- Otrzymane podziękowania: 153
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
Jestem mamą 14 miesięcznego Władka, udzielam się dość często na forum, ale na innych wątkach... zaczęliśmy się z mężem starać o rodzeństwo dla małego, po diagnozie, że coś jest nie halo z moimi hormonami... w listopadzie/grudniu moja @ wariowała... ale to nie o tym chciałam pisać...
Zostało mi przepisane estrofem+duphaston... dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej u gin z wynikami hormon. z krwi... i wstępna diagnoza-> PCOS, w najgorszej postaci XD... byłam tak oszołomiona, że wow... no nic... moja gin ( do której chodzę już 2 lata, chodziłam do niej w pierwszej ciąży) potraktowała mnie ogólnie, jak powietrze... mam przyjść do kontroli za 3 miesiące, nie odstawiając leków, po 2 pełnych cyklach w sumie... nie robiła mi nawet USG...
Stwierdziła to jedynie po LH i FSH... gdzie LH miałam jakieś 13, a FSH 7,35... z tymże teraz proszę o info... w jakim dniu cyklu takie badania miałyście wykonywane... bo ja w 13-14 dc... nie orientuje się w ogóle w takowych badaniach, ale jak wyczytałam w internecie te wyniki są jak najbardziej PRAWIDŁOWE....
Wiem, że niektóre z Was długo sie starają o maluszki, lub starały się i na pewno, któraś z Was ogarnia temat tych badań...
Nooo tak na koniec jeśli mogę to chciałabym dołączyć do Was staraczek ... i proszę o linka do sprawdzonych testów owu na allegro
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sandruska1995
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mamy siebie, mamy wszystko
- Otrzymane podziękowania: 77
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 258
Zancik trzymam kciuki za wizytę i pamiętaj o fotce dla nas
Monique ja w szpitalu podawalam tylko przychodnię dla dziecka, lekarza później w deklaracji mąż wpisywał już na miejscu. O nic w tej przychodni nie pytalismy. Położną miałam wybraną wcześniej bo poznalam ją leżąc na patologii ale ona akurat też w tej przychodni pracuje a ten gbs to chyba tylko przy SN ma znaczenie, ale zawsze lepiej mieć wynik niż nie mieć
Nie wiem która zaczęła temat z gilami ale mój mąż gili nie wyciąga bo mówi że to okropne najgorsza kupa go nie rusza tak jak gluty
Mesy Patrycja rządzi
Pinezka jeszcze parę tygodni i będziesz dziecia oglądać ile tylko zechcesz
NatB witamy witamy, ja w ciąży podczytywalam listopadowki żeby wiedzieć co mnie czeka ale potem zescie zamilkły.... Z badaniami to chyba najlepiej pomoglby Ci Jureczek ale baaaardzo rzadko teraz do nas zagląda ja testy owu miałam z zieloną końcówką i tyle mogę pomóc bo kupowalam je starajac sie o Zośke a to dawno było
A my dzisiaj byliśmy na szczepieniu, moja kruszyna waży 9385g była u nas dzisiaj niania na 3h zaprzyjazniac się z Zośką, ja już w pon wracam do pracy chyba umrę.... Oby Zośka zniosła to lepiej niz ja
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Grudnióweczki też podczytywałam, w razie wu gdybyś miała pytania pisz śmiało
Co do niani spokojnie da radę Twoja Zosia, małego wozimy do niani i akurat u nas zdaje egzamin ... chociaż rozłąka z nim jest mega ciężka
Testy z zieloną końcówką? a jakie to?... na prawdę jestem zielona w tym temacie
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Co do testow to z zielona badz niebieska koncowka takie tanie z allegro za zl za sztuke i od razu tak ze 30 chociaz zeby caly cykl od @ do @ przetestowac.
Mesy ale masz fajowa lekarke. Tez chce taka. Zreszta kazdej z nas by sie taka przydala coby mezowie uslyszeli ze zona ma miec wychodne.
Moof wlasnie mialam pytac kiedy ten dzien bo kojarzylam ze w styczniu. Nie bede cie robic w konia. Pierwszy tydzien to bedzie katorga dla ciebie. Zoska pewnie mniej sie przejmie tym ze mama pracuje. Badz dzielna i nie dzwon ci 5 minut do niani.
- Patikierc
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 13
Sandruska1995-to może jednak ciaza? Może lepiej kup test w pierwszej lepszej aptece. Bo to coś nie tak.
Jezu to czekanie na owulacje a potem na @ albo na dwie kreski.. Jak mnie to nauczy cierpliwości
Naszczescie juz po pracy w łóżeczku.
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja @ ma przyjsc hmm za 8 dni... zobaczymy, co z tego wyjdzie..Patikierc a Ty kiedy testujesz?...
ann uderze z tym pytaniem do staraczek... moze ktores z nich tam co nieco wiedza dzieki
- Sandruska1995
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Heee napisałam że zielona końcówka a nie napisałam że z allegro no cóż starość nie radość
Ann mam plan
- Sandruska1995
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- joanna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 83
Bry wieczór! Z godzinkę temu wróćiłąm z pracy ale musiałam tu zajrzeć co u was
MILUNIAA kochaniutka nie martw się, poczekaj troszkę jeszcze i nie przejmuj się ile się starasz, ja od kwietnia się z mężem staram i się nie poddaję :* bądź silna i cierpliwa :*
ZANCIK jak już będziesz po usg to napisz jak wrażenia :*
ADA tak teraz patrzę i dużo do rozwiązania to ci nie zostało hi hi
monique mamuśka ty też nie długo będziesz miała przy sobie swą kruszynę :*
Dobranoc kobietki :*
- Sandruska1995
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
ale mnie jajoooo łupie brrrrrr boli!
Maksior rozrabiaka na macie to matka ma chwilę na kawę
mesy co kraj to obyczaj heheh. hahahaa na solarium faktycznie słońce jak ta lala Mogła Ci wczasy w Egipcie zasponsorować śliczna kluseczka :* My też za rok na sanki
Pinezka 2200 fajna waga.. malutki najważniejsze że wsio OK
Sandruska albo grypa żołądkowa albo za bardzo się nakręcasz bo na takie objawy -sory że to powiem -to zdecydowanie za wcześnie chyba
natB niestety nie pomogę w kwestii tych badań ale trzymam kciuki ja testy owu miałam z niebieską końcówką - teraz mój 'test' leży na macie i się bawi Teraz znów kupiłam te same : allegro.pl/50szt-1-ciiazowy-testy-owulac...jny-i4837839601.html
moof ooo niania to poważna sprawa ! gdzie ją znalazłaś? Ja bym się bała zostawić młodego z kimś chyba .. przeraża mnie to
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zośka wstała o 8 i szaleje, teraz buduje z klocków i wygłasza przemówienie uwaga cytuję: blablabla memememe a dziuuu dziaaadzia bumdziao a bababa
Idę po śniadanie i czekam na jakieś meldunki
OOo aggi wyprzedzilas mnie nianię mam z polecenia, takiej "z ulicy" to bym się bała znaczy i tak się boję ale trochę mniej