- Otrzymane podziękowania: 178
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Martyna ano posypały się ciąże na forumie to i mnie ściągnęło. A z trzecim to nie chodzi o pomaganie, choć nie wiem czy cierpliwości do trzeciego bym miała, szczególnie jak sobie wyobrażę pyskatą upartą argumentującą pięciolatkę i buntującą się trzylatkę i do tego małe bobo. Bardziej chodzi o kwestie finansowe w perspektywie kolejnych 18 lat. A pracy gratuluję, oby spełniła twoje oczekiwania.
natB kurczę ale się Władowi przytrafiło, oby jak najszybciej udało się oczko doprowadzić do porządku
Aggi ty mi tu nie słodź. A z drugi będzie łatwiej we wszystkim i grzeczniejsze i mniej wymagające będzie
Pumcia może dzidzia u was czeka aż trochę ułożycie sobie życie i uspokoi się u was wszystko i ustabilizuje
Milunia prenatalne w 13 tc będzie jeszcze ok.
Zanciek, Tosia chyba jednak niezbyt się jeszcze na świat spieszy
Natkka piękna fasolka, już nie pamiętam kiedy moje takie były
Macierzyństwo to ciężka praca i wymagająca ale satysfakcjonująca
Milunia w ciąży nic bez konsultacji łykać nie można
Nati już dziś bez gorączki, ufff, ale 3 dni ją trzymało
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Miluniaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 258
Zancik 3,5 kg dobre do rodzenia Zośka miała 3460g i ginka dzień przed porodem robiła mi usg i pomyliła się tylko o 20 gramów
Nat zdrowka dla Włada :*
Milunia mi ginek już na pierwszej wizycie kazał łykać magnez bodajże 3 razy dziennie, ja łykałam asmag b. I sporo moich koleżanek też miało zalecone brać magnez.
Co do bycia mamą to popieram że są chwile że ma się ochote wyskoczyc przez okno ale ja kocham Zośkę nad życie i nie oddałabym żadnej chwili z nią spędzonej - nawet takiej z rykami
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
nefri żeeeeby wyrywany. Ja po prostu nawet się nie kładłam bo miałam wrażenie że bardziej jestem w stanie funkcjonować niż kłaść się na godzinę i znów wstawać. A bo odciągałam mleko i jak nakarmiłam to kolejna godzina na odciąganie i zaraz się znów Maks budził, potem znowu odciąganie i tak w kółko.. Tydzień praktycznie nie spałam... Ja tak samo zawsze marzyłam o dziecku i zdania nie zmieniłam, ale i tak uważam że matki są superbohaterkami, a samotne matki to już w ogóle podziwiam. Dokładnie zancik i dziewczyny nie przestraszcie się tego co piszemy, w końcu marzy nam się drugie, inne mają po trzy dzieciaczki i jest super. Początek jest trudny
Milunia ja bym skonsultowała z lekarzem, nic sama w ciąży nie stosowałam
ann widzę że trochę tu wracasz na forum właśnie najgorsze jest to że u nas w Polsce nie ma się zagwarantowanej stałej sytuacji finansowej a to uniemożliwia planowanie... chociażby rodziny... czasem nie wiadomo czy można sobie na nowy mebel lepszy pozwolić a dziecko to 'inwestycja' na dłuuugie lata..
Mnie wszyscy straszą że Maks aniołek (taaaa ) to drugie będzie szogunem
moofka Maks miał 3520 przy urodzeniu a gin mi mówił że więcej niż 3,5kg nie będzie No ale trafił. I tak się potem na porodówce wszystkie dziwiły że taki wielkolud ze mnie wylazł obstawiały na 2900 po zobaczeniu mojego brzucha ja też nie oddałabym tych chwil z nim, ale czasem mam dość
- joanna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 83
MOOFKA witaj nareszcie!:*
ANN ty również witaj dawno was nie było
MAGMUS porób sobie te badanka i będziesz wszystko wiedziała :*
NATTKA widzę twój malusz w szybkim tępie rośnie super że już serducho widziałaś :* piękne zdjęcie USG :*
NAT wierzę że z małym będzie wszystko ok.
Ja wczoraj pojechałam do gin, bo 6 dni po pozytywnym teście owu zaczęłam plamić, zrobiła mi usg i na lewym jajniku coś jest tylko nie wiem co to jeszcze bo jest bardzo malutkie i mówi że albo to malutka torbiel, albo kształtujące się ciałko żółte, przepisała mi luteinę i kazała brać 2 tygodnie i 24 lipca mam przyjść do niej na konsultacje wtedy zrobi mi znów usg i powie czy mam dalej brać tą luteinę czy nie. Jestem mega przerażona.. a no i powiedziałąm że biorę castagnusa to powiedziałą że mi nie zaszkodzi i mogę go brać
- joanna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 83
- Patikierc
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 13
pozdrawiam wszystkie obiecuje ze dołączę do was znów po urlopie jak będę mieć chwile wolnego !!!
Czytam was cały czas tylko brak czasu na dopisanie mam ale się poprawie obiecuje
pozdrawiam ;*
- natkka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 68
- Patikierc
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 13
Dziś piękna pogoda! Więc może jakieś opalanie i relaks
- zoi
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 32
Jesteśmy u teściowej na weekend, mam chwilkę wolną, więc biorę się za nadrabianie!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
No no, już czytam co u Was
aggi musze tekst o córce u osiedlu przekazać emkowi haha
ann hejooo ładnie masz wymierzone kiedy się ew znaczynacie starać, mąż ma dużo czasu na przekonywanie
zancik Ty juz na wylocie, no way jak ten czas leci!! Nie stresuj sie porodowka, ja poznalam fajne dziewczyny, do tej pory widujemy sie z dzieciakami.
natkka leż pachnij i dobrze sie rozwijajcie zazdroszcze serduszka, mi jeszcze daleko.
martyna gratki pracy!
nat ale Wam współczuję stresu, kurcze gdzie on złapał to ciało obce?
nefri haha troche zartem oczywiscie, ale nie zgodze sie z ta miloscia ktora rekompensuje brak snu... ja pierwsze tygodnie ciezko przezylam po porodzie. A miloscia nie palalam wcale od poczatku jak to na filmach mowia. To bylo TO DZIECKO ktore chce mnie wykonczyc. Mialam tylko silny instynkt ochrony malucha, nie wyobrazalam sobie siebie jakby mu sie cos stalo, ale poza tym marzylam o spaniu, a to nie bylo mi dane. Ten okres wspominam gorzej niz szpital i porod. Na szczescie to wszystko mija Teraz TO DZIECKO to moja kochana Anulka.
aggi wlasnie gesty dziecka POTEM wszystko wynagradzaja:-)"
ufff, w miare nadrobilam
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ps. patrzcie jaki fajny suwaczek znalazlam!
- Miluniaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Nie stresuj sie, bo dopiero to szkodzi maluszkowi . trzymam kciuki !
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 71
Joanna trzymam kciuki, żeby to było jednak ciałko żółte
- natkka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 68
- zoi
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 32
No i po weekendzie, mala wlaczyla marude, teraz 300 km drogi przed nami, na pewno bedzie cudnie
- martyna_z
- Wylogowany
- gadatliwa
Pumcia u mnie t własnie najprawdopodobniej stres wywołał niedoczynność tarczycy, mam predyspozycje genetyczne do tego, ale stres spowodował że niedoczynność się ujawniła.
Zancik czekam na Tosię, niech już wychodzi i zwalnia miejscówkę
natkka będzie ok! fasoinka jak się patrzy! szkoda tylko że te mdłości Cię męczą, ale może trochę Cie uspokoją że jest ok
Nefri a zdjęcie brzucha?
Ann to faktycznie mąż będzie miał trudne zadanie żeby Cię przekonać najważniejsze to nic na siłę, a pokażesz nam swoje dziewczynki?
Joanna trzymam kciuki, będzie dobrze
zoi a ja myślałam że przy drugiej ciąży się człowiek tak nie stresuje a tu widzę nic się nie zmienia, kobiety to jednak całe życie pod górkę mają ... będzie dobrze, fasolka dorośnie do swojego wieku i Ania będzie miała braciszka albo siostrzyczkę, choć ja obstawiam to pierwsze szerokiej drogi!
dzięki za wszystkie gratulacje mam teraz mały dylemat ze staraniami i chyba odpuścimy na miesiąc dopóki nie dostanę umowy o pracę, w sierpniu mam mieć tylko zlecenie a nie chciałabym podpisywać umowy wiedząc że jestem w ciąży i to ukrywać. Miesiąc nie powinien zrobić dużej różnicy. W tym miesiącu @ przyszła dzień wcześniej i to był najgorszy pierwszy dzień jaki pamiętam w życiu. Myślałam że wyląduje na pogotowiu bo przeciwbólowe nie chciały zadziałać... masakra. Oby nigdy więcej tak... Teraz szykujemy się do wyjazdu, Ruszamy w środę więc pewno mnie nie będzie, bo nie wiem jak tam będzie z Internetem, ale odezwę się jak tylko wrócimy