a to za darmo we wszystkich laboratoriach jest ? U mnie w okolicy tylko jedno laboratorium musiałabym zapytać czy robią :whistle:

Mi też jest obojętne jaka płeć.

[/url] [/url]

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #927905 przez ulka1983
Ada to trzeba w centrum krwiodawstwa zrobić a nie w zwykłym laboratorium ale warto się poświęcić :)

10 lata 3 miesiąc temu #927927 przez moofka
Ulka to jak dziewczynka to Marcelina Oliwia ;) Ksawera już trochę gorzej brzmi :P

Julka nie ma nie rodzę bo my wszystkie czekamy :woohoo:

10 lata 3 miesiąc temu #927949 przez gosia28
zoi pewnie urodziła, ale czytam od początku :cheer:

ja mam już tylko ślady po dziurkach w pępku

Agni ale laleczka z Poli :kiss:

aggi świetnie wyglądasz tylko coś Ci głowę odcięło :P
a Maks cudowny taki ululany, śpi jak aniołek :)

moof niech się spełnią amen :)

Chudzinka nie gadaj, że małpiszon przyszedł :evil:
a z moim P. mam podobnie i też ja zawsze wiem co gdzie jest :lol:

Domiśśś fajnie, że wpadasz, super oczy ma Radek :)
to pewnie na rehabilitacje z nim chodzisz?

sie ma Ela, życzę powodzenia w staraniach

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

aaaa jest i Patryk :kiss:

zoi gratki gratki i jeszcze raz gratki :kiss: :kiss: :kiss:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 3 miesiąc temu #927955 przez Pinezka
Zoi - gratulacje :)

Ella - witaj :)

Gwiazdka - co u Antka?

Meli - kostka masla, ale sie usmialam :lol:

Ferri - gdzie jestes?

Ja mam bardzo twarda wode i przy wszystkich srodkach, ktorych uzywam, wciaz sie zdarza, ze jakies biale plamki sie pojawiaja :dry: Mam ochote zaprosic do siebie tych specow od reklam w stylu "nasz srodek domywa absolutnie wszystko i jesli nie da rady, zwrocimy ci pieniadze" ;)

Dzis kolezanka z pracy mi torbe ubran ciazowych przyniosla i super, bo najwyrazniej ten sam rozmiar mamy :woohoo: 5 par spodni, spodniczke dzinsowa i 3 bluzki :) Cos tam sobie ewentualnie dokupie, ale i tak zaoszczedze krocie ;) I tak dochodze do wniosku, ze te ciazowe spodnie sa znacznie wygodniejsze od normalnych :side: odpada odwieczny problem waleczka nad paskiem ;)

10 lata 3 miesiąc temu #927971 przez mesy
ulka jak zrobie zdjecie w kolysce to wstawie ;) generalnie mlody tylko w niej spi w nocy ;)

macie ciotki dziuba :blush:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 3 miesiąc temu #927991 przez ann-sunshine
Jestem pół przytomna więc jak coś ominę to przepraszam.

Ula czyli na takie trochę nietypowe imiona stawiacie. Mój brat chciał żeby marta marceliną była ale pn akurat nie miał prawa wyboru.

Pinezka fajnie udało się tobie z tymi ciuchami. W spodniach ciazowych do tej pory chodzę bo nie mieszcze się w żadne inne jakie mam.

Ada wspolczuje. Chyba cie przeziebienie rozklada. Prenalen czosnek sok malinowy i może się wyratujesz

Ja mam indedit hotpoint i uzywam z lidla i rossmanna. Do tego sól i nablyszczacz rossmannowskie. A nalot choć uważam ze to nie nalot a wytarte jest, mam tylko na miseczkach z brązowego arkoroka czy jak to sie pisze.

Na dobranoc historia o martuli. Potknela sie w ciemnym pokoju o porozstawiane zabawki. Sama tam poszla wiec nikt nie widzial zdarzenia. Huk potem płacz. Biegne i przytulam i pytam gdzie się uderzyła a ona wyciąga rękę i palcem pokazuje futryne drzwi. Pytam gdzie Martusia się uderzyła a ta dalej uparcie pokazuje futryne. Sama znalazlam śliwę jak węgierka na czole. Biedulka. A za kilka dni miały być zdjecia w żłobku

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #927992 przez ann-sunshine
Coś mam dziś szczęście do pierwszych postow na stronie

Edit jednak mesy pierwszy post. Dziubka juz widzialam na fb. Caluśny

Coś moja młodsza dziś chyba skok rozwojowy miała. Gapi się z uwagą na wszystko i chyba pierwsze dźwięki poza płaczem wydaje. Tylko dogadać nijak się z nią nie mogłam. Właśnie zasypia u mnie na kokanach

10 lata 3 miesiąc temu #927997 przez Anabelle
Twardość wody na pewno jest ważna. Nas sie zmywarka pytała jaką mamy twardość, żeby dozowac odpowiednią ilość soli. Na szczeście my teraz mieszkamy pod krakowem, nie mamy wody z krakowa więc troche lepiej ;)

Julka ty możesz nie rodzić ;P Wojtek sam światełko w tunelu do wyjścia znajdzie :P Będzie dobrze ;* Raz dwa i po strachu :)

10 lata 3 miesiąc temu #927999 przez martyna_z
O zmywarkach i środkach kiedyś odbyłam długaśną rozmowę ze sprzedawcą "chemii z niemiec". Powiedział że generealnie to sól (jak woda twarda a u nas taka jest), nabłyszczacz i tabletka. Bez znaczenia jakiej firmy, bo z jego doświadczenia nawet te najtańsze działają. Tylko w zmywarkach ustawia się pobór soli i nabłyszczacza i dopasowuje się to do wody i indywidualnych preferencji :) Trzeba sobie w instrukcji doczytać bo zwykle ustawienia fabryczne są niższe niż potrzebne.
A i nie wszystkie naczynia sie nadają do zmywarek, ja ostatnio włożyłam pojemniczek plastikowy i mi pękł w zmywarce, mimo że inne plastiki się ładnie myją. Ale u mnei takie akcje rodzinne, babcia postawiła na gazie ceramiczny talerzyk bo coś na nim chciała podgrzać ( nie musze dodować że pękł?) a mam włożyła do piekarnika naczynie przeznaczone do mikrofali, topiony plastki strasznie śmierdzi ;) stwierdziła że nie pomyślała, bo w mikrofali też się grzeje a przecież nie topi :)

Ada dużo zdrówka, ja jak czuję że mnie rozkłada to smaruję sie Amolem, nie wiem czy dla ciężarnych wskazany bo to dużo olejków, ale napewno warto się wygrzewać.

Ann może czymś posmarować żeby śliwa szybciej zeszła? Albo ją upudrujesz do zdjęć ;)

10 lata 3 miesiąc temu #928007 przez ann-sunshine
Martyna posmarowalam bo kilka tygodni temu nabylam stosowna masc gdyz moje dziecko zaczelo rozrabiac biegac i ogolnie sprawdzac granice wytrzymalosci swojego ciala i maminych nerwów :ohmy:

O tak amolem zawsze smaruje szyje jak boli mnie gardlo i owijam szalikiem. Natali nawet przy karmieniu zapach nie przeszkadzal

10 lata 3 miesiąc temu #928043 przez zoi

10 lata 3 miesiąc temu #928045 przez majka1987gnoWlkp
Zoi to pięknie z tym karmieniem... Byle tak dalej....
A życie szpitalne jest do dupy.... U nas było to wszystko co u Ciebie plus dodatkowo remont oddziału... Wiercenie, kucie... Faceci obcy w te i na zad chodzili... A sąsiadka z łóżka obok po cc tak zmęczona ze nie słyszała jak jej Wiki płacze.....
Także szybkiego powrotu do domku życzę ;-)
A gwiazda się nie odzywa.... Juz się martwię..... Pewnie nie ja jedna.....

[/url [/url]

10 lata 3 miesiąc temu #928058 przez ann-sunshine
Bry

Zoi oby tak dalej i trzymam kciuki za szybki powrót do domu

A ja mam dziś dobrze tylko trzymajcie kciuki żeby nie padało bo umowilam się z mamą że zabierze małą na spacer a ja idę spać :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka