BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 5 miesiąc temu #1011443 przez aggi
pumcia zawsze warto popytać tam gdzie ma się zamiar rodzic :-) ale nikt prócz mojej nawiedzonej teściowej nie powiedział mi nigdy że osoba z tatuazami nie dostanie znieczulenia :-)

izabela ojjj tak jeden to dopiero początek :-) wciąga to :-)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #1011447 przez brown24
Izabela doktorek ma racje, trzeba odciąć głowę od macicy ;) chociaż nie zawsze jest to łatwe, trzymam kciuki! :kiss:
Pumcia pewnie masz na tych plecach diabła tasmańskiego :evil: a może misia uszatka? i wstydzisz się pokazać :laugh: :laugh:
Podziękowania: Izabela

9 lata 5 miesiąc temu #1011453 przez Pumcia
Izabela - no lepiej, żebyście w połowie dziecka nie robili :woohoo: albo na odpier...l :evil:

Aggi - chyba nie będę pytać bo mnie wyśmieją :lol:

Brown - o tak ! Mam małą Mi z podpisem po chińsku " lubię chleb ze smalcem " i tak nikt nie przeczyta :woohoo:

9 lata 5 miesiąc temu #1011454 przez martyna_z
Aggi u mnie w sumie bez zmian. Teraz zamiast za wysokiego TSH mam za niskie. Do tego boli mnie jajnik właściwie od owu z małymi przerwami a termin mam w niedzielę. Jutro idę do gina może coś się wyjaśni.

Bety nie robiłam. Wygrało moje wrodzone skąpstwo ;-)

9 lata 5 miesiąc temu #1011455 przez magmus88
Hej kobietki :))

aggi - już widzę mojego męża jak pije ziółka hahaha do tego z maseczką na twarzy :PP

aggi.... tak czytam że do końca roku odpuszczasz wspomagacze... i sobie myślę, łał, podziwiam :D a tu przecież listopad na karku hahaha

ziaa - ja w 18 dniu (ale bez żadnych leków) miałam pęcherzyki 17 i 14 mm... lekarz powiedział, żeby działać ale mówił też, że nie są to za duże pęcherze.... ja teraz też mam brać po 1 tabletce a w przyszłym cyklu po 2.... No i u mnie wcześniej w ogóle owulki nie było...

Niagara - przybij teściową! Tfu, tfu.... przybij piątkę! Też mam fajną teściową ;))

brown - teścior!!

dziewczyny, czekamy na zdjęcia pięknych dziarek :) Sama jestem ciekawa.... zawsze mi się marzyła - ale nigdy nie zdecydowalam sie na zadna.... Kolczyki za to owszem....

Byłam dziś w aptece.... mam clo, lutenyl, magnez i wiesiołka :) Czas działać!!

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1011461 przez ziaa
Martyna ja też ostatnio wpadłam z niedoczynności w nadczynność, i to taką spektakularną. Musiałam zmienić dawkę ze 112,5 na 75 nagle więc sporo. I nie znaleźliśmy z endo przyczyny skąd to się wzięło :) Ale nowa dawka mi służy bo mam tsh poniżej 2, więc teoretycznie idealne żeby zachodzić :silly: A Twój post o badanich krwi był dla mnie jak kubeł zimnej wody, że ja mam kontrolę w poniedziałek i tez muszę zrobić przecież świeże tsh ;p

no magmus, to Twoje zdrowie właśnie win wznoszę :D I Was wszystkich, a co! :D
A na co jest ten lutenyl? Ja go nie jadłam! :whistle:

9 lata 5 miesiąc temu #1011464 przez magmus88
ziaa - lutenyl jest zamiast luteiny. Luteine biore juz dluzszy czas.... ona sprawia, ze dostaje okres.... ale już na co działa to nie wiem... nie chce mieszać. Ostatnio tyle tych tabletek biorę że już sama nie wiem c o jest na co hahaha

9 lata 5 miesiąc temu #1011468 przez joanna1991
MAGMUS no to teraz działania was czekają i czekamy na owoc :D hi hi

Ja jeszcze w sumie 7 dni do terminu @ ale lewy jajnik mnie pobolewa ( nie cały czas, tylko od czasu do czasu czuje takie lekkie kłucia i lekko pobolewa podbrzusze aż z tego wszystkiego non stop latam do kibelka sprawdzam czy czasem @ nie dostałam...Moje piersi wydają się takie pełniejsze ale sama nie wiem czy sobie czasem nie wmawiam tego, najgorsze jest to że dostałam dziś antybiotyk od stomatologa bo mam szczękościsk i nie wiem co mam robić, czy wstrzymać się z wykupieniem recepty czy wykupić..

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1011470 przez ziaa
joanna1991 a wspominałaś stomatologowi, ze możesz być w ciązy żeby dał coś odpowiedniego? Kurcze bo ze szczękościskiem nie ma żartów. Mnie trzymał blisko 3 tygodnie mimo antybiotyku podanego od razu i skończyło sie rozpychaniem stawu korkowym klinem. Nic przyjemnego :(

9 lata 5 miesiąc temu #1011471 przez joanna1991
ZIAA właśnie nie powiedziałam bo byłam taka zestresowana że o niczym nie myślałam, najgorsze jest to że pierwszy raz na pogotowiu stomatologicznym z tym szczękościskiem byłam 2 października, brałam antybiotyk, po tym lekko rozluźniła mi się szczęka, lecz po tygodniu znów to samo... Najgorszy jest ten ból ucha i jedzenie bo wszystko muszę sobie "uklepać" i wsuwać do ust :(

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1011472 przez magmus88
Ziaa - teraz doczytałam.... lutenyl podnosi progesteron.... jest to to samo co Dupek :)

Joanna - tak mi przykro... przewiało Cię? Czy z czego się robi taki szczękościsk??

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1011473 przez ziaa
Oj znam ten ból, mięśnie staw, ucho... No to chyba miałaś już wtedy niedoleczone zapalenie skora tak wróciło.. A skąd to się w ogóle u ciebie wzięło? J amiałam po usunięciu zatrzymanej ósemki. Musisz jutro się z nimi raz jeszcze skontaktować co masz zrobić. Nie możesz tego tak zostawić na długo, bo zarówno mięśnie jak i staw mogą się w takiej pozycji zastać - dlatego ja musiałam rozpychać szczęki korkiem. Ja tez otwierałam szczęki jedynie ja wysokość łyżki z niewielką zawartością -schudłam wtedy 6kg w te trzy tygodnie. :(

9 lata 5 miesiąc temu #1011475 przez joanna1991
ZIAA MAGMUS mi to sie musialo tak zrobic od wyzynajacej sie osemki.. dzisiaj w ogole poszlam do dentysty tak bez zapisu, jak opowiedzialam co i jak to odrazu mnie przyjela. Jutro pojde jeszcze raz, mam nadzieje ze bedzie przyjmowac.. ja to zawsze mam pod gorke :(

9 lata 5 miesiąc temu #1011480 przez brown24
Magmus Ty lekomanko :lol: To teraz do dziela i czekamy na efekty. Joanna bidulko,mam nadzieje ze dostaniesz cos odpowiedniego i szybko przejdzie :kiss:

9 lata 5 miesiąc temu #1011481 przez Pinezka
Joanna bidulko, tez kiedys taki szczekoscisk mialam, przy powiklanej anginie. Najlepsza kuracja odchudzajaca :pinch: Wydaje mi sie, ze w przypadku doslownie pierwszych tygodni ciazy antybiotyk ci nie zagrozi, bo dopoki zarodek sie nie zagniezdzi, tylko "dryfuje", nie pobiera nic od ciebie. Poszukaj wiecej info i sie nie denerwuj niepotrzebnie :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka