BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 11 miesiąc temu #954462 przez moofka
Julka ale Ty dopiero co wrocilaś i fajnie było :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #954464 przez moofka
Buehehe who cares :P nas masz nie zostawiać, kto inny nazwie mnie starą dupą :P

9 lata 11 miesiąc temu #954477 przez ann-sunshine
Julka dzieki za sokowirowki. Zagladaj do nas choc czasem i choc in koguto ;-)

Monique polecam date 12.02. ladna jest i fajowe dzieci :-)

Majka a to pociazowo tak źle się czujesz czy inne sprawy się nakładają?

Joanna nowa absorbujaca praca dobra jest.

Kaszel u Nati jakby mniejszy

Witam najnowsze testowiczki.

Moof nie ty jedna stara dupa tu jestes. Mam wrażenie ze zahaczam o prehistorie

9 lata 11 miesiąc temu #954480 przez Patikierc
Dzień dobry.
Ja już po rannym spacerze z psem spać nie moge.A w dodatku wkurzona bo mąż ma chyba okres haha. :laugh:

Też bym chciała celować właśnie w chłopca czyli trzeba przed owulacją.Dobrze wiedzieć bo już myślałam że to tylko takie gadanie.No to trzeba teraz czekać na te dni.Troche się boje co to bedzie bo jestem po antykoncepcji i coś mam okres róznie.Najpierw był 28dni teraz już myślałam że sie udało to przyszedł w 33dniu:/
I tak myśle czy wogóle mam te dni płodne po antykoncepcji.Miała któraś tak? Bo jak gdzies czytałam to cyrki są podobno potem z dojściem do siebie po anty.

10 cykl starań! Udało się!
Szczęśliwi!

9 lata 11 miesiąc temu #954481 przez ann-sunshine
Patikierc nie ma reguły, jedne dziewczyny reagują bardzo na anty i potem długie miesiące dochodzą do siebie, a inne w miarę szybko. Opinie też są różne. Jedni lekarze twierdzą że w 3 miesiącach po odstawieniu najłatwiej zajść w ciążę, inni że łatwiej o ciążę mnogą, a jeszcze inni że owulacji może wtedy nie być i że lepiej odczekać 3 miesiące. W każdym tym stwierdzeniu jest pewnie ziarenko prawdy, ale to od konkretnej kobiety zależy. Jak będziesz testować testami owu, to coś tam one ci wyjaśnią

9 lata 11 miesiąc temu #954482 przez MARI
PATIKIERC Ale Ty jesteś ranny ptaszek :laugh: :laugh: .
Najlepiej to zrób obserwacje swojego organizmu zaraz po @ i poświęć testy owu na cały cykl abyś wiedziała kiedy te dni przypadają, bo często po antykoncepcji jest w cały świat, czyli jedna ma zaraz owulację po @, druga pod koniec cyklu, a inna nie ma wcale- to rzadziej ale też tak bywa.

MONIQUE dobrze że wszystko ok po wizycie :) czas powoli się na was zbliża, ale jeszcze troszkę ;)

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #954494 przez Ada2424
Patikierc witaj z tym celowaniem w płeć to różnie to bywa u nas przytulanko było na kilka dni przed owu i w dzień owu i w brzuszku rośnie sobie córeczka Julitka :) u wielu dziewczyn tutaj ta teoria w planowanie płci się nie sprawdziła także raczej z przymrużeniem oka trzeba to brać ;) co do anty my zaczęliśmy się starać zaraz po odstawieniu od razu stosowałam testy owulacyjne przez dwa całe cykle zaraz po @ i w pierwszym cyklu nie miałam wcale owulacji, w drugim cyklu wystąpiła w 17 dniu i właśnie wtedy się udało zajść w ciążę :) mam nadzieje ze troszke rozjasnilam ci sytuacje ;)

[/url] [/url]

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #954496 przez Patikierc
MARI-no ranny ptaszek ze mnie taki ze gdyby nie 2 letnia biszkoptowa suczis o imieniu szanel spala bym do 10 haha ale nie ma to tamto jak budzi z smycza w pysku to trzeba wstać a że mąż wtedy zawsze udaje że spii jak zabity to wstaje :)

ADA2424-taki właśnie mam plan cały cykl zbadać owulacja i zobaczyć co bedzie zaczęłam od 8 dnia cyklu i pojadę do końca. No chyba ze wyjdzie mi w testach owulacja to zadziałam i zobaczę co bedzie.

10 cykl starań! Udało się!
Szczęśliwi!

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #954497 przez Sandruska1995
Hej. Coś czuję jednak że nadchodzi miesiączka, dobrze że przestałam się nastawiać.
A koleś od testów napisał , że zwróci mi kasę . Napisałam że paczkę ma wysłać jeszcze raz a nie kasę , zgodził się dziś wyślę paczkę , a na stronie mi się wyświetla że będzie jutro . - ale bynajmniej jak ich nie mam to mnie nie kusi testowanie :)

9 lata 11 miesiąc temu #954504 przez Chudzinka
Oj, Jula, bo aż pójdę na pazdziernikowki zobaczyć! :-P Nie opuszczaj nas... Albo chociaż odezwij się czasem na Facebooku... Bo my tu ciekawe co u Ciebie.
Moof ja tylko kiedyś wybiórczo czytałam z wiadomo czyjego powodu, ale mam powtórkę z rozrywki :-(
Miłego dnia babeczki, jak u której słonko wyszło jak u mnie, to wystawiać buzię i odganiac zimowe smutki :-*

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #954507 przez monique1983
Hej dziewczyny :) Powiem Wam, że w nocy wierciłam się i kręciłam i budziłam co trochę, chyba wczorajsze wiadomości zadziałały już na psychikę :woohoo:

Majka - trzymaj się Kochana, nie daj się tej depresji :kiss:

Pinezka - nie, nie oszacowali wagi końcowej, ale raczej zawsze mi mówili, że raczej z mniejszych dzieci jest, także mi się wydaję, że więcej niż 3 kg nie będzie, o ile nie poniżej. Koleżanka na diecie cukrzycowej też urodziła niedużego synka 2800g. Wydaje mi się, że u mnie może być podobnie.

Asiaa - no Walentynki raczej w szpitalu mnie czekają ;)

Moof - a wiesz, że rano leżałam sobie w łóżku i o tym samym sobie pomyślałam. Na stronie szpitala wynik niby wymagany, może mimo wszystko w razie czego, gdyby jednak zdarzył się poród naturalny, to trzeba mieć wynik. Ale chyba przy cc to nie ma możliwości zarażenia co?

A właśnie jeszcze odnośnie GBS, nie wiecie czy jak zostanie pobrany posiew to w razie czego można go przetrzymać w lodówce na następny dzień? Bo tak teraz myślę, że ja to wizyty mam zawsze popołudniowe, bo tak moja lekarka przyjmuje, a będę musiała zawieźć ten posiew do laboratorium i nie wiem czy o takiej godzinie mi jeszcze przyjmą.

Ann - mnie 12.02 pasuje 14.02 zresztą też ,no ale zobaczymy jaką datę mi wybiorą ;)

Patikierc - u mnie po odstawieniu anty 3 cykle miałam normalne i myślałam że tak już zostanie. Później okres nie przyszedł i okazało się, że zrobiła się torbiel i brałam luteinę na wchłonięcie. No i już różne zawirowania się zdarzały.

9 lata 11 miesiąc temu #954512 przez zancik
Hey Kochane :)
Ja tak na szybko pózniej Was doczytam ;) W piatek mam wizytę u nowego gina ale się cieszę w końcu bedzie usg :woohoo: :woohoo:
Joanna trzymam kciuki :) u mnie ok coraz lepiej się czuję tylko zaparcia mnie wkurzaja :(
Pati witaj :)
Miłego dzionka Wam życzę Kochane u mnie dziś słonko pięknie świeci :) i gęba się cieszy hahahahah :kiss: :kiss: :kiss:

9 lata 11 miesiąc temu #954517 przez joanna1991
Witajcie kobietki :* ja to w lozku jeszcze leze bo jakos zebrac sie nie moge z niego bo cos zle sie czuje. Od rana mnie cos uciska na zoladek ze mi nie dobrze :\ jeszcze ten bol gardla.... no coz powiem wam ze mi sie tesknilo za wami, musialam znalezc czas zeby napisac tu :*
CHUDZINKA zobaczysz zawita nie dlugo bobasek u ciebie w brzuszku :*
ULA o ile dobrze doczytalam to urodzilas :) moje serdeczne gratulacje :* oby malenstwo zdrowo sie chowalo :*
ADA a ty jak sie czujesz?
ZANCIK widzialas juz na usg swoja kruszynke?
Wiecie chyba ta nowa praca przyszla w odpowiednim momencie bo dzieki niej wrzucilam na luz :)
Pozdrawiam cieplutko :*

9 lata 11 miesiąc temu #954518 przez majka1987gnoWlkp
wszystko mi sie nakłada.... wszystko mnie dobija... sytuacja finansowa.. sytuacja wychowawcza mojej Tosi i to ze nie daje z nia rady... to ze misia nadal nie chce załapac smoka... aktualnie mam ich 11............ to ze ciagle jestem w domu sama... ze wszystko na mojej głowie a jak juz nie jestem sama to słysze spac mi sie chce... zmeczony jestem... to ze nie mam jak wziac prysznica nawet... to ze nie moge usnac... to ze jak usne to nie moge wstac...
po mojej głowie kreca sie CZARNE MYSLI.....
mam jednak swiadomosc problemu i szukam pomocy.....

trzymajta sie dziewczyny.... pieknie zaciazajcie i jeszcze ładniej ródźcie dzieci :*

[/url [/url]

9 lata 11 miesiąc temu #954520 przez Chudzinka
Zancik, no proszę, jakie cudne wieści :-)
No, w zimie słońce to jak cud normalnie... Szkoda, że go tak mało. Dziewczyny, łykać witaminę D, polecenie lekarza macie ;-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka