BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 2 miesiąc temu #958402 przez monique1983
Moof - na życzenie wrzucam fotkę chociaż tak nie bardzo wyszła bo mi się w telefonie aparat zepsuł i takim starym robiłam

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

natB - a dzięki :) pewnie tak będzie jak piszesz :)

Aggi - zdjęcie pokoiku zrobię jak już wszystko będzie stało jak ma być, bo na razie to tak powstawiane, część rzeczy jeszcze w pudełkach :)

W ogóle to witam wszystkie nowe testowiczki i za wszystkie niezmiennie trzymam kciuki :)

Dzisiaj dzwoniłam do szpitala umówić na się wizytę anestezjologiczną i w niedziele jadę.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #958419 przez Asiaa
Ann jestem na etapie czekania ;) za jakiś tydzień powinna być @

Joanna wydaje mi się że te żele nie pomagają zajść w ciążę, ale pomagają w przypadku kiedy jest za mało wilgotno ;) jeżeli ktoś chce stosować takie specyfiki dobrze jest upewnić się iż w żaden sposób nie przeszkadzają żołnierzykom w życiu i ruchliwości ;)

Monique ładny brzuszek :)

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #958423 przez aggi
mam trzy pytania na SZYBKO :D

1. czy furagina wpływa na test owu np fałszuje wyniki?
2. czy kupiłybyście na roczek na prezent rowerek 3w1 w którym można wozić dziecię od 1rż ? potem się go rozkłada na normalny rowerek ;) Mamy z emkiem dylemat chcieliśmy jego chrześniaczce kupić jeździk ale rowerek wydaje nam się praktyczniejszy i na dłużej starczy? jakieś opinie?
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

3. Czy mata piankowa to dobry pomysł dla takiego bobasa jak Maksior żeby się na podłodze bawił? Wiecie na panelach nie chcę go kłaść, koc się ślizga.. matę edukacyjną już ma za małą na brykanie :P Pomyślałam żeby mu piankowe puzzle kupić te duże i niech na tym leży.. twardo, stabilnie, ale też izoluje od zimna.. jakieś sugestie czy dobry pomysł czy nie?
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

wiem żee trochę nie na temat ale będę wdzięczna :)

z góry dzięki za odpowiedzi :)
Załączniki:

10 lata 2 miesiąc temu #958430 przez natB
aggi jestem w miare na czasie, jesli chodzi o prezent roczkowy :P co do takich kosmicznych pojazdow u nas by sie nie sprawdzil, bo Wlad ucieka z kazdych jezdzikow, rowerkow, ale na roczek dostal 2 :P... traktorek Class, urosnie i bedzie na nim smigal i taki, jak sa na salach zabaw wpisz w google taxi little tikes i ten genialnie sie sprawdza :D bo Wlad odkad zaczal chodzic wsiada do niego, wysiada i pcha :D takze zabawa przednia :)... rowerek dostal tez biegowuy i mysle, ze latem jak najbardziej skorzystamy :))
Co do puzzli piankowych, trzeba spojrzec z jakie sa tworzywa, bo niektore sa toksyczne, jak dziecko zacznie je podgryzac :D a u nas to byla zabawa :P... my mielismy z kubusiem puchatkiem z biedronki i sprawdzily sie super :) polecam :)
co do furaginy nie wiem, a masz juz owu :P?
Monique a Ty masz cc? pieknie wygladasz :))

10 lata 2 miesiąc temu #958434 przez natB
w tej taxi jest wkladka dla dziecka, zeby nie wypadlo, jak jest male :) a siedzi.. 8 miesieczny kuzyn Wlada uwielbia byc w tym wozony... wiadomo rowerek super, ale ja akurat z mam, ktore preferuja biegowy :)... moja kumpela miala podobny do tego, co wkleilas, mieszkala w bloku i ciezko jej bylo znosic ten rowerek i mala...musialabys najlepiej zobaczyc go na zywo :)... my mieszkamy w domu jednorodzinnym, wiec latem wystawie wszystkie bryki Wlada na dwor :) niech sobie jezdzi :) Jak go sama posadze na jezdziku to od razu chce zejsc, sam musi chciec...

10 lata 2 miesiąc temu #958443 przez aggi
nat dzięki za wyczerpującą odpowiedz :) my w sumie popatrzelismy na to ze ten rowerek moze posłużyc jako 'spacerówka' dziecko moze sie oprzec wygodnie, są pasy.. a potem mozna to rozmontować na zwykły rower :silly: a jezdzik chcielismy bo naprawde ładne teraz robią.. ale sie wahamy czy rowerek nie bedzie bardziej praktyczny... hmmm . te taxi faktycznie w żłobku widziałam :) tez fajna sprawa. piankowe puzzle chce kupic tylko własnie niewiem jakie myslalam o tych z cyferkami są tanie dość ;) a owu nie mam jeszcze ale się zastanawiam czy furagina psuje testy bo bym sobie siknęła :D właśnie oni mieszkają w domu, mają duże podwórko, park 5 minut od domu :) dlatego pomyslałam ze lepsze cos na pompowanych kołach niż taki plastikowy jeździk..

10 lata 2 miesiąc temu #958455 przez natB
Oby chcial w tym rowerku siedziec :P Wlad za chiny nie da sie posadzic w takim czyms, ale on do nowinek jest strachliwy heh :P... Popatrz, poszukaj i wybierz :)))
Uwazaj na te puzzle, poczyatj opinie najlepiej :) taki, ktore z atestami jakimis :) jest tego full i troche, wiec cos znajdziesz :)
Nam taxi kupili, bo z Wladem jak bylam na sali zabaw, na urodzinach jego kuzynki to nie chcial nam z tego wysiasc :P... dogadaj sie z innymi goscmi, co kupuja, bo u nas 2 prezenty sie powielily XD... mamy 2 zestawy stoliczek+2 krzeselka :P no i 2 jezdziki :P... co prawda mamy duzy dom, planujemy wiecej dzieci, wiec sie nie zmarnuje, no ale :P heh :)

10 lata 2 miesiąc temu #958472 przez Sandruska1995
Poszłam do ginekologa mówię co jest grane , a oni ? przepraszamy ale wszystko zajęte termin zrobili mi na 4 lutego . Eh.. :evil:

10 lata 2 miesiąc temu #958477 przez aggi
nat to dziewczynka ona spokojna i jak się ją posadzi to siedzi i się nie rusza :D no zobaczymy w sumie dużo osób to kupuje, może gdzieś opinie znajdę jakieś :) co do puzzli to też poszukam, napewno coś kupić muszę bo młody matę ma już za małą a na podłodze go nie chcę kłaść. dzięki za info :)

Sandra no tak to czasem bywa, u mnie w mieście z biegu się nigdzie nie dostaniesz, trzeba czekać czasem naprawdę długo nawet prywatnie

10 lata 2 miesiąc temu #958505 przez ulka1983
Hej :) dawno mnie nie było bo od rana Patrycja kombinuje a popołudniami jak ma fazę na spanie to gości przyjmujemy i już tak parę dni z rzędu ;)

Nie doczytałam jeszcze co u was ale ciężko za wami nadążyć B)

Asiaa napisz mi co u ciebie bo nie docztałam a kciuki cały czas trzymam :whistle:

Aggi te puzzle to super sprawa moje dziewczyny mają i świetnie się nimi bawią układają budują domek i różnie kombinują :) i na pewno są ciepłe bo też je razkładaliśmy na podłodze jak dziewczynki się bawiły więc polecam

Może zajrzę do was później B)

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #958513 przez zancik
Ulcia daj nam fote Pati :) :kiss: :kiss: :kiss:
Aggi super,że furagina działa :) Wydaje mi się,że furagina raczej nie wpływa na testy owu ,ale na 100% pewna nie jestem.Moim zdaniem rowerek to extra pomysł ,bardziej praktyczny niz jezdzik tak mi się wydaje. ;) A taka mata to super sprawa ;)
Sandruska musisz jakoś wytrzymać do lutego zleci moment :)
Moniq super brzuś :)

10 lata 2 miesiąc temu #958514 przez zancik
popycham :laugh:

10 lata 2 miesiąc temu #958523 przez ulka1983
Zancik dam fotkę jak tylko na laptopa znajdę czas bo z tabletu piszę :)

10 lata 2 miesiąc temu #958536 przez ann-sunshine
Mesy to super że wykryłaś sprawcę, ja jestem na etapie odstawiania wit d, wymiany materaca. Tfu tfu i chyba podziałało, ale upewnię się jak faktycznie do końca skóra się polepszy

Zancik ciesz się wizytami i podglądaniem ile wlezie bo potem będziesz tęsknić

Aggi mata taka to rewelacja, bardzo dobrze izoluje, u nas Marta lubi obecnie ją układać jak puzzle i pyta się o literki i cyferki co jest co, Nati się po niej turla, a i kot lubi na niej leżeć. Tylko nie łudź się że Mati z maty nie wyjdzie, wyjdzie bo cała w tym frajda

Takiego rowerka nie mamy, Martucha na roczek dostała zwykły biegowy trzykołowy i bardzo go lubiła i nadal lubi choć już za mały, ale po domu jeszcze jeździ

Monique brzuszek niczego sobie, a i stołówka też ;)

Ula wywołałam Cię :woohoo:
Podziękowania: ulka1983, zancik

10 lata 2 miesiąc temu #958556 przez magmus88
Witajcie testowiczki - byłe i teraźniejsze hehe :) Ale naprodukowałyście!!!!!

aggi - co do mierzenia temperatury to pytam czy ktoś próbował i czy faktycznie do "działa"... no u mnie byłby z tym wielki problem ponieważ często pracuję na nocki, śpię różnie.... dlatego też zastanawiam się jak to z tymi moimi testami.... czy one też potrzebują takich rygorystycznych "zasad"?? :unsure: Założyłaś zeszyt na teściki? Ja póki co na luźnych kartach je mocuję.... może faktycznie zeszyt byłby lepszy. Wszystko w jednym miejscu hehe :)

joanna - pytałaś o moje cykle.... nie mogę powiedzieć jednoznacznie. Odkąd pamiętam są bardzo ale to bardzo nieregularne.... potrafiłam nie mieć okresu przez kilka miesięcy.... teraz biorę od kilku cykli luteinę. miałam brać od 16 do 25 dnia cyklu.... wziełam w sumie tylko 9 bo przyszła już @ czyli praktycznie teraz mój cykl miał 24 dni.... B) nie wiem czy się śmiać czy płakać ehhehe. Przynajmniej szybciej zacznę przygodę z testowaniem.... :) myślę nawet, że nastąpi to już jutro :D postaram się też zapisać do lekarza tam na przysżły tydzień.... żebym mogła mu powiedzieć, że już drugi cykl testuje hehe

Chudzinka - nie za bardzo jestem w temacie, ale trzymam kciuki :)

Patikierc - jak tylko będę miała chwilkę to poślę jakąś fotę.... chociaż mi nie chodzi o to czy jest to jakaś filozofia się tak przefarbować tylko, żeby ktoś mnie utwierdził w przekonaniu, że będzie mi pasował taki kolor :) chociaż chyba pozostanę przy rudościach.... tylko nieco jaśniejszych :) Widzę, że masz podobny plan do mnie.... przeczekać ten cykl i zgłosić się do lekarza.... idziesz z NFZtu czy prywatnie?? A tego Spa zazdroszczę z całego serca!!!

Pinezka - podziwiam Cie, że udało Ci się mierzyć temperaturę :) I strasznie Ci zazdroszczę, stanu w którym jesteś :) to musi być piękne uczucie.... odliczać praktycznie już dni ro rozwiązania...

NatB - widzę, że zaliczyłaś chwilę dla siebie :) w końcu mamy muszą ładnie wyglądać! :) co do testowania, też staram się testować o jednej godzinie - przeważnie jest to 19 :) chociaż w zeszłym cyklu miałam takie 2 dni gdzie testowanie było ok północy.... a to wszystko przez imprezki. Jeden dzień urodziny a drugi spotkanie ze znajomymi.... Pisałaś coś zmianie fachu... oczywiście w żartach. A można zapytać gdzie teraz pracujesz?? :) że Cie to tak "przytłacza" hehe. Mnie przytłacza brak jakiegoś stałego grafiku....

aklim88 - Witaj! Też jestem tu nowa :) czyżby 88 to rocznik? W takim razie witaj równolatko :D wiem, ze jest tu więcej dziewczyn z tego rocznika :) widzę, ze dziewczyny już Ci odpowiedziały na pytania.... co do wpadki... pamiętam jak jedna z dziewczyn pisała, że to niesamowita rzecz :D bo zobacz ile tu jest dziewczyn starających się, liczących każdy dzień, testujących i.... NIC. A tu jeden raz, BACH i już! Te to mają szczęście hehehe

monique1983 - trzymam kciuki! Juz nieługo maleństwo będzie z Wami :) Poza tym pięknie wyglądasz :) i brzuszek nie za duży :) super!

Dziewczyny, które zostawiają dzieci z nianiami.... powiem Wam tak... też byłam swojego czasu nianią i dla nas też jest to miłe jak dziecko nie płącze i nie lamentuje przy rozstaniach z rodzicami bo wiemy, że dziecko chętnie z nami zostaje i dobrze "się bawi"... Mama małej też mi zawsze mówiła, że cieszy się, że odbywa się to bez zbędnych lamentów i wie, że jej dziecko jest w dobrych rękach :)

No to chyba nadrobiłam wszystkie zaległości :) Przede mną dziś znowu nocka.... idę zaraz porobić małe porządki i fruuu do pracy :) i tak leci dzień za dniem..... Za tydzień znowu rozmowa o pracę :) idę w sumie z koleżanką hehe. Niech przynajmniej jednej z nas się uda!!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka