BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 7 miesiąc temu #649712 przez Kaś_O
Paulinka większość dziewczyn teraz się zaopatrzyła w testy magiczne od Moof bo ona za pierwszym cyklem się wstrzeliła :) ale w sumie chyba jakiś większych różnic nie ma. Gdzieś tam są daleko podane ;)

Ciężko nie myśleć. ale cały czas mam nadzieję że z maluszką dobrze :P

A z Czarkiem masakra. Temp skoczyła do 39stopni, dzwoniłam na pogotowie bo tutaj przychodnie strasznie wcześnie zamykają i sama nie wiedziałam co robić. Czarek nigdy ale to naprawdę nigdy nie chorował. Jedyną temp jaką miał to była 37,6 więc to nawet nie jest temp. A teraz leżał od godziny bez zapału, temp rosła mimo podania paracetamolu, przysypiał ale budziły go drgawki.. Masakra jakaś. Oczywiście jak zadzwoniłam na pogotowie to się popłakałam prawie. Ale jest chyba lepiej, zimna kąpiel i Czarek znowu biega jak szalony mam nadzieję że temp nie wróci.

Dagnes śliczna fotka :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #649723 przez MoNiaaa
dagnes ale twoja fasolka sie rozni od mojej:) niby 2 tygodnie roznicy a taka zmiana :)

http

]

11 lata 7 miesiąc temu #649890 przez lilijka
Kaś_O napisał:

A z Czarkiem masakra. Temp skoczyła do 39stopni, dzwoniłam na pogotowie bo tutaj przychodnie strasznie wcześnie zamykają i sama nie wiedziałam co robić. Czarek nigdy ale to naprawdę nigdy nie chorował. Jedyną temp jaką miał to była 37,6 więc to nawet nie jest temp. A teraz leżał od godziny bez zapału, temp rosła mimo podania paracetamolu, przysypiał ale budziły go drgawki.. Masakra jakaś. Oczywiście jak zadzwoniłam na pogotowie to się popłakałam prawie. Ale jest chyba lepiej, zimna kąpiel i Czarek znowu biega jak szalony mam nadzieję że temp nie wróci.

Oj bidulinka ten Czaruś :( Dobrze, że mu już lepiej a powiedz wiesz dlaczego mu tak temp skoczyła? I na pogotowiu Ci powiedzieli o tej zimnej kapieli? Dobry pomysł dobrze, że mu pomogło. Dzieci jak są chore to takie wątłe jak bez życia :(

11 lata 7 miesiąc temu #649934 przez moofka
Dagnes śliczna niunia :)

Agi jeśli dobrze pamiętam to miałaś dzisiaj iść się wpychać do lekarza na wizytę, odezwij się kobieto! bo jak nie to karny jeżyk!

11 lata 7 miesiąc temu #650006 przez Kaś_O
Niestety kąpiel starczyła jedynie na 2h poprawy a później temp znowu wzrosła nawet do 40stopni. O kąpieli kiedyś mówiła nam na szkole rodzenia położna. Czarek próbował spać ale miewał dreszcze no i ta temp zmusiła nas do pojechania na izbę przyjęć. Podali mu ibuprofen i o dziwo temp spadła. Ja mu w domu podawałam paracet który w ogóle nie pomagał. Lekarz go zbadał i okazało się że w prawym uchu ma lekką infekcję. Na razie nic z tym nie robią bo powiedział że do 3 dni to może zniknąć samo. A w domu zauważyliśmy że prawą stronę ma cieplejszą i okazało się że to przez ucho. Kazali nam się pokazać w pon u normalnego lekarza. Gorączka wróciła o 6 rano więc szybko podaliśmy ibuprofen i znowu zniknęła. Jak na razie brak gorączki, Czarek wstał dopiero o 10 i teraz już nawet trochę rozrabia jak to on.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 7 miesiąc temu #650070 przez issska1986
Dag, śliczna kruszynka :) ja jakoś znowu co chwila się dowiaduję o kolejnej ciąży kogoś...

Lil, ja się śmiałam ,że pójdę po to clo :) póki co to do jutra jeszcze luteinę łykam i czekam na @, zrobię te testy owu i zobaczę czy mam czy nie, usg na 6 czerwca dopiero mam.... i potem za dwa dni gin...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kaś zdrówka dla Czara :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #650143 przez Agnilla
Ehhh a ja sie musze uporac z sama soba najpierw, dobija mnie to, ze wszystkie zachodza po kolei :( dostalam bromergon, za mc kolejne badanie prolaktyny a za 2 cykle mdz 12 a 14 dniem usg w poszukiwaniu jejeczek :(

zdrowka dla Czaruli, moje blizniaki tez ostatnio goraczkowaly wysoko, ale juz jest ok

11 lata 7 miesiąc temu #650160 przez issska1986
agnilla wiem co czujesz... :(
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #650167 przez Kaś_O
miał 40stopni masakra.

Dziewczyny bez takich myśli, leczycie się i to najważniejsze że do przodu idziecie. Ja wiem że są skrajne przypadki ale nie można myśleć że nas to spotyka. To tak samo jak poronienie, zdarza się ale nie można cały czas myśleć że coś sie stanie.

11 lata 7 miesiąc temu #650365 przez gosia28
Wpadam tylko zameldować, że dziś 31 dc. @ brak, test niby nie z pierwszego sika ale negatywny.

Kaś zdrówka dla Czarusia :kiss:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 7 miesiąc temu #650378 przez ferritka
gosia Gosia, czekaj czekaj... czy to aby nie Ty miałaś od Studentki avatarka wziąć? ( a bo kurczaki zmieniłaś avatarek i ni cholerty nie wiem czy to Ty czy Gosia nasza staraczkowa druga -wybacz )
krosuje jak się uda Tobie ( a coś czuje ,że sie udało, bo nie z pierwszego sika to tak jakby test w ogóle nie był zrobiony :silly: )
a jeśli to Ty miałaś wziąć avatara to ja byłam po Tobie a to znaczy że ja dzisiaj na starego muszę skoczyć B) poza tym zalewa mnie po kolana, nawet myslałam
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
a to płodność moja się odezwała :lol: :lol:

piekną fasolkę widzę :lol: to też dobra wróżba B) B)

mooofka , Ty to wcinaj wcinaj bo Groszek musi mieć siłę :kiss: :kiss: :kiss:

oooo i co ja widzę większe grono nam się za klonowanie wzięło, brawo brawo 3mam kciuki kochanieńkie :kiss: :kiss: :kiss:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 7 miesiąc temu #650431 przez edytaaa
Czeeść...pisałam już gdzieś tam, ale nic się nie dowiedziałam, może Wy będziecie wiedzieć:) zakupiłam niezła pakę testów i już bym chciała zacząć...czy po poronieniu muszę odczekać do pierwszej miesiączki, czy odczekać może dwa trzy cykle, czy jednak mogę już, licząc cykl od poronienia...sama nie wiem, czy to wszystko w organizmie musi się unormować, żeby wyniki nie były"zafałszowane" czy nie...ratunku:)

11 lata 7 miesiąc temu #650434 przez moofka
Ferri ja nie wcinam, ja wpierd..am.... dzisiaj czytałam na głos mężowi o dziewiątym tyg ciąży i tam napisali, że mogę mieć wzmożony apetyt a mój kochany mąż że przecież mam tak od samego początku :angry:

a Ty działaj działaj! jak cieknie po nogach to nie ma na co czekać :P

Agi zobaczysz że za 2 cykle będziesz miała piękne jajucha i wtedy będzie Twoja kolej!

Gosia to ja czekam na test z pierwszego tłoczenia :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650439 przez ann-sunshine
Witam się,

ależ się za wami stęskniłam :kiss:

oznajmiam, że dziś jest mój pierwszy dzień ciąży. Spokojnie, spokojnie, tzn. dostałam małpę i ruszamy ostro do boju :silly:

lecę czytać co tam naskrobałyście

Edyta, a ty o co pytasz? Czy możesz już się starać o dziecko, czy chodzi ci o testowanie testami owulacyjnymi? 1) lepiej odczekać 2) testowanie nie zaszkodzi, przynajmniej będziesz wiedziała co się w organizmie twoim dzieje. A tak w ogóle to witam tu u nas i współczuję straty.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650442 przez ferritka
Edytaaaaaaaaa przykro mi z powodu poronienia...
ale zuch dziewczyna z Ciebie, że tak szybko jesteś na nogach i chcesz działać :kiss: :kiss:

wiesz zazwyczaj lekarze radzą 3 cykle odczekać, właśnie po to aby wszystko sie ładnie "posklejało" .
masz dużo testów- to czad, z tym nie zwlekaj, zrób te 3 miechy z testami, nie starankami , sprawdzisz czy organizm już się uregulował i kiedy mas zowu, a po tych 3 miesiącach niech lecą wióry kochana B) B) B)

Ann kochana no nie ma jak wejść w nowy cykl z takim optymizmem :lol: :lol: :kiss: :kiss: gratki kochana i tak trzymaj a coś czuje i mi w kościach powiedziało, że zaskoczysz jak uszko w barszcz B) :kiss: :kiss: :kiss:

mooofka, ee tam pitolisz, ja dzisiaj kończę pakę chipsów jak się oprysznicuje to se pifo bachne, na rozkołatane nerwy i
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Kuba Maly Kregielek <3

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka