BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 7 miesiąc temu #650510 przez edytaaa
ann-sunshine napisał:

Witam się,

Edyta, a ty o co pytasz? Czy możesz już się starać o dziecko, czy chodzi ci o testowanie testami owulacyjnymi? 1) lepiej odczekać 2) testowanie nie zaszkodzi, przynajmniej będziesz wiedziała co się w organizmie twoim dzieje. A tak w ogóle to witam tu u nas i współczuję straty.

ze staraniem lekarz mi już wcześniej zapowiedział, ze lepiej 3 miesiące czekać, jeszcze po tym wszystkim nie byłam na kontroli (miałam zabieg 2 tygodnie temu), wybieram się po niedzieli - mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze i nie okaże się, że pojawiły się jakieś nowe komplikacje...(ja jak to ja, największa panikara w mieście, naczytałam się o źle przeprowadzonych zabiegach, uszkodzeniach, zrostach.....brrrr)
zastanawiałam się tylko jak to jest z tymi testami, czy np. teraz wynik nie byłby jakiś "lewy", bo coś tam jeszcze w organizmie nie wróciło do normy i też potrzebuje trochę czasu....
a zamiast czekać bezczynnie 3 miesiące (wieczność....)to już bym się czymś zajęła, żeby za dużo nie myśleć...np testowaniem ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #650518 przez edytaaa
ferritka napisał:

Edytaaaaaaaaa przykro mi z powodu poronienia...
ale zuch dziewczyna z Ciebie, że tak szybko jesteś na nogach i chcesz działać :kiss: :kiss:

wiesz zazwyczaj lekarze radzą 3 cykle odczekać, właśnie po to aby wszystko sie ładnie "posklejało" .
masz dużo testów- to czad, z tym nie zwlekaj, zrób te 3 miechy z testami, nie starankami , sprawdzisz czy organizm już się uregulował i kiedy mas zowu, a po tych 3 miesiącach niech lecą wióry kochana B) B) B)

działać chcę, ale się boję jak cholera..........

zrobię tak jak mówisz -:)

11 lata 7 miesiąc temu #650532 przez ferritka
no i dobrze mówisz, testowanie pokaże Ci właśnie czy wszystko wróciło do normy. Sama nie wiem właśnie jakby Ci teraz pokazały testy, możliwe, ze wynik mógłby być błędny, hmmmm no ale wiesz nie zaszkodzi sprawdzić- sprawdź dla nas :blink:
no to odczekaj najbezpieczniej jeden cykl i potem stestuj - to fajna zabawa, czasami tylko wkurza, ale generalnie fajnie jest :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 7 miesiąc temu #650533 przez Agnilla
A ja siedze w bransoletkach I mam wylane. Poszlam sobie dzis na zakupy, kupilam spodnie, sweterek. Aaaa a wczoraj 3 pary trampek. I tak bede stara rura jak urodze to chociaz bede trampacze miala I bransoletki :P
nowym Paniom przypominam, ze na tym forum obowiazuje wkupne w postaci sernika :)
jutro sie wypindrze, moze pana na spacer wyciagne, obiadu nie ugotuje I pelen lajt bo dzis ladnie wysprzatalismy :)
wlasnie powiedzialam mezowi, ze moze 6-7 lipca zajde w ciaze, zajebiscie kuwa. Tak jak ostatnio bylam zdolowana tak teraz jestem wkuwiona oooo
a jeszcze ponoc ten zajebisty bromergon powoduje sometimes schizy, no I auta raczej nie powinnam prowadzic grejt
jak tam nasz chorusek? Jak nie Marta to teraz Czarula, ciocia nilla sie martwi :* :*

11 lata 7 miesiąc temu #650534 przez ann-sunshine
Kasieńka biedny Czaruś ucałuj go, i nie martw się za kilka dni będzie znów szalał jak opętany. A tak w ogóle to możesz podawać paracetamol i ibuprofen na zmianę, jeżeli jest taka potrzeba. Ważne tylko żeby jednego i drugiego nie przekraczać dobowej dawki. A że się denerwujesz i prawie się popłakałaś przy rozmowie z pogotowiem, to normalne. Mimo, że Marta tyle choruje, to za każdym razem tak samo się boję i stresuję.

Agnilla i Isska Kochane mocno mocno Was przytulam i tulę. Tylko się nie załamywać proszę! Wyluzować to i owszem. Słuchać lekarzy też i łykać co tam każą. Tylko nie tracić nadziei. Całuję mocno.

Uuuuuooooo Moniaaaaaa udało się :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Dagnes śliczna foteczka :-) rośnijcie zdrowo.

Młoda superowa tabelka trzymam kciuki za II krechy

Lil Dobrze czytam że ty też CLO dostałaś?

Moof jak ja bym chciała z tego samego powodu co ty zaliczyć prosiaka, jak piszesz.

Kasiulka witaj i powodzenia :-) odzywaj się czasem i pisz co tam u ciebie.

Dojechałam do testu Moni, no i łzy mi pociekły jak beksie jakiejś ze wzruszenia of corse

Moofka pierwsza fota maleństwa, wzruszające :-)

11 lata 7 miesiąc temu #650541 przez gosia28
ferritka napisał:

gosia Gosia, czekaj czekaj... czy to aby nie Ty miałaś od Studentki avatarka wziąć? ( a bo kurczaki zmieniłaś avatarek i ni cholerty nie wiem czy to Ty czy Gosia nasza staraczkowa druga -wybacz )
krosuje jak się uda Tobie ( a coś czuje ,że sie udało, bo nie z pierwszego sika to tak jakby test w ogóle nie był zrobiony :silly: )
a jeśli to Ty miałaś wziąć avatara to ja byłam po Tobie a to znaczy że ja dzisiaj na starego muszę skoczyć B) poza tym zalewa mnie po kolana, nawet myslałam

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
a to płodność moja się odezwała :lol: :lol:

ferri to ja ja, ja miałam przejąć avatarka po studentce, no ale studentka czeka do 20 tego to ja se pomyślałam, że taka ładna myszka też musi być szczęśliwa to se ją użyłam :lol: jak się okaże ten avatarek ty płodnym to też prześlę dalej nie bój żaby :lol:
noo to nie czekaj tylko wskakuj i do boju :lol: :side:

edyta a miałaś badany hormon bhcg po poronieniu? Bo musi spaść do 0 inaczej może Ci fałszować wyniki testów owulacyjnych.

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 7 miesiąc temu #650548 przez ann-sunshine
Agi o nasze maluszki się nie martw, dzieci tak mają że chorują, ciągle to słyszę :dry:
A co masz do daty 6-7 lipca? Każda data dobra na ciążę :P

11 lata 7 miesiąc temu #650555 przez ann-sunshine
gosia28 napisał:

edyta a miałaś badany hormon bhcg po poronieniu? Bo musi spaść do 0 inaczej może Ci fałszować wyniki testów owulacyjnych.

mądre słowa

11 lata 7 miesiąc temu #650558 przez ferritka
Agi ja poluje na pomarańczowe conversy ale ni uja nie mogę utrafić :angry: i też lubie trampy Małpo ;p i też bedę stara na permanentnej diecie :laugh: B) ja mojemu nie mogę powiedzieć kiedy zajdę albo nie zajdę ....ale wiecie co ja podatna jestem na sugestię i pewnie na autosugestię też bedę łykać kwas foliowy wkręcę sobie że to clo i sie w trójpaku sklonuje, no albo w dwupaku B) B)

Gosia, wiedziałam wiedziałam... no to niech mysza przyniesie szczęście mocno mocno za Ciebie Kochana krosuje :kiss: :kiss: :kiss:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 7 miesiąc temu #650584 przez Agnilla
6-7 lipca moze bede miala owulacje zajebiscie co? :P bo w nast cyklu jeszcze jej nie oczekuje, wiec najszybciej pojawi sie w nastepnym nastepnym :/ ferri, ja se kupilam super konwersy nooo za dyche za pare :D zajebista jestem co nie :P biale, bo stare biale juz takie se, granatowe I mietowe :) mam jeszcze szare zeszloroczne :) I jak co tylko szafke na buty poprosze ;)
co do diety to tez mam wylane, do @ a potem se schudne trzy kilosy oooo

11 lata 7 miesiąc temu #650589 przez Dagnes
Heh ja w tym tygodniu też trampki kupiłam:) Granatowe.

Edytka, Gosia ma rację że poziom HGC musi ci spaść. Ja po miesiącu od zabiegu miałam 19 jednostek. Na wizycie kontrolnej po 1 @ miałam na USG widoczną owulkę i lekarz powiedział że jak się zaskoczy w tym cyklu to widocznie organizm jest na to gotowy. Jednak przez 3 cykle nie udało się. Mogło tak być, że nawet jak doszło do zapłodnienia, to endometrium nie było wystarczająco zregenerowane by jajo się zagnieździło.

Wiktoria

11 lata 7 miesiąc temu #650592 przez ferritka
weź, ja znam już kilka lasek takich co miały wyebane i se zaskoczyły ;p jesteś na ostatniej prostej :lol:
ja mam różowe - Ty chyba mi na mózg padło, że se kupiłam taki kolor :S
kiedyś kupiłam trampki u ouchana i mnie tak popaliły, że musiałam w laczkach popytalać :dry: :dry: :dry:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 7 miesiąc temu #650596 przez gosia28
Agi 6-7 lipca to jest bardzo dobry czas na ciążę, to masz malucha na wiosnę, nie fajnie?

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 7 miesiąc temu #650607 przez Agnilla
Rozowe tez byly I chyba zolte :P a conversy bym chciala niebieskie, ale takie zywe I za kostkie ;)
Gos albo rodze w styczniu albo w marcu, luty zaciskam zwieracze, bo tesciowa z lutego ollll nolll ;)

11 lata 7 miesiąc temu #650611 przez Dagnes
Agi fasolkuj na styczeń, bo słaby ruch na styczniówkach. Przydałabyś się, żeby towarzystwo rozruszać;)

Wiktoria

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka