- Otrzymane podziękowania: 354
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nefri hehehe winka nie było ale lekkie % owszem bo znajomi wpadli do nas wieczorem a znajoma w 5mscu ciąży, ciąągle mi truła na kiedy ja mam termin i że ona sama z wózkiem jeździć nie będzie haha
pati no jakby tak o ścisłość iść to mi castagnus wydłużył cykl o hohoho 9mscy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Emilia92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Niestety nie da rady codziennie, bo ja roznie pracuje i czesto nie wracam na noc;/
No wlasnie tez mysle ze psychika blokuje
Aggi tak to wszystko mialam i maz tez i wszystko dobrze jest..
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
pati o matko i jak dalas radę dnia 10? brawo dla szefowej za postawę ja piłam wszystkie herbaty normalnie w ciąży. Jedynie z kawy zrezygnowalam ale z tego co wiem to też spokojnie jedną można sobie na dzień wypić.
- Miluniaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 71
To tyle ode mnie w tym temacie. Przypuszczam, że dopiero te słowa wywołają lawinę krytyki na moją osobę, ale jak czytam takie głupoty, po prostu muszę wyrazić swoją opinię, cokolwiek sobie o niej myślicie.
- Sandruska1995
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mamy siebie, mamy wszystko
- Otrzymane podziękowania: 77
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Patikierc no ja podpisuję się rękoma i nogami pod tym, co pisze Nefri alkohol nawet rozcieńczony z wodą to dalej jest ALKOHOL... także mam nadzieję, że wiesz co robisz...
A ja dalej zabiegana, cały dzień z Władem w domu... no, albo w domu albo w koło domu się kręcimy... ja już dostaję na łeb eh... jak za dużo chodzę to ciągnie mnie w podbrzuszu :/... dalej mam można ogłupieć... wczoraj cały dzień walczyłam, ale jeszcze przed samym spaniem przytulałam się z kibelkiem :/... dobrze, że wizyta już niedługo bo w piątek .. katar jak ma tak ma :/, zaopatrzyłam się w witaminę C lewoskrętną, ale ciężko mu ją gdziekolwiek w czymkolwiek przemycić heh ... robię inhalację, skraplam ubranka olbasem, daję tran... zastanawiam się, czy w poniedziałek puszczać go do żłobka czy nie, ale jeśli katar dalej będzie to się wstrzymam i tak na razie do 18.09 jestem w domu...
emilia a ja jednak mam wrażenie, że już byłaś tu na forum :] ba jestem pewna na 100%... i miejsce zamieszkania, zawód zbyt duże podobieństwo z jedną taką emilią, która była i tu i w staraczkach i na wątku ,,parę miesięcy starań..:]"
- Miluniaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Sandra wiesiolek ja jadlam w postaci tabletek wygladaja podobnie do tych takich z tranem miekkie skorupki za 60 szt zaplacilam cos kolo 15 zl. Bierze sie je od 1 dnia cyklu do owulacji.
aggi dziekuje czuje się swietnie fiksuje jak mała nie kopie dłużej niż poł dnia, a poza tym ze mna ok Ale już mnie znacie, że ja lubie panikować ;p;p;p
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
A co do herbatek nie wskazana jest z lisci malin, bo wywoluje skurcze, ani z krwawnika, bo wywoluje krwawienie. Czarnej w zbyt duzych ilosciach tez nie mozna.
- Izabela
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
Dziewczyny podpowiedzcie mi trochę kiedy zacząć testowanie. Po odstawieniu tabletek anty mój cykl miał 52 dni. Nie wiem kiedy była wtedy owu. Kolejny cykl to już 38 dni i owu najprawdopodobniej była w 25 dniu (testy lh). Czy teraz możliwe jest ze cykl jeszcze mi sie skróci i owu będzie szybciej? Czy testować od momentu pojawienia sie dobrego śluzu?
- aklim88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 60
Ja juz przygotowuje sie pełna parą. Cztery pralki prania z ubrankami i pieluszkami terenowymi, flanelowymi juz wyschły i kolejne czekają na wypranie. Tyle tego zgromadzilam, ze szok. Juz chyba mam wszystkie niezbędne akcesoria przygotowane. Jeszcze w przyszłym tygodniu zamówię łóżeczko-dostawkę do łóżka chicco next2me i staniki do karmienia i bede mogła spokojnie czekać na malucha. Teściowa juz przyleciała wiec mam wiecej czasu na odpoczynek na szczescie. Ale i tak coraz ciężej juz spac, bo budzę sie co chwile w nocy i nie mogę dalej zasnac i dystanse juz coraz mniejsze pieszo mogę pokonać. Raz sie nie mogę doczekac kiedy sie urodzi a raz twierdze, ze niech jeszcze sobie troche posiedzi w brzuchu.
Nat - oszczędzaj sie. A co do kataru i przedszkola, to nie chce Cie załamywać, ale czy go puścisz z katarem czy bez, to na 80% po jakimś tygodniu rozchoruje sie na nowo. A dzieci chorych w przedszkolu nie ominiesz, bo jak rodzice płaca za przedszkole i musza chodzic do pracy, to co zrobią. Zaprowadza dziecko do przedszkola, bo nie mogą wziąć zwolnienia a płacić na raz za przedszkole i nianie, to mało która osobę stać. Poza tym te nianie z doskoku, to rożne są i cieżko trafić dobra i zeby jeszcze sie nie rozmyśliła w ostatniej chwili. Wiem na swoim przypadku. W Polsce z Ala przeżyłam 3ptzedszkola i 5niań. A tu w uk jest w ogóle inaczej, bo dziecka tylko z goraczka nie przyjmą a jak bierze antybiotyk, to ma normalnie chodzic i w przedszkolu opiekunki podają dziecku lek. Tak samo w szkole. Dzieciaki biegają z gilami po pas i nikt sobie z tego nic nie robi
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 71
zazdroszcze, ze juz taka przygotowana jestes, jak skoncze 30 tyg to tez ogarniam wszystko, lacznie z torba do szpitala, co by nic mnje nie zaskoczylo, zreszta nie wiem jak potem z silami u mnie bedzie
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa